ZAJEDNIČKI RAD VLASTI I PRIVREDNIKA NA POVEĆANJU ZAPOSLENOSTI

SAMSUNG CSC

Predstavnici lokalne vlasti u Prnjavoru i privrednika potpisali su danas memorandum o saradnji u okviru projekta “Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost”, ukupne vrijednosti 220.000 evra.
Projekat koji se sprovodi radi usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada, putem obuke i inicijative za zapošljavanje, finansira se iz sredstava EU, a sprovodi ga Međunarodna organizacija rada u BiH.

Memorandum o saradnji potpisali su predstavnici opštine Prnjavor, Centra srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor, Biroa za zapošljavanje u Prnjavoru, Mesne industrije “Trivas” i preduzeća “Topling”, te Agencije za razvoj preduzeća “Eda” Banjaluka.

Direktor preduzeća “Topling” Dario Agostini smatra da je od izuzetnog značaja svaki vid saradnje između lokalne vlasti i privrednika, posebno onaj koji se odnosi na zapošljavanje.

“Očekujem da će potpisivanje ovog memoranduma doprinijeti većem zapošljavanju, posebno mladih ljudi”, rekao je Agostini.

Zamjenik direktora Mesne industrije “Trivas” Jelena Vasić naglasila je dobru saradnju sa Srednjom školom u Prnjavoru u vezi sa održavanjem praktične nastave.

“Već pet godina pratimo učenike koji nam dolaze na praksu. Dio njih smo regrutovali kao radnu snagu”, kaže Vasićeva.

Direktor Centra srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor Mirela Milijaš rekla je da ova obrazovna ustanova u zavisnosti od potreba tržišta može učenicima ponuditi popularne i atraktivne struke i zanimanja.

“Naša škola godinama unazad ima takve struke, prije svega mašinstvo i obradu metala, proizvodnju i preradu hrane, a od ove godine i šumarstvo i obradu drveta”, istakla je Milijaš.

Ona je dodala da je u okviru projekta važno poboljšati tehničke kapacitete za izvođenje praktične nastave kako bi učenici dobili što kvalitetniju nastavu, a time i još bolje znanje koje mogu da prenesu i primijene u preduzećima.

Zamjenik načelnika opštine Prnjavor Slaviša Milanković rekao je da lokalna zajednica u okviru svog Privrednog savjeta i Savjeta za zapošljavanje može obavljati potrebne analize i dati podršku u smislu kooradinacije za zapošljavanje.

Projekat traje do januara 2019. godine. /kraj/ts/kup/foto 

PROČITAJTE JOŠ
Siniša Gatarić je kandidat Opštinskog odbora SDS-a u Prnjavoru za načelnika ove opštine na predstojećim lokalnim izborima, potvrđeno je na današnjoj Skupštini ove stranke. Gatarić je izrazio nadu da će SDS ...
Pročitaj
  PRNJAVOR, 4. OKTOBRA /SRNA/ - Suština politike Socijalističke partije u narednim godinama će biti nastavak ekonomskog jačanja Republike Srpske, što je preduslov za socijalnu stabilnost, rekao je predsjednik ove stranke ...
Pročitaj
Polaganjem vijenaca u Spomen hramu na Vučijaku i kod Spomen-obilježja u Šibovskoj i održavanjem svečane sjednice Skupštine opštine u Prnjavoru je obilježen 24. mart - Dana ove opštine. Načelnik opštine Siniša ...
Pročitaj
PRNJAVORČANI EKIPNI TEKVONDO PRVACI SRPSKE
Članovi Tekvondo kluba “Prnjavor” postali su ekipni seniorski i juniorski prvaci Republike Srpske u borbama.   Seniorski ekipni prvaci su  David Đuraš, Sava Njegovan,Stefan Fešiš, Aleksandar Fešiš i Milan Stojanović.   Za juniorsku ekipu ...
Pročitaj
Opština Prnjavor organizovala je danas na gradskom trgu doček za Natašu Vidović, svjetskog prvaka u karateu i člana Karate reprezentacije Republike Srpske i Karate kluba "Ipon" iz Prnjavora. Vidovićeva, koja je ...
Pročitaj
SINIŠA GATARIĆ KANDIDAT ZA NAČELNIKA OPŠTINE
ĐOKIĆ: ZA EKONOMSKI JAKU I SOCIJALNO STABILNU SRPSKU/IZBORI
POLOŽENI VIJENCI I DODIJELJENA PRIZNANJA
PRNJAVORČANI EKIPNI TEKVONDO PRVACI SRPSKE
PRNJAVORČANI DOČEKALI SVJETSKU PRVAKINJU NATAŠU VIDOVIĆ

Show Buttons
Hide Buttons