TEŠANOVIĆ: SRPSKA ULAŽE MILIONE U OBRAZOVANJE

Ministarka za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Nada Tešanović poručila je na obilježavanju 100 godina postojanja Osnovne škole “Miloš Crnjanski” u Potočanima da Vlada Srpske vodi računa o obrazovanju, u koje su u protekle četiri godine izdvojeni milioni maraka.

“Za protekle četiri godine izdvojeni su milioni KM da bi djeci bili stvoreni što bolji uslovi za učenje i rad, ali i za sve ono što ih čeka u daljem životu“, rekla je Tešanović u Potočanima.

Ona je navela da je obilježavanje jubileja kakav je 100 godina postojanja škole “Miloš Crnjanski” u Potočanima dobar temelj za razvoj društva, ali i za razvoj Republike Srpske, te da je malo škola koje slave takvu godišnjicu.

Direktor škole u Potočanima Mladen Gunjić podsjetio je da je kroz ovu školu prošlo 99 generacija sa oko 30.000 učenika.

“Danas ova škola obrazuje 475 učenika koji su raspoređeni u 34 odjeljenja“, rekao je Gunjić.

Pored centralne škole u Potočanima, nastava je organizovana u dvije devetorazredne područne škole – u Kokorima i Hrvaćanima i tri petorazredne škole – u Prosjeku, Orašju i Crkveni.

Povodom ovog jubileja juče su predstavljeni monografija škole “Stazama prošlosti do vrata budućnosti“, upriličena je izložba arhivskih dokumenata od 1912. godine do danas, a uručena su i priznanja pojedincima i ustanovama koji su pomogli razvoju školstva na ovom području.(KRAJ)/ts