JUTARNJIM LITURGIJAMA POČELO OBILJEŽAVANJE VASKRSA

Na području opštine Prnjavor služenjem jutarnjih liturgija u svim pravoslavnim hramovima počelo je obilježavanje Vaskrsa.

 

U Vaskršnjoj poruci vjernicima protonamjesnik Duško Drinić, arhijerejski namjesnik prnjavorski, kaže da su sva srca danas ispunjena naročitom milinom,radošću koja se ne može iskazati i opisati riječima,jer je  vaskrsli Gospod ‘zapalio ljubav u srcima našim,zapalio oganj vjere,radosti i sreće’.

 

“Radujući se sa Vama, molimo se vaskrslom Hristu da se srca ispune ljubavlju prema svima,da volimo i poštujemo jedni druge ,uvijek imajući na umu da smo svi djeca Božija, braća među sobom.Ako imamo ljubavi među sobom i praštajući jedni drugima uvrede,poniženja i pakosti poznaćemo se da smo učenici Hristovi.“ rekao je protonamjesnik Drinić.

 

On je istakao da smo svi ,kao istinski učenici i sljedbenici Hristovi,kao članovi crkve Njegove pozvani na žrtvu i  trpljenje,da živimo pošteno u ljubavi,miru, vjeri,krotosti i uzrastanju.

 

“Sačuvajmo dostojanstvo,Božiji lik u nama,vjeru u vaskrslog Gospoda,gajimo ljubav prema svemu dobrom,istini i pravdi.Takvom vjerom u vaskrslog Hrista i životom po njegovom svetom jevanđelju pokazaćemo da svojim bićem pripadamo našoj svetoj svetosavskoj, pravoslavnoj crkvi.“ poručio je Drinić.

 

Vaskrs proslavljaju i Ukrajinci . Jutarnju liturgiju za vjernike na području opštine Prnjavor predvodio je sveštenik Petar Sitnik.

U Prnjavoru će danas, pod pokroviteljstvom načelnika opštine,biti održana 17. Vaskršnja manifestacija.

Prigodan kulturno-umjetnički program u Domu kulture  izvešće članovi  Srpskog prosvjetno-kulturnog društva “Prosvjeta“ .

Programom koji počinje u 16.00 časova  predviđeni su dječiji program , izbor najljepšeg i najjačeg vaskršnjeg jajeta,te duhovni dio programa i nastup izvođačkih ansambala društava sa područja opštine Prnjavor.

Koncert rok grupe “Riblja čorba“, u povodu najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa , zbog najavljenih loših vremenskih uslova umjesto na gradskom trgu održaće se u sportskoj dvorani “Sloga“ sa početkom u 22.00 časa.(kraj) / ts / 

PROČITAJTE JOŠ
SAMSUNG CSC
Došlo je vrijeme da borci iz Prnjavora stanu na mjesto koje im pripada u samom vrhu stvaralaca Republike Srpske,rekao je večeras predsjednik opštinske Boračke organizacije Vlado Živković nakon otvaranja izložbe ...
Pročitaj
DANAS KOMEMORACIJA I SAHRANA NOVINARA SLOBODANA MILIJAŠEVIĆA
PRNJAVOR, 29. JANUARA  - U Prnjavoruće danas biti održana komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg novinaraTelevizije 3 Slobodana Milijaševića.Komemoracija će biti održana u Centru za kulturu u 11.00 časova.  Sahrana će se ...
Pročitaj
ПРЊАВОР, 1. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - У свим основним и средњим школама на подручју општине Прњавор данас је почела настава.
U šest osnovnih škola, u kojima je 325 prvačića, te dvije srednje škole na području opštine Prnjavor, danas je počela nastava u skladu sa planom i programom. U Osnovnoj školi “Nikola ...
Pročitaj
POVRATAK DIMNJAČARA! /reportaža/
Garava lica ljudi, "vjesnika sreće", sve rjeđe se mogu sresti na ulici. Za dimnjačarski zanat u Republici Srpskoj i BiH opredjeljuje se sve manji broj ljudi, a, kako se za ...
Pročitaj
ŽIVKOVIĆ: VRIJEME JE DA BORCI IZ PRNJAVORA DOBIJU
DANAS KOMEMORACIJA I SAHRANA NOVINARA SLOBODANA MILIJAŠEVIĆA
POČELA NASTAVA U SVIM ŠKOLAMA
POVRATAK DIMNJAČARA! /reportaža/

Show Buttons
Hide Buttons