NOVA MUZIČKA ŠKOLA U FUNKCIJI DO KRAJA SEPTEMBRA

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić najavio je da će do kraja septembra biti potpuno završena i stavljena u funkciju nova škola za osnovno muzičko obrazovanje u Prnjavoru, a vrijednost izgradnje je oko 600.000 KM.

On je istakao da će škola prema svojim karakteristikama biti jedinstvena u Republici Srpskoj i da će ispunjavati sve pedagoške zahtjeve na osnovu kojih će moći prerasti u srednju školu.

Gatarić i direktor škole Đorđe Kovačević posjetili su danas lokaciju gdje su postavljeni temelji buduće muzičke škole i skidanjem zastave opštine sa table sa građevinskim podacima, na simboličan način, ozvaničili početak radova.

Kovačević smatra da je riječ o nesvakidašnjem poduhvatu jer se objekat gradi namjenski za muzičku oblast, sa potrebnim akustičnim i izolacionim karakteristikama, što će doprinijeti izvanrednim uslovima za učenje.

“Objekat će imati dimenzije i kapacitet da škola preraste u srednju. Na taj način učenicima i građanima priuštićemo poluprofesionalno bavljenje muzikom”, naveo je Kovačević.

On je podsjetio da je u protekloj školskoj godini u objektu stare muzičke škole 180 učenika sticalo znanje i vještine u šest odsjeka – harmonika, klavir, flauta, klarinet, gitara i violina.

“Sigurno je da će novi kapaciteti dozvoliti širenje i na ovom planu i da će zbog toga i interesovanje mladih za muzičko obrazovanje biti veće”, rekao je Kovačević.

Izvođač radova na izgradnji muzičke škole u Prnjavoru je preduzeće “Proda mont” iz Doboja. /kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
OBILJEŽEN DAN BORBE PROTIV OSTEOPOROZE
Dom zdravlja u Prnjavoru akcijom organizovanom na gradskom trgu gdje su doktori ove zdravstvene ustanove dijelili promotivne letke i savjete sugrađanima na prevenciji i borbi protiv osteoporoze obilježio je 20. ...
Pročitaj
Glumica beogradske Ustanove kulture“Vuk Karadžić“ Tatjana Kecman predstavila se večeras publici u Prnjavoru autorskom monodramom-komedijom “10:1“. Predstava je interaktivnog karaktera,u kojoj pored glumice učestvuje i jedan muškarac iz publike. “ Predstava nije ...
Pročitaj
Ambasador BiH u Rumuniji Mile Vasić razgovarao je danas sa načelnikom opštine Prnjavor Sinišom Gatarićem o mogućnostima uspostavljanja saradnje između preduzeća iz ove lokalne zajednice, ali i regiona, sa rumunskim ...
Pročitaj
TERZIĆEVA ODRANILA TITULU,JUNUZOVIĆ IZNENADIO
Srpska reprezentativka Amela Terzić i član Atletskog kluba “Doboj Istok“ Osman Junuzović pobjednici su 18.Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2017“. Terzićeva je u trci na 3.000 metara rezultatom 11 minuta i 52 ...
Pročitaj
OBILJEŽEN DAN BORBE PROTIV OSTEOPOROZE
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !!!
IZVEDENA MONODRAMA “10:1“
AMBASADOR VASIĆ SA NAČELNIKOM OPŠTINE O PRIVREDNOJ SARADNJI
TERZIĆEVA ODRANILA TITULU,JUNUZOVIĆ IZNENADIO

Show Buttons
Hide Buttons