POČELO UTVRĐIVANJE STATUSA PROJEKTA “POVELIČ”

Radna grupa za utvrđivanje statusnog pitanja projekta vodosnabdijevanja sjeverozapadnog dijela opštine Prnjavor “Povelič” održala je danas prvi sastanak s ciljem da se pronađe način da u vlasništvu projekta participira i stanovništvo koje je za izgradnju izdvojilo 2.500.000 KM.

Načelnik Prnjavora Siniša Gatarić rekao je da je s obzirom na to da u projektu, osim Republike Srpske i opštine znatno učešće ima i lokalno stanovništvo sasvim logično da se pronađe način da i ono nekim dijelom participira u vlasništvu.

“Zadatak radne grupe je da pronađe model i zakonski okvir za definisanje statusnog pitanja. To su pionirske aktivnosti na ovim prostorima. Te aktivnosti su veoma dobre jer ukoliko se uspije u namjeri da građani imaju korist od projekta onda će isti model poslužiti kao primjer i u budućnosti”, istakao je Gatarić.

On je podsjetio da je Skupština opštine u julu usvojila Strategiju vodosnabdijevanja na području ove opštine za period od 2016. do 2020. godine.

“U avgustu će anketari u ime savjeta mjesnih zajednica sprovoditi anketu na područjima gdje nije sistemski riješen problem vodosnabdijevanja, na osnovu čega ćemo vidjeti kakvo je interesovanje građana za slične projekte”, dodao je Gatarić.

Predsjednik Radne grupe Nebojša Todić kaže da je ovo težak zadatak, da ovaj projekat obuhvata 1.800 domaćinstava, ali da očekuje da Prnjavor bude prva opština koja će partnerskim odnosom priznati građanima uloženi novac.
/kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
Odbornik u Skupštini opštine Prnjavor i predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Brane Žunić rekao je da je u Prnjavoru na sceni privatni rat između SDS-a i Siniše Gatarića, na jednoj, i ...
Pročitaj
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić danas su u Prnjavoru, svečanim otkrivanjem table, ozvaničili početak izgradnje poslovnog ...
Pročitaj
MLADI GLUMCI – VELIKI HUMANITARCI
Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" iz Prnjavora učestvovaće 23. decembra u Banjaluci u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" koja će biti održana pod pokroviteljstvom predsjednika ...
Pročitaj
Opština Prnjavor pokušaće sutra da napravi najveću riblju čorbu na svijetu i na taj način uđe u "Ginisovu" knjigu rekorda. Predviđeno je da bude skuvano 4.000 litara čorbe, što bi, ukoliko ...
Pročitaj
ŽUNIĆ: NA SCENI PRIVATNI RAT SDS-a I GATARIĆA
OZVANIČEN POČETAK IZGRADNJE NOVOG OBJEKTA “ELEKTRODISTRIBUCIJE”
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !!!
MLADI GLUMCI – VELIKI HUMANITARCI
RIBLJA ČORBA ZA “GINISA”

Show Buttons
Hide Buttons