PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE POBRATIMLJENIH OPŠTINA

 

SAMSUNG CSC

Opština Prnjavor proteklih godina intenzivirala je saradnju sa pobratimljenim opštinama Boleslavjecom u Poljskoj, Boskovicama u Češkoj i Sežanom iz Slovenije, a sa predstavnicima ovih opština razgovaramo i o mogućnostima za zajedničku kandidaturu projekata kod pretpristupnih fondova EU, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Nakon prijema za delegacije ovih opština povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor, Tomaš je rekao da oni imaju ogromno iskustvo u pisanju i realizaciji takvih projekata i za opštinu Prnjavor sigurno mogu biti dobar uzor i podrška u narednom periodu.

Tomaš je podsjetio da je prošle godine grupa učenika iz Prnjavora boravila u Boleslavjecu, dok će učenici tamošnje Gimnazije doći u Prnjavor u septembru. On je najavio odlazak prnjavorskih sportista krajem marta u Boskovice.

“Saradnja mladih ljudi najbolji je put da i saradnja opština dugo traje i održava se”, smatra on.

Zamjenik načelnika okruga Boleslavjec Tomaš Gabrijak istakao je da je iz godine u godinu sve primjetnije da se Prnjavor mijenja i izgrađuje.

“Prnjavor je pravi evropski grad. Načelnik opštine nas je danas upoznao sa investicionim planovima koji će biti realizovani u zoni auto-puta koji prolazi kroz opštinu. Uvjereni smo da će, kao što je kod nas završetak auto-puta prije 15 godina doveo do smanjenja nezaposlenosti sa 20 odsto na tri odsto, tako biti i u Prnjavoru”, rekao je Gabrijak.

Gradonačelnik čeških Boskovica Ana Nedumova nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Prnjavor najavila je da će sportisti iz Prnjavora učestvovati na sportskim danima u Boskovicu 31. marta i 1. aprila.

“Prošle godine počela je realizacija zajedničkog projekta sa Gimnazijom u Prnjavoru. Naši školski programi su vrlo slični zbog čega možemo jedni drugima prenijeti pozitivna iskustva, što je dobro za nastavak uspješne saradnje”, kaže Nedumova.

Sastanku sa delegacijama bratimljenih opština prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić i odbornik iz reda nacionalnih manjina Branko Deket.

U Prnjavoru se 24. mart obilježava kao Dan opštine. /kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
Osnovna škola "Branko Ćopić" Prnjavor realizuje niz edukativnih radionica da učenike, nastavnike i roditelje informiše o načinu i prednostima ekološkog načina života. U područnom odjeljenju ove škole u Štrpcima predavači iz ...
Pročitaj
U “STANDARDU” OVE GODINE OČEKUJU PORAST PROIZVODNJE DO SEDAM ODSTO
Fabrika namještaja "Standard" u Prnjavoru u ovoj godini očekuje porast proizvodnje između pet odsto i sedam odsto, kao i novi rekord po pitanju prometa, rekao je danas predsjednik Upravnog odbora ...
Pročitaj
Na Četvrtom džudo kupu "Mala Evropa", koji se danas održava u Prnjavoru, učestvuje 370 takmičara iz osam evropskih zemalja. Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić kaže da činjenica da je na ...
Pročitaj
NELE KARAJLIĆ PROMOVISAO “FAJRONT U SARAJEVU“
Legendarni frontmen grupe “Zabranjeno pušenje“ Nenad Janković,poznatiji kao Nele Karajlić,održao je sinoć u prnjavorskom Domu kulture promociju knjige “Fajront u Sarajevu“. Knjiga je hronika sarajevskih zlatnih 70-ih i 80-ih godina prošlog ...
Pročitaj
Glumci beogradskog Narodnog pozorišta  Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković Kubura, Bojana Stefanović i Nenad Stojmenović izveli su večeras u prnjavorskom Domu kulture komediju “ Brakolomije“, priču o mladim bračnim parovima, o ...
Pročitaj
EKOLOŠKE RADIONICE I PREDAVANJA ZA UČENIKE I RODITELJE
U “STANDARDU” OVE GODINE OČEKUJU PORAST PROIZVODNJE DO
POČEO DŽUDO KUP “MALA EVROPA”
NELE KARAJLIĆ PROMOVISAO “FAJRONT U SARAJEVU“
“BRAKOLOMIJE“ PRED PRNJAVORSKOM PUBLIKOM

Show Buttons
Hide Buttons