PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE POBRATIMLJENIH OPŠTINA

 

SAMSUNG CSC

Opština Prnjavor proteklih godina intenzivirala je saradnju sa pobratimljenim opštinama Boleslavjecom u Poljskoj, Boskovicama u Češkoj i Sežanom iz Slovenije, a sa predstavnicima ovih opština razgovaramo i o mogućnostima za zajedničku kandidaturu projekata kod pretpristupnih fondova EU, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Nakon prijema za delegacije ovih opština povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor, Tomaš je rekao da oni imaju ogromno iskustvo u pisanju i realizaciji takvih projekata i za opštinu Prnjavor sigurno mogu biti dobar uzor i podrška u narednom periodu.

Tomaš je podsjetio da je prošle godine grupa učenika iz Prnjavora boravila u Boleslavjecu, dok će učenici tamošnje Gimnazije doći u Prnjavor u septembru. On je najavio odlazak prnjavorskih sportista krajem marta u Boskovice.

“Saradnja mladih ljudi najbolji je put da i saradnja opština dugo traje i održava se”, smatra on.

Zamjenik načelnika okruga Boleslavjec Tomaš Gabrijak istakao je da je iz godine u godinu sve primjetnije da se Prnjavor mijenja i izgrađuje.

“Prnjavor je pravi evropski grad. Načelnik opštine nas je danas upoznao sa investicionim planovima koji će biti realizovani u zoni auto-puta koji prolazi kroz opštinu. Uvjereni smo da će, kao što je kod nas završetak auto-puta prije 15 godina doveo do smanjenja nezaposlenosti sa 20 odsto na tri odsto, tako biti i u Prnjavoru”, rekao je Gabrijak.

Gradonačelnik čeških Boskovica Ana Nedumova nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Prnjavor najavila je da će sportisti iz Prnjavora učestvovati na sportskim danima u Boskovicu 31. marta i 1. aprila.

“Prošle godine počela je realizacija zajedničkog projekta sa Gimnazijom u Prnjavoru. Naši školski programi su vrlo slični zbog čega možemo jedni drugima prenijeti pozitivna iskustva, što je dobro za nastavak uspješne saradnje”, kaže Nedumova.

Sastanku sa delegacijama bratimljenih opština prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić i odbornik iz reda nacionalnih manjina Branko Deket.

U Prnjavoru se 24. mart obilježava kao Dan opštine. /kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
Na području opštine Prnjavor do 13.00 časova o referendumskom pitanju “ “Da li podržavate da se 9.januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?“ izjasnilo je 11.058 stanovnika ove opštine ...
Pročitaj
Teslićanka Milanka Tomić, član Šahovskog kluba "Mladost", pobjednica je Osmomartovskog šahovskog turnira koji je održan u Potočanima. Tomićeva je u konkurenciji 20 takmičarki iz više gradova Republike Srpske do prvog mjesta ...
Pročitaj
USVOJENA ODLUKA O KREDITNOM ZADUŽENJU OD 7.000.000 KM
Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor usvojena je odluka o kreditnom zaduženju opštine Prnjavor u iznosu od 7.000.000 KM. Odluku su podržala 22 odbornika, dok je 7 bilo protiv. Predsjednik SO Željko ...
Pročitaj
“ŠTRBAČKI PEJZAŽI” NADE MILIVOJAC
U Centru za kulturu u Prnjavoru večeras je otvorena prva samostalna izložba slika Nade Milivojac "Štrbački pejzaži". Postavku čini dvadesetak slika rađenih u akrilu. Milivojčeva kaže da se na platnu našlo ono ...
Pročitaj
СТАРИЈА ОСОБА ПРЕМИНУЛА, 13 ЗАРАЖЕНО
ПРЊАВОР, 28. НОВЕМБРА - Једна старија особа из Прњавора  код које је било потврђено присуство вируса корона је преминула, а у протекла 24 часа на подручју ове општине регистровано је ...
Pročitaj
REFERENDUM:IZLAZNOST U 13.00 ČASOVA 28,2 ODSTO
MILANKI TOMIĆ OSMOMARTOVSKA TITULA
USVOJENA ODLUKA O KREDITNOM ZADUŽENJU OD 7.000.000 KM
“ŠTRBAČKI PEJZAŽI” NADE MILIVOJAC
СТАРИЈА ОСОБА ПРЕМИНУЛА, 13 ЗАРАЖЕНО

Show Buttons
Hide Buttons