PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE POBRATIMLJENIH OPŠTINA

 

SAMSUNG CSC

Opština Prnjavor proteklih godina intenzivirala je saradnju sa pobratimljenim opštinama Boleslavjecom u Poljskoj, Boskovicama u Češkoj i Sežanom iz Slovenije, a sa predstavnicima ovih opština razgovaramo i o mogućnostima za zajedničku kandidaturu projekata kod pretpristupnih fondova EU, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Nakon prijema za delegacije ovih opština povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor, Tomaš je rekao da oni imaju ogromno iskustvo u pisanju i realizaciji takvih projekata i za opštinu Prnjavor sigurno mogu biti dobar uzor i podrška u narednom periodu.

Tomaš je podsjetio da je prošle godine grupa učenika iz Prnjavora boravila u Boleslavjecu, dok će učenici tamošnje Gimnazije doći u Prnjavor u septembru. On je najavio odlazak prnjavorskih sportista krajem marta u Boskovice.

“Saradnja mladih ljudi najbolji je put da i saradnja opština dugo traje i održava se”, smatra on.

Zamjenik načelnika okruga Boleslavjec Tomaš Gabrijak istakao je da je iz godine u godinu sve primjetnije da se Prnjavor mijenja i izgrađuje.

“Prnjavor je pravi evropski grad. Načelnik opštine nas je danas upoznao sa investicionim planovima koji će biti realizovani u zoni auto-puta koji prolazi kroz opštinu. Uvjereni smo da će, kao što je kod nas završetak auto-puta prije 15 godina doveo do smanjenja nezaposlenosti sa 20 odsto na tri odsto, tako biti i u Prnjavoru”, rekao je Gabrijak.

Gradonačelnik čeških Boskovica Ana Nedumova nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Prnjavor najavila je da će sportisti iz Prnjavora učestvovati na sportskim danima u Boskovicu 31. marta i 1. aprila.

“Prošle godine počela je realizacija zajedničkog projekta sa Gimnazijom u Prnjavoru. Naši školski programi su vrlo slični zbog čega možemo jedni drugima prenijeti pozitivna iskustva, što je dobro za nastavak uspješne saradnje”, kaže Nedumova.

Sastanku sa delegacijama bratimljenih opština prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić i odbornik iz reda nacionalnih manjina Branko Deket.

U Prnjavoru se 24. mart obilježava kao Dan opštine. /kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
Информација за возаче
Здравствени надзор➡️ Возачу возила у међународном транспорту, по доласку у Босну и Херцеговину, на граничном прелазу на подручју Републике Српске, републички инспектор издаје Рјешење о стављању у изолацију у трајању боравка ...
Pročitaj
НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ
ПРЊАВОР, 12. АПРИЛА- На подручју општине Прњавор према данашњем извјештају Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља нема новозаражених лица вирусом корона, а под здравственим надзором налази се још 125 особа.По ...
Pročitaj
CVIJANOVIĆ: VLADA SRPSKE U PRNJAVOR ULOŽILA OKO 70 MILIONA KM
Vlada Republike Srpske uložila je u opštinu Prnjavor u proteklih nekoliko godina oko 70 miliona KM, rekla je danas premijer Srpske Željka Cvijanović. Cvijanovićeva, koja je prisustvovala svečanoj sjednici Skupštine ...
Pročitaj
ПРЕМИНУО СТАРИЈИ МУШКАРАЦ
ПРЊАВОР,9. МАЈА  - На Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци преминуо је један пацијент мушког пола,  старије животне доби,  из Прњавора код кога је било потврђено присуство новог вируса ...
Pročitaj
Katolički vjernici u opštini Prnjavor su prisustvom svečanoj liturgiji u crkvi Svetog Ante Padovanskog obilježili najveći hrišćanski praznik-Uskrs.  Sveštenik Vlado Lukenda rekao je u svojoj propovijedi da je Isus spasitelj svih ...
Pročitaj
Информација за возаче
НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ
CVIJANOVIĆ: VLADA SRPSKE U PRNJAVOR ULOŽILA OKO 70
ПРЕМИНУО СТАРИЈИ МУШКАРАЦ
ISUSOVO USKRSNUĆE TEMELJ VJERE

Show Buttons
Hide Buttons