CVIJANOVIĆ: VLADA SRPSKE U PRNJAVOR ULOŽILA OKO 70 MILIONA KM

Vlada Republike Srpske uložila je u opštinu Prnjavor u proteklih nekoliko godina oko 70 miliona KM, rekla je danas premijer Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva, koja je prisustvovala svečanoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor povodom Dana opštine, precizirala je da je za poljoprivredu izdvojeno oko 35 miliona KM, za stambeno zbrinjavanje boraca i porodica poginulih boraca 4,5 miliona KM.

Prema njenim riječima, oko 41 milion KM plasmana bilo je povoljnih kredita Investiciono-razvojne banke koji su poslužili kao značajna podrška privredi i privredno-poslovnoj inicijativi u ovoj opštini.

“Nastavićemo da radimo na zajedničkim projektima. Opština Prnjavor ima najviše auto-puta na svojoj teritoriji, što će sigurno značajno pospješiti njene privredne kapacitete, standard i životne prilike”, rekla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je pomoć koju Vlada Republike Srpske pruža lokalnoj zajednici i koja će se u tekućoj godini manifestovati kroz investicije veće od 3,5, miliona KM.

“Najznačajniji projekat koji se realizuje u ovoj godini jeste završetak gradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, projekat koji stvara razvojne šanse lokalnoj zajednici za narednih 50 godina”, rekao je Tomaš.

Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić podsjetio je na istorijski aspekt današnjeg datuma za opštinu Prnjavor.

“Građani opštine Prnjavor su se 24. marta 1992. godine organizovali, jedinice Teritorijalne odbrane izašle su na obronke Motajice i odbranile opštinu. Upravo iz tog izlaska su nastale slavne jedinice Vojske Republike Srpske iz opštine Prnjavor koje su se proslavile u svim ofanzivama, bile su to jedinice koje su svoje zadatke izvršile prema najvišim vojnim standardima”, rekao je Simić.

Simić kaže da je nakon svih ovih godina želja da se opština Prnjavor razvija i da se zajednički trasiraju novi putevi, s ciljem stvaranja uslova za bolji život.

Na svečanoj sjednici uručene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i preduzećima.

Direktor preduzeća “Leburić komerc” Milan Leburić dobio je povelju zaslužnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor za postignute rezultate u oblasti privrednih aktivnost, nesebičan, human doprinos i pružanje pomoći socijalno ugroženim kategorijama društva, ratnim vojnim invalidima, te sportskim i kulturnim manifestacijama.

Leburić je rekao da je priznanje posebna satisfakcija za njega, i kao građanina, i kao privrednika, jer dolazi od lokalne zajednice i ljudi sa kojima svakodnevno živi, radi i sarađuje.

“Ovo nije samo lična nagrada, već i nagrada mojoj porodici i zaposlenima sa kojima sam ostvario poslovni uspjeh”, kaže Leburić.

Povelja opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine dodijeljena je preduzeću “Dis eurostandard” za postignute rezultate na povećanju proizvodnje, produktivnosti rada, uvođenju inovacija i tehnološko-tehničkih unapređenja u oblasti proizvodnje, u primjeni nauke i u povećanju broja zaposlenih.

Povodom Dana opštine. dodijeljeno je i 16 pohvala – Petru Jankoviću iz Prnjavora, Planinarskom društvu “Korak više” iz Prnjavora, Slobodanu Milijaševiću iz Prnjavora, Ranku Đuriću iz Donjih Vijačana, Ranku Vasiću iz Okolice, Josipu Ćoriću-Kati iz Dolina, Brani Šušku iz Prnjavora, Borislavku Peuliću iz Prnjavora, Obradu Jankoviću iz Šarinaca, Rufadu Rahimiću iz Lišnje, Zijadi Ćuran iz Konjihovaca i Novaku Bogičeviću iz Prnjavora.

Za postignute izuzetne rezultate učenika i studenata pohvale opštine Prnjavor dodijeljene su Damjanu Iliškoviću, Marku Pezeru, Drašku Strugaru i Nikoli Novarliću.

Svečanoj sjednici u Prnjavoru prisustvovali su, između ostalih, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Zlatan Klokić, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, kao i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, te brojni drugi gosti.

Povodom Dana opštine, danas su služeni parastosi za poginule borce u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu i položeni vijenci u spomen hramu na Vučijaku i kod spomen-obilježja u Šibovskoj.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Prnjavor je u akciji dobrovoljnog davanja krvi za punoljetne učenike srednjih škola, organizovanoj povodom 24. marta, prikupila 56 doza krvi. /kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
SAMSUNG CSC
Kod Spomenika junacima grada u Prnjavoru danas je služen parastos za 71 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz Prnjavora i Ratkovca povodom obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske. Predsjednik opštinske Boračke organizacije ...
Pročitaj
OBILJEŽEN DAN OSLOBOĐENJA OPŠTINE U DRUGOM SVJETSKOM RATU
Opštinska organizacija SUBNOR-a u Prnjavoru danas je polaganjem cvijeća kod bisti narodnih heroja i ispred spomenika palim borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora obilježila Dan oslobođenja opštine u Drugom svjetskom ...
Pročitaj
НЕМА ОБОЉЕЛИХ, ПОД НАДЗОРОМ 96 ОСОБА
ПРЊАВОР, 14. МАРТА - На подручју општине Прњавор према извјештају Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља Прњавор нема регистрованих случајева обољелих од вируса корона, док се према подацима до13.00 часова ...
Pročitaj
NELE KARAJLIĆ PROMOVISAO “FAJRONT U SARAJEVU“
Legendarni frontmen grupe “Zabranjeno pušenje“ Nenad Janković,poznatiji kao Nele Karajlić,održao je sinoć u prnjavorskom Domu kulture promociju knjige “Fajront u Sarajevu“. Knjiga je hronika sarajevskih zlatnih 70-ih i 80-ih godina prošlog ...
Pročitaj
ПРЕПОРУКА ДА СЕ УМАЊИ ЦИЈЕНА ВРТИЋА
ПРЊАВОР, 26. МАРТА  - Општински штаб за ванредне ситуације у Прњавору дао је на данашној сједници препоруку начелнику општине Дарку Томашу да се цијена смјештаја дјеце у вртић за март ...
Pročitaj
SLUŽEN PARASTOS ZA 71 BORCA
OBILJEŽEN DAN OSLOBOĐENJA OPŠTINE U DRUGOM SVJETSKOM RATU
НЕМА ОБОЉЕЛИХ, ПОД НАДЗОРОМ 96 ОСОБА
NELE KARAJLIĆ PROMOVISAO “FAJRONT U SARAJEVU“
ПРЕПОРУКА ДА СЕ УМАЊИ ЦИЈЕНА ВРТИЋА

Show Buttons
Hide Buttons