MALEŠEVIĆ NAJAVIO POČETAK RADA SREDNJE MUZIČKE ŠKOLE

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević najavio je danas da će u Prnjavoru biti otvorena Škola za srednje muzičko obrazovanje koja će pokrivati šire područje, uključujući Derventu i Doboj.

Nakon obilaska novog objekta Škole za osnovno muzičko obrazovanje za koju je opština Prnjavor uputila inicijativu resornom ministarstvu da preraste u srednju školu, Malešević je izrazio očekivanje da će preostali sitniji radovi na zgradi brzo biti završeni i da će biti obezbijeđena potrebna dokumenta za dobijenje dozvole za rad.

“Ne vidim razlog zbog koga u Prnjavoru ne bi mogla da počne sa radom Srednja muzička škola. Vjerovatno će djeca talentovana za muziku dolaziti ovdje da se školuju, a Republika Srpska će na taj način dobiti muzički obrazovane učenike”, rekao je Malešević.

Tokom posjete opštini Prnjavor, Malešević je razgovarao sa načelnikom Darkom Tomašem o izgradnji novog mokrog čvora i kotlovnice u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” u Potočanima, te obnovi krovnih konstrukcija u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Šibovskoj i područnom odjeljenju Osnovne škole “Nikola Tesla” u Grabik Ilovi.

Malešević je izrazio zadovoljstvo završetkom rekonstrukcije Osnovne škole “Nikola Tesla” u okviru projekta “Energetske efikasnosti”.

“Nadam se da učenici sada imaju daleko bolje uslove za rad i učenje nego ranije. Vlada Republike Srpske je kroz ovaj projekat uložila značajna sredstva u neke škole u Srpskoj i traži način da nastavi sa sličnim aktivnostima i u ostalim školama”, rekao je Malešević.

Tomaš je izrazio očekivanje da bi ove godine trebalo da bude završena izgradnja nove Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

On je podsjetio da je opština ranije prodajom placa na kojem se nalazila stara škola obezbijedila 360.000 KM, dok je ove godine u budžetu za radove na novoj zgradi obezbijeđeno još 240.000 KM.

“Za vanjsko uređenje trebaće još oko 30.000 KM, te 20.000 do 25.000 KM za nabavku namještaja”, rekao je Tomaš.

Direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje Đorđe Kovačević kaže da je škola izgrađena prema svim pedagoškim standardima, te da je namjenski pripremljena i urađena za muzičko obrazovanje.

“Nadam se da će učenici i nastavnici od septembra početi sa radom u novom objektu”, kaže Kovačević.

Škola za osnovno muzičko obrazovanje u Prnjavoru ima šest odsjeka – harmonika, klavir, violina, gitara, flauta i klarinet, a nastavu trenutno pohađa 165 učenika.

Tokom posjete opštini Prnjavor, Malešević je obišao i Osnovnu školu “Nikola Tesla”. /kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
U PRAVOSLAVNIM HRAMOVIMA SLUŽENE LITURGIJE
U svim pravoslavnim hramovima na području opštine Prnjavor rano jutros uz prisustvo velikog broja vjernika služene su svete liturgije u povodu najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa. U hramu Svetog velikomučenika Georgija ...
Pročitaj
ЈОВАНУ БУНДАЛУ НАГРАДА ВИДОВДАНСКИХ ПЈЕСНИЧКИХ СУСРЕТА
ПРЊАВОР, 28. ЈУНА - Јован Бундало из Београда добитник је награде овогодишњих Видовданских пјесничких сусрета „Своме роду од Косова до данас“ , одржаних код Спомен храма на Вучијаку у ...
Pročitaj
ПЕТОРО ЗАРАЖЕНО ВИРУСОМ КОРОНА
ПРЊАВОР, 17. АВГУСТА - На подручју општине Прњавор у протекла 24 часа регистровано је још пет лица заражених вирусом корона, а већина их се епидемиолошки повезује за претходне случајеве ...
Pročitaj
Zvona na svim pravoslavnim hramovima u opštini Prnjavor oglasila su se rano jutros i označila dan Hristovog vaskrsnuća. U hramu Svetog Georgija u Prnjavoru službu je predvodio arhijerejski namjesnik prnjavorski,protonamjesnik Duško ...
Pročitaj
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić organizovao je danas prijem za Milicu Đukić, koja je na ovogodišnjoj Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi na Tajlandu osvojila bronzanu medalju, i uručio joj tablet. Gatarić je najavio ...
Pročitaj
U PRAVOSLAVNIM HRAMOVIMA SLUŽENE LITURGIJE
ЈОВАНУ БУНДАЛУ НАГРАДА ВИДОВДАНСКИХ ПЈЕСНИЧКИХ СУСРЕТА
ПЕТОРО ЗАРАЖЕНО ВИРУСОМ КОРОНА
SLUŽENE SVEČANE LITURGIJE
ĐUKIĆEVOJ TABLET I NOVČANA POMOĆ

Show Buttons
Hide Buttons