MALEŠEVIĆ NAJAVIO POČETAK RADA SREDNJE MUZIČKE ŠKOLE

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević najavio je danas da će u Prnjavoru biti otvorena Škola za srednje muzičko obrazovanje koja će pokrivati šire područje, uključujući Derventu i Doboj.

Nakon obilaska novog objekta Škole za osnovno muzičko obrazovanje za koju je opština Prnjavor uputila inicijativu resornom ministarstvu da preraste u srednju školu, Malešević je izrazio očekivanje da će preostali sitniji radovi na zgradi brzo biti završeni i da će biti obezbijeđena potrebna dokumenta za dobijenje dozvole za rad.

“Ne vidim razlog zbog koga u Prnjavoru ne bi mogla da počne sa radom Srednja muzička škola. Vjerovatno će djeca talentovana za muziku dolaziti ovdje da se školuju, a Republika Srpska će na taj način dobiti muzički obrazovane učenike”, rekao je Malešević.

Tokom posjete opštini Prnjavor, Malešević je razgovarao sa načelnikom Darkom Tomašem o izgradnji novog mokrog čvora i kotlovnice u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” u Potočanima, te obnovi krovnih konstrukcija u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Šibovskoj i područnom odjeljenju Osnovne škole “Nikola Tesla” u Grabik Ilovi.

Malešević je izrazio zadovoljstvo završetkom rekonstrukcije Osnovne škole “Nikola Tesla” u okviru projekta “Energetske efikasnosti”.

“Nadam se da učenici sada imaju daleko bolje uslove za rad i učenje nego ranije. Vlada Republike Srpske je kroz ovaj projekat uložila značajna sredstva u neke škole u Srpskoj i traži način da nastavi sa sličnim aktivnostima i u ostalim školama”, rekao je Malešević.

Tomaš je izrazio očekivanje da bi ove godine trebalo da bude završena izgradnja nove Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

On je podsjetio da je opština ranije prodajom placa na kojem se nalazila stara škola obezbijedila 360.000 KM, dok je ove godine u budžetu za radove na novoj zgradi obezbijeđeno još 240.000 KM.

“Za vanjsko uređenje trebaće još oko 30.000 KM, te 20.000 do 25.000 KM za nabavku namještaja”, rekao je Tomaš.

Direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje Đorđe Kovačević kaže da je škola izgrađena prema svim pedagoškim standardima, te da je namjenski pripremljena i urađena za muzičko obrazovanje.

“Nadam se da će učenici i nastavnici od septembra početi sa radom u novom objektu”, kaže Kovačević.

Škola za osnovno muzičko obrazovanje u Prnjavoru ima šest odsjeka – harmonika, klavir, violina, gitara, flauta i klarinet, a nastavu trenutno pohađa 165 učenika.

Tokom posjete opštini Prnjavor, Malešević je obišao i Osnovnu školu “Nikola Tesla”. /kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
U ukrajinskoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Prnjavoru jutros je služena svečana liturgija kojom je počelo obilježavanje Vaskrsa. Sveštenik Petar Sitnik kaže da je ovo praznik nad praznicima. “Zato se i naše srce ...
Pročitaj
  Na današnjoj sjednici Skupštine opštine /SO/ Prnjavor usvojen je rebalans ovogodišnjeg opštinskog budžeta od 15,3 miliona KM, što je za pet odsto manje od prvobitno predviđenih 16,1 milion KM. Predsjednik SO ...
Pročitaj
MLADI GLUMCI – VELIKI HUMANITARCI
Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" iz Prnjavora učestvovaće 23. decembra u Banjaluci u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" koja će biti održana pod pokroviteljstvom predsjednika ...
Pročitaj
Članica Atletskog kluba "Prnjavor" Jelena Gajić našla se na listi imena 40 takmičara koji će u junu predstavljati BiH na Evropskim olimpijskim igrama u Azerbejdžanu. Na listi se nalazi po 20 ...
Pročitaj
Za deset romskih porodica sa područja Prnjavora polovinom aprila trebalo bi da počne gradnja kuća, ukupne vrijednosti oko 253.000 KM, najavio je predsjednik prnjavorskog Udruženja Roma Nenad Mirković. Mirković je ...
Pročitaj
UKRAJINCI OBILJEŽAVAJU DAN HRISTOVOG USKRSNUĆA
USVOJEN REBALANS BUDŽETA
MLADI GLUMCI – VELIKI HUMANITARCI
JELENA GAJIĆ NA EVROPSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA
USKORO 10 NOVIH KUĆA ZA ROMSKE PORODICE

Show Buttons
Hide Buttons