MALEŠEVIĆ NAJAVIO POČETAK RADA SREDNJE MUZIČKE ŠKOLE

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević najavio je danas da će u Prnjavoru biti otvorena Škola za srednje muzičko obrazovanje koja će pokrivati šire područje, uključujući Derventu i Doboj.

Nakon obilaska novog objekta Škole za osnovno muzičko obrazovanje za koju je opština Prnjavor uputila inicijativu resornom ministarstvu da preraste u srednju školu, Malešević je izrazio očekivanje da će preostali sitniji radovi na zgradi brzo biti završeni i da će biti obezbijeđena potrebna dokumenta za dobijenje dozvole za rad.

“Ne vidim razlog zbog koga u Prnjavoru ne bi mogla da počne sa radom Srednja muzička škola. Vjerovatno će djeca talentovana za muziku dolaziti ovdje da se školuju, a Republika Srpska će na taj način dobiti muzički obrazovane učenike”, rekao je Malešević.

Tokom posjete opštini Prnjavor, Malešević je razgovarao sa načelnikom Darkom Tomašem o izgradnji novog mokrog čvora i kotlovnice u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” u Potočanima, te obnovi krovnih konstrukcija u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Šibovskoj i područnom odjeljenju Osnovne škole “Nikola Tesla” u Grabik Ilovi.

Malešević je izrazio zadovoljstvo završetkom rekonstrukcije Osnovne škole “Nikola Tesla” u okviru projekta “Energetske efikasnosti”.

“Nadam se da učenici sada imaju daleko bolje uslove za rad i učenje nego ranije. Vlada Republike Srpske je kroz ovaj projekat uložila značajna sredstva u neke škole u Srpskoj i traži način da nastavi sa sličnim aktivnostima i u ostalim školama”, rekao je Malešević.

Tomaš je izrazio očekivanje da bi ove godine trebalo da bude završena izgradnja nove Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

On je podsjetio da je opština ranije prodajom placa na kojem se nalazila stara škola obezbijedila 360.000 KM, dok je ove godine u budžetu za radove na novoj zgradi obezbijeđeno još 240.000 KM.

“Za vanjsko uređenje trebaće još oko 30.000 KM, te 20.000 do 25.000 KM za nabavku namještaja”, rekao je Tomaš.

Direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje Đorđe Kovačević kaže da je škola izgrađena prema svim pedagoškim standardima, te da je namjenski pripremljena i urađena za muzičko obrazovanje.

“Nadam se da će učenici i nastavnici od septembra početi sa radom u novom objektu”, kaže Kovačević.

Škola za osnovno muzičko obrazovanje u Prnjavoru ima šest odsjeka – harmonika, klavir, violina, gitara, flauta i klarinet, a nastavu trenutno pohađa 165 učenika.

Tokom posjete opštini Prnjavor, Malešević je obišao i Osnovnu školu “Nikola Tesla”. /kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
U SREDNJU MUZIČKU ŠKOLU UPISANO 10 UČENIKA
U srednju Muzičku školu u Prnjavoru upisani su prvi učenici, njih devetoro iz Prnjavora i jedan polaznik iz Dervente, potvrdio je Srni direktor škole Đorđe Kovačević. Kovačević  je dodao da će ...
Pročitaj
  Na današnjoj sjednici Skupštine opštine /SO/ Prnjavor usvojen je rebalans ovogodišnjeg opštinskog budžeta od 15,3 miliona KM, što je za pet odsto manje od prvobitno predviđenih 16,1 milion KM. Predsjednik SO ...
Pročitaj
РАСТЕ БРОЈ ОСОБА ПОД НАДЗОРОМ, ОБОЉЕЛИХ НЕМА, НАРЕЂЕНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА
ПРЊАВОР, 15. МАРТА - На подручју општине Прњавор у односу на јучерашњи дан под надзор Дома здравља стављена су додатна 72 лица, чиме је број особа под праћењем у овој ...
Pročitaj
  Nacionalni ansambl “Venac” iz Gračanice i ansambl “Kopaonik” iz Leposavića predstavili su se večeras u Prnjavoru igrama i pjesmama sa Kosova i Metohije,te spletom igara iz cijele Srbije. Direktorica ansambla “Venac” ...
Pročitaj
GODIŠNJI KONCERT “PRONIJINOG“ TAMBURAŠKOG ORKESTRA
Tamburaški orkestar Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ “Pronija“ iz Prnjavora održao je večeras godišnji koncert, tokom kojeg su se publici predstavili sa deset , za ovu priliku, posebno odabranih kompozicija. Umjetnički rukovodilac ...
Pročitaj
U SREDNJU MUZIČKU ŠKOLU UPISANO 10 UČENIKA
USVOJEN REBALANS BUDŽETA
РАСТЕ БРОЈ ОСОБА ПОД НАДЗОРОМ, ОБОЉЕЛИХ НЕМА, НАРЕЂЕНА
NASTUPILI ČUVARI SRPSKE KULTURNE BAŠTINE
GODIŠNJI KONCERT “PRONIJINOG“ TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Show Buttons
Hide Buttons