MALEŠEVIĆ NAJAVIO POČETAK RADA SREDNJE MUZIČKE ŠKOLE

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević najavio je danas da će u Prnjavoru biti otvorena Škola za srednje muzičko obrazovanje koja će pokrivati šire područje, uključujući Derventu i Doboj.

Nakon obilaska novog objekta Škole za osnovno muzičko obrazovanje za koju je opština Prnjavor uputila inicijativu resornom ministarstvu da preraste u srednju školu, Malešević je izrazio očekivanje da će preostali sitniji radovi na zgradi brzo biti završeni i da će biti obezbijeđena potrebna dokumenta za dobijenje dozvole za rad.

“Ne vidim razlog zbog koga u Prnjavoru ne bi mogla da počne sa radom Srednja muzička škola. Vjerovatno će djeca talentovana za muziku dolaziti ovdje da se školuju, a Republika Srpska će na taj način dobiti muzički obrazovane učenike”, rekao je Malešević.

Tokom posjete opštini Prnjavor, Malešević je razgovarao sa načelnikom Darkom Tomašem o izgradnji novog mokrog čvora i kotlovnice u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” u Potočanima, te obnovi krovnih konstrukcija u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Šibovskoj i područnom odjeljenju Osnovne škole “Nikola Tesla” u Grabik Ilovi.

Malešević je izrazio zadovoljstvo završetkom rekonstrukcije Osnovne škole “Nikola Tesla” u okviru projekta “Energetske efikasnosti”.

“Nadam se da učenici sada imaju daleko bolje uslove za rad i učenje nego ranije. Vlada Republike Srpske je kroz ovaj projekat uložila značajna sredstva u neke škole u Srpskoj i traži način da nastavi sa sličnim aktivnostima i u ostalim školama”, rekao je Malešević.

Tomaš je izrazio očekivanje da bi ove godine trebalo da bude završena izgradnja nove Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

On je podsjetio da je opština ranije prodajom placa na kojem se nalazila stara škola obezbijedila 360.000 KM, dok je ove godine u budžetu za radove na novoj zgradi obezbijeđeno još 240.000 KM.

“Za vanjsko uređenje trebaće još oko 30.000 KM, te 20.000 do 25.000 KM za nabavku namještaja”, rekao je Tomaš.

Direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje Đorđe Kovačević kaže da je škola izgrađena prema svim pedagoškim standardima, te da je namjenski pripremljena i urađena za muzičko obrazovanje.

“Nadam se da će učenici i nastavnici od septembra početi sa radom u novom objektu”, kaže Kovačević.

Škola za osnovno muzičko obrazovanje u Prnjavoru ima šest odsjeka – harmonika, klavir, violina, gitara, flauta i klarinet, a nastavu trenutno pohađa 165 učenika.

Tokom posjete opštini Prnjavor, Malešević je obišao i Osnovnu školu “Nikola Tesla”. /kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
Opština Prnjavor u skladu sa svojim mogućnostima pomaže licima sa invaliditetom kroz finansiranje rada njihovih udruženja i projekata,kaže predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić . On  je naglasio  da je invalidima ...
Pročitaj
Sveti Sava je srpskom narodu dao ime, pravoslavnu vjeru, istoriju, kulturu i kao božanski svjetionik i danas osvjetljava put srpskom narodu, stoji na najvišem vrhu u istoriji Srba čiju ...
Pročitaj
TERZIĆEVA ODRANILA TITULU,JUNUZOVIĆ IZNENADIO
Srpska reprezentativka Amela Terzić i član Atletskog kluba “Doboj Istok“ Osman Junuzović pobjednici su 18.Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2017“. Terzićeva je u trci na 3.000 metara rezultatom 11 minuta i 52 ...
Pročitaj
JELENA GAJIĆ  ZLATNA  NA KROSU U  BEOGRADU
Članica Atletskog kluba  “Prnjavor“ Jelena Gajić osvojila je zlatnu medalju na 41. Jesenjem krosu Partizana u Beogradu. Gajićeva je pobjedu ostvarila u glavnoj trci seniorki na 3.000 metara. Njen klupski kolega Filip ...
Pročitaj
GRAD I JAKA KIŠA U PRNJAVORU
Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, gradom i grmljavinom zahvatilo je oko 17.00 časova opštinu Prnjavor. Za sada nema informacija o eventualnim posljedicama prouzrokovanim nevremenom. /kraj/ts/foto
Pročitaj
PODRŠKA LOKALNE VLASTI OSOBAMA SA INVALIDITETOM
SVETI SAVA – BOŽANSKI SVJETIONIK SRPSKOG NARODA
TERZIĆEVA ODRANILA TITULU,JUNUZOVIĆ IZNENADIO
JELENA GAJIĆ ZLATNA NA KROSU U
GRAD I JAKA KIŠA U PRNJAVORU

Show Buttons
Hide Buttons