MALEŠEVIĆ NAJAVIO POČETAK RADA SREDNJE MUZIČKE ŠKOLE

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević najavio je danas da će u Prnjavoru biti otvorena Škola za srednje muzičko obrazovanje koja će pokrivati šire područje, uključujući Derventu i Doboj.

Nakon obilaska novog objekta Škole za osnovno muzičko obrazovanje za koju je opština Prnjavor uputila inicijativu resornom ministarstvu da preraste u srednju školu, Malešević je izrazio očekivanje da će preostali sitniji radovi na zgradi brzo biti završeni i da će biti obezbijeđena potrebna dokumenta za dobijenje dozvole za rad.

“Ne vidim razlog zbog koga u Prnjavoru ne bi mogla da počne sa radom Srednja muzička škola. Vjerovatno će djeca talentovana za muziku dolaziti ovdje da se školuju, a Republika Srpska će na taj način dobiti muzički obrazovane učenike”, rekao je Malešević.

Tokom posjete opštini Prnjavor, Malešević je razgovarao sa načelnikom Darkom Tomašem o izgradnji novog mokrog čvora i kotlovnice u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” u Potočanima, te obnovi krovnih konstrukcija u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Šibovskoj i područnom odjeljenju Osnovne škole “Nikola Tesla” u Grabik Ilovi.

Malešević je izrazio zadovoljstvo završetkom rekonstrukcije Osnovne škole “Nikola Tesla” u okviru projekta “Energetske efikasnosti”.

“Nadam se da učenici sada imaju daleko bolje uslove za rad i učenje nego ranije. Vlada Republike Srpske je kroz ovaj projekat uložila značajna sredstva u neke škole u Srpskoj i traži način da nastavi sa sličnim aktivnostima i u ostalim školama”, rekao je Malešević.

Tomaš je izrazio očekivanje da bi ove godine trebalo da bude završena izgradnja nove Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

On je podsjetio da je opština ranije prodajom placa na kojem se nalazila stara škola obezbijedila 360.000 KM, dok je ove godine u budžetu za radove na novoj zgradi obezbijeđeno još 240.000 KM.

“Za vanjsko uređenje trebaće još oko 30.000 KM, te 20.000 do 25.000 KM za nabavku namještaja”, rekao je Tomaš.

Direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje Đorđe Kovačević kaže da je škola izgrađena prema svim pedagoškim standardima, te da je namjenski pripremljena i urađena za muzičko obrazovanje.

“Nadam se da će učenici i nastavnici od septembra početi sa radom u novom objektu”, kaže Kovačević.

Škola za osnovno muzičko obrazovanje u Prnjavoru ima šest odsjeka – harmonika, klavir, violina, gitara, flauta i klarinet, a nastavu trenutno pohađa 165 učenika.

Tokom posjete opštini Prnjavor, Malešević je obišao i Osnovnu školu “Nikola Tesla”. /kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
SAMSUNG CSC
Atletičarka iz Novog Pazara Amela Terzić i Kenijac Hilari Kimajo /Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo/ pobjednici su 19. Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2018“, čiji je domaćin bio Atletski klub “Prnjavor“. Terzićevoj je ...
Pročitaj
CRKVA BRVNARA- SIMBOL VJERE I DUHOVNOSTI /REPORTAŽA/
U selu Palačkovci,na dvanaestom kilometru od Prnjavora, na razmeđu sa derventskom opštinom, nalazi se crkva brvnara, nacionalni bh spomenik  nulte kategorije, pravoslavni hram neprocjenljive duhovne vrijednosti.Postoji od 1843. godine,a  12. ...
Pročitaj
Opština Prnjavor traži još 34 nestala borca Vojske Republike Srpske,rekao je sinoć predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Boro Peulić. Peulić kaže da je,od kako je proces ...
Pročitaj
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je danas da je obaveza šire zajednice da vodi brigu o licima sa posebnim potrebama, a prije svega da kod njih stvori nadu za ...
Pročitaj
ПАШАЛИЋ ПОСЈЕТИО ПРЊАВОРСКИ „МЛАДЕГС ПАК“
ПРЊАВОР, 22. ЈУНА  - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић посјетио је данас предузеће „Младегс Пак“ у Прњавору, гдје је обишао погон за производњу хране и ...
Pročitaj
AMELA TERZIĆ I HILARI KIMAJO POBJEDNICI ULIČNE TRKE
CRKVA BRVNARA- SIMBOL VJERE I DUHOVNOSTI /REPORTAŽA/
PRNJAVOR TRAGA ZA 34 NESTALA BORCA
PRIJEM U OPŠTINI POVODOM DANA OSOBA SA INVALIDITETOM
ПАШАЛИЋ ПОСЈЕТИО ПРЊАВОРСКИ „МЛАДЕГС ПАК“

Show Buttons
Hide Buttons