ZAJEDNIČKI RAD VLASTI I PRIVREDNIKA NA POVEĆANJU ZAPOSLENOSTI

SAMSUNG CSC

Predstavnici lokalne vlasti u Prnjavoru i privrednika potpisali su danas memorandum o saradnji u okviru projekta “Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost”, ukupne vrijednosti 220.000 evra.
Projekat koji se sprovodi radi usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada, putem obuke i inicijative za zapošljavanje, finansira se iz sredstava EU, a sprovodi ga Međunarodna organizacija rada u BiH.

Memorandum o saradnji potpisali su predstavnici opštine Prnjavor, Centra srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor, Biroa za zapošljavanje u Prnjavoru, Mesne industrije “Trivas” i preduzeća “Topling”, te Agencije za razvoj preduzeća “Eda” Banjaluka.

Direktor preduzeća “Topling” Dario Agostini smatra da je od izuzetnog značaja svaki vid saradnje između lokalne vlasti i privrednika, posebno onaj koji se odnosi na zapošljavanje.

“Očekujem da će potpisivanje ovog memoranduma doprinijeti većem zapošljavanju, posebno mladih ljudi”, rekao je Agostini.

Zamjenik direktora Mesne industrije “Trivas” Jelena Vasić naglasila je dobru saradnju sa Srednjom školom u Prnjavoru u vezi sa održavanjem praktične nastave.

“Već pet godina pratimo učenike koji nam dolaze na praksu. Dio njih smo regrutovali kao radnu snagu”, kaže Vasićeva.

Direktor Centra srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor Mirela Milijaš rekla je da ova obrazovna ustanova u zavisnosti od potreba tržišta može učenicima ponuditi popularne i atraktivne struke i zanimanja.

“Naša škola godinama unazad ima takve struke, prije svega mašinstvo i obradu metala, proizvodnju i preradu hrane, a od ove godine i šumarstvo i obradu drveta”, istakla je Milijaš.

Ona je dodala da je u okviru projekta važno poboljšati tehničke kapacitete za izvođenje praktične nastave kako bi učenici dobili što kvalitetniju nastavu, a time i još bolje znanje koje mogu da prenesu i primijene u preduzećima.

Zamjenik načelnika opštine Prnjavor Slaviša Milanković rekao je da lokalna zajednica u okviru svog Privrednog savjeta i Savjeta za zapošljavanje može obavljati potrebne analize i dati podršku u smislu kooradinacije za zapošljavanje.

Projekat traje do januara 2019. godine. /kraj/ts/kup/foto 

PROČITAJTE JOŠ
НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ
ПРЊАВОР, 12. АПРИЛА- На подручју општине Прњавор према данашњем извјештају Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља нема новозаражених лица вирусом корона, а под здравственим надзором налази се још 125 особа.По ...
Pročitaj
ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ПЕТОГ БУНАРА НА ИЗВОРИШТУ „ПОВЕЛИЧ“
ПРЊАВОР, 8. МАЈА  -  Начелник општине Прњавор Дарко Томаш данас је  са Комуналним предузећем „Водовод“ Прњавор потписао уговор за изградњу и прикључење на мрежу петог бунара у систему водоснабдијевања Повелич, ...
Pročitaj
Na opštim izborima u BiH u opštini Prnjavor glasalo je 46,6 odsto birača ili 17.969 od ukupno upisanih 38.805 birača,potvrđeno je iz Opštinske izborne komsije. Svih 51 redovno biračko mjesto i ...
Pročitaj
Kolo srpskih sestara u Prnjavoru organizuje u subotu, 23. januara, Svetosavsku zabavu. Predsjednica Kola srpskih sestara LJubinka Rapić, nakon današnjeg sastanka sa načelnikom opštine Prnjavor Sinišom Gatarićem, podsjetila je da ova ...
Pročitaj
НЕОДГОВОРНО ПОНАШАЊЕ ПОЈЕДИНАЦА, ОСАМ ЛИЦА БИЛО У КОНТАКТУ СА ЗАРАЖЕНИМА, ПОД НАДЗОРОМ ВИШЕ ОД 360 ОСОБА
ПРЊАВОР, 15. МАРТА - На подручју општине Прњавор осам особа било је у директном контакту са лицима зараженим вирусом корона, од који се само једна сама јавила надлежним службама, ...
Pročitaj
НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ
ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ПЕТОГ БУНАРА НА ИЗВОРИШТУ
GLASALO 46,6 ODSTO BIRAČA
U SUBOTU SVETOSAVSKA ZABAVA
НЕОДГОВОРНО ПОНАШАЊЕ ПОЈЕДИНАЦА, ОСАМ ЛИЦА БИЛО У КОНТАКТУ

Show Buttons
Hide Buttons