ZAJEDNIČKI RAD VLASTI I PRIVREDNIKA NA POVEĆANJU ZAPOSLENOSTI

SAMSUNG CSC

Predstavnici lokalne vlasti u Prnjavoru i privrednika potpisali su danas memorandum o saradnji u okviru projekta “Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost”, ukupne vrijednosti 220.000 evra.
Projekat koji se sprovodi radi usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada, putem obuke i inicijative za zapošljavanje, finansira se iz sredstava EU, a sprovodi ga Međunarodna organizacija rada u BiH.

Memorandum o saradnji potpisali su predstavnici opštine Prnjavor, Centra srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor, Biroa za zapošljavanje u Prnjavoru, Mesne industrije “Trivas” i preduzeća “Topling”, te Agencije za razvoj preduzeća “Eda” Banjaluka.

Direktor preduzeća “Topling” Dario Agostini smatra da je od izuzetnog značaja svaki vid saradnje između lokalne vlasti i privrednika, posebno onaj koji se odnosi na zapošljavanje.

“Očekujem da će potpisivanje ovog memoranduma doprinijeti većem zapošljavanju, posebno mladih ljudi”, rekao je Agostini.

Zamjenik direktora Mesne industrije “Trivas” Jelena Vasić naglasila je dobru saradnju sa Srednjom školom u Prnjavoru u vezi sa održavanjem praktične nastave.

“Već pet godina pratimo učenike koji nam dolaze na praksu. Dio njih smo regrutovali kao radnu snagu”, kaže Vasićeva.

Direktor Centra srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor Mirela Milijaš rekla je da ova obrazovna ustanova u zavisnosti od potreba tržišta može učenicima ponuditi popularne i atraktivne struke i zanimanja.

“Naša škola godinama unazad ima takve struke, prije svega mašinstvo i obradu metala, proizvodnju i preradu hrane, a od ove godine i šumarstvo i obradu drveta”, istakla je Milijaš.

Ona je dodala da je u okviru projekta važno poboljšati tehničke kapacitete za izvođenje praktične nastave kako bi učenici dobili što kvalitetniju nastavu, a time i još bolje znanje koje mogu da prenesu i primijene u preduzećima.

Zamjenik načelnika opštine Prnjavor Slaviša Milanković rekao je da lokalna zajednica u okviru svog Privrednog savjeta i Savjeta za zapošljavanje može obavljati potrebne analize i dati podršku u smislu kooradinacije za zapošljavanje.

Projekat traje do januara 2019. godine. /kraj/ts/kup/foto 

PROČITAJTE JOŠ
Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta u Prnjavoru uručili su pakete pomoći dvjema socijalno ugroženim porodicama. Pomoć u vidu prehrambenih i higijenskih paketa dobile su porodice Mušinović i Srdić. Sekretar prnjavorskog Crvenog krsta ...
Pročitaj
U Prnjavoru će, povodom obilježavanja Savindana, biti organizovano nekoliko manifestacija pod pokroviteljstvom opštine, koja će iz budžeta za ovu namjenu izdvojiti 10.000 KM, potvrđeno je Srni u opštinskoj upravi. U subotu, ...
Pročitaj
POVRATAK DIMNJAČARA! /reportaža/
Garava lica ljudi, "vjesnika sreće", sve rjeđe se mogu sresti na ulici. Za dimnjačarski zanat u Republici Srpskoj i BiH opredjeljuje se sve manji broj ljudi, a, kako se za ...
Pročitaj
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić danas je u porodilištu Doma zdravlja uručio zlatnik Slavici Prokopić, majci prvorođenog djeteta u ovoj godini u Prnjavoru. Dječak Božidar rođen je 7. januara, težak ...
Pročitaj
OTVORENA SVA BIRAČKA MJESTA
Na području opštine Prnjavor jutros su na vrijeme otvorena sva biračka mjesta, potvrđeno je našem radiju u Opštinskoj izbornoj komisiji /OIK/. Za glasanje je otvoreno 51 redovno i jedno biračko mjesto ...
Pročitaj
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA
OPŠTINA POKROVITELJ SVETOSAVSKIH MANIFESTACIJA
POVRATAK DIMNJAČARA! /reportaža/
DUKAT ZA PRVU BEBU U OVOJ GODINI
OTVORENA SVA BIRAČKA MJESTA

Show Buttons
Hide Buttons