ZAJEDNIČKI RAD VLASTI I PRIVREDNIKA NA POVEĆANJU ZAPOSLENOSTI

SAMSUNG CSC

Predstavnici lokalne vlasti u Prnjavoru i privrednika potpisali su danas memorandum o saradnji u okviru projekta “Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost”, ukupne vrijednosti 220.000 evra.
Projekat koji se sprovodi radi usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada, putem obuke i inicijative za zapošljavanje, finansira se iz sredstava EU, a sprovodi ga Međunarodna organizacija rada u BiH.

Memorandum o saradnji potpisali su predstavnici opštine Prnjavor, Centra srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor, Biroa za zapošljavanje u Prnjavoru, Mesne industrije “Trivas” i preduzeća “Topling”, te Agencije za razvoj preduzeća “Eda” Banjaluka.

Direktor preduzeća “Topling” Dario Agostini smatra da je od izuzetnog značaja svaki vid saradnje između lokalne vlasti i privrednika, posebno onaj koji se odnosi na zapošljavanje.

“Očekujem da će potpisivanje ovog memoranduma doprinijeti većem zapošljavanju, posebno mladih ljudi”, rekao je Agostini.

Zamjenik direktora Mesne industrije “Trivas” Jelena Vasić naglasila je dobru saradnju sa Srednjom školom u Prnjavoru u vezi sa održavanjem praktične nastave.

“Već pet godina pratimo učenike koji nam dolaze na praksu. Dio njih smo regrutovali kao radnu snagu”, kaže Vasićeva.

Direktor Centra srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor Mirela Milijaš rekla je da ova obrazovna ustanova u zavisnosti od potreba tržišta može učenicima ponuditi popularne i atraktivne struke i zanimanja.

“Naša škola godinama unazad ima takve struke, prije svega mašinstvo i obradu metala, proizvodnju i preradu hrane, a od ove godine i šumarstvo i obradu drveta”, istakla je Milijaš.

Ona je dodala da je u okviru projekta važno poboljšati tehničke kapacitete za izvođenje praktične nastave kako bi učenici dobili što kvalitetniju nastavu, a time i još bolje znanje koje mogu da prenesu i primijene u preduzećima.

Zamjenik načelnika opštine Prnjavor Slaviša Milanković rekao je da lokalna zajednica u okviru svog Privrednog savjeta i Savjeta za zapošljavanje može obavljati potrebne analize i dati podršku u smislu kooradinacije za zapošljavanje.

Projekat traje do januara 2019. godine. /kraj/ts/kup/foto 

PROČITAJTE JOŠ
НА ТУРНИРУ „МИКА 2021“ ОВОГ ВИКЕНДА 24 ЕКИПЕ
ПРЊАВОР, 27. ФЕБРУАРА  - На 7. Међународном рукометном турниру „Мика 2021“ у Прњавору у организацији Рукометног клуба „Слога“ данас и сутра учествују 24 клуба из више земаља региона.Предсједник клуба и ...
Pročitaj
ОДРЖАН 42. УКРАЈИНСКИ БАЛ
ПРЊАВОР, 29. ФЕБРУАРА - Украјинско културно – умјетничко друштво /УКУД/ „Тарас Шевченко“ Прњавор вечерас је било домаћин 42. Украјинског бала.Предсједник овог друштва Иван Нешић рекао је да је ово јединствена ...
Pročitaj
ИНФЕКЦИЈА ПОТВРЂЕНА КОД 21 ЛИЦА
ПРЊАВОР, 30.ОКТОБРА   - У протекла 24 часа на подручју општине Прњавор регистровано је 21 лице заражено вирусом корона, а већина новозаражених је средње животне доби, саопштио је Општински штаб ...
Pročitaj
НОВООБОЉЕЛИ МУШКАРАЦ НА ЛИЈЕЧЕЊУ У УКЦ
ПРЊАВОР, 15. ЈУНА  - На подручју општине Прњавор регистрован је један нови случај заразе вирусом корона код мушкарца, средње животне доби који је хоспитализован на Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ ...
Pročitaj
OČUVANJE PORODILIŠTA ZAJEDNIČKI INTERES PRNJAVORA I DERVENTE
Zajednički interes opština Prnjavor i Derventa je da porodilišta u ovim opštinama ostanu i dalje funkcionalna,bez operacione sale,  a kako bi to bilo moguće  u narednom periodu biće upućena inicijativa ...
Pročitaj
НА ТУРНИРУ „МИКА 2021“ ОВОГ ВИКЕНДА 24 ЕКИПЕ
ОДРЖАН 42. УКРАЈИНСКИ БАЛ
ИНФЕКЦИЈА ПОТВРЂЕНА КОД 21 ЛИЦА
НОВООБОЉЕЛИ МУШКАРАЦ НА ЛИЈЕЧЕЊУ У УКЦ
OČUVANJE PORODILIŠTA ZAJEDNIČKI INTERES PRNJAVORA I DERVENTE

Show Buttons
Hide Buttons