AMELA TERZIĆ I HILARI KIMAJO POBJEDNICI ULIČNE TRKE

SAMSUNG CSC

Atletičarka iz Novog Pazara Amela Terzić i Kenijac Hilari Kimajo /Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo/ pobjednici su 19. Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2018“, čiji je domaćin bio Atletski klub “Prnjavor“.

Terzićevoj je ovo treća uzastopna pobjeda u Prnjavoru.

Ona je rekla da je staza bila izuzetno zahtjevna.

“Start je uzbrdo, čak i na dijelu staze koja ide nizbrdo nisam uspjela da se odmorim. Međutim istrčala sam trku na osjećaj,  onako kako meni odgovara i uspjela sam pobijediti“ , precizirala je Terzićeva.

Terzićeva kaže da joj je naredni cilj nastup na Evropskom prevenstvu u Berlinu.

“Znam da neće biti jednostavno jer su se pojavile nove dobre atletičarke u mojoj disciplini. Moraću malo da eksperimentišem kako bi se što bolje pripremila za ovaj nastup“ , rekla je ona.

Drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji atletičarki u trci na 3.000 metara zauzela je bh reprezentativka Lusia Kimani, a treća je bila članica Atletskog kluba “Crvena Zvezda“ iz Beograda Nevena Jovanović.

Kod seniora koji su trčali na 5.000 metara drugo mjesto zauzeo je Kenijac Nelson Čerutič/Nelson Kipkogei Cherutich/, dok je treći bio Elzan Bibić iz Novog Pazara.

Glavnim trkama prethodilo je otvoreno školsko prvenstvo za učenike od prvih do devetih razreda osnovne škole i srednjoškolce, kao i trka cicibana.

Ovogodišnja ulična trka u Prnjavoru imala je humanitarni karakter jer je prihod od prodaje startnih brojeva namijenjen Udruženju roditelja djeca sa poteškoćama u razvoju “Neven“ iz Prnjavora. Djeca iz ovog udruženja su nastupila u simboličnoj trci na 30 metara, a svim učesnicima uručene su zlatne medalje i diplome.

Predsjednik Atletskog kluba “Prnjavor“ Željko Petrović kaže da je ovo do sada bila najmasovnija trka.

“Imali smo na stazi vrhunske takmičare. U glavnim trkama seniora, juniora i pionira  imali smo stotinjak takmičara iz Kenije, Mađarske, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske i F BiH“  , rekao je Petrović.

Uličnoj trci u Prnjavoru prisustvovao je i predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Borislav Đurđević koji je podsjetio da je ova trka za kvalitetnu organizaciju od Evropske atletske asocijacije dobila status tri zvjezdice.

“ Tri zvjezdice označavaju visok nivo kvaliteta što znači da je Prnjavor ozbiljno pozicioniran na evropskoj atletskoj mapi. Prnjavor pokazuje da je jedan od atletskih lidera u regionu i predstavlja dobar primjer manjim sredinama kako treba raditi“ , rekao je Đurđević.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je zadovoljstvo organizacijom trke, odzivom sportista i sugrađana koji su iskoristili lijepo vrijeme i dolaskom na gradski trg podržali atletska nadmetanja.

“Ovom trkom i izlaskom nekadašnjih saboraca na Motajicu u nedjelju, 1. aprila završava se višednevna manifestacija posvećena 24. martu – Danu opštine Prnjavor“ , podsjetio je Tomaš.

Opština Prnjavor je generalni pokrovitelj trke, a preduzeće “Komerc mali“ iz Prnjavora  generalni sponzor. /kraj/ts/foto 

PROČITAJTE JOŠ
Nosilac liste Srpske napredne stranke /SNS/ u Prnjavoru za Skupštinu opštine na predstojećim lokalnim izborima, na kojoj se nalazi ukupno 27 kandidata, je Branko Šikanić, potvrđeno je na današnjoj konferenciji ...
Pročitaj
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječije knjige, Narodnu biblioteku u Prnjavoru danas su posjetili učenici prvih razreda Osnovne škole "Branko Ćopić" i mališani iz Dnevnog centra "Neven". Direktor biblioteke Slaviša Blagojević istakao ...
Pročitaj
SAMSUNG CSC
Elena Marić,Luka Simić i Aleksandar Đurić izrabrani su večeras na “Konferenciji beba“ održanoj u Prnjavoru u tročlano predsjedništvo beba. Za najmlađu bebu na manifestaciji proglašena je Elena Marić, rođena 12. maja ...
Pročitaj
PROGLAŠENI NAJBOLJI U JUNIORSKOJ I SENIORSKOJ KATEGORIJI
Nakon prvog dana  15. Međunarodnog turnira u tekvondou u Prnjavoru  koji je bio rezervisan za juniore i seniore proglašeni su najuspješniji takmičari u pojedinačnoj konkurenciji. U kategoriji juniora za najuspješnije  proglašeni  ...
Pročitaj
BRANKO ŠIKANIĆ NOSILAC LISTE ZA PREDSTOJEĆE IZBORE
MALIŠANI POSJETILI GRADSKU BIBLIOTEKU
ELENA,LUKA I ALEKSANDAR U PREDSJEDNIŠTVU BEBA
PROGLAŠENI NAJBOLJI U JUNIORSKOJ I SENIORSKOJ KATEGORIJI

Show Buttons
Hide Buttons