AMELA TERZIĆ I HILARI KIMAJO POBJEDNICI ULIČNE TRKE

SAMSUNG CSC

Atletičarka iz Novog Pazara Amela Terzić i Kenijac Hilari Kimajo /Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo/ pobjednici su 19. Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2018“, čiji je domaćin bio Atletski klub “Prnjavor“.

Terzićevoj je ovo treća uzastopna pobjeda u Prnjavoru.

Ona je rekla da je staza bila izuzetno zahtjevna.

“Start je uzbrdo, čak i na dijelu staze koja ide nizbrdo nisam uspjela da se odmorim. Međutim istrčala sam trku na osjećaj,  onako kako meni odgovara i uspjela sam pobijediti“ , precizirala je Terzićeva.

Terzićeva kaže da joj je naredni cilj nastup na Evropskom prevenstvu u Berlinu.

“Znam da neće biti jednostavno jer su se pojavile nove dobre atletičarke u mojoj disciplini. Moraću malo da eksperimentišem kako bi se što bolje pripremila za ovaj nastup“ , rekla je ona.

Drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji atletičarki u trci na 3.000 metara zauzela je bh reprezentativka Lusia Kimani, a treća je bila članica Atletskog kluba “Crvena Zvezda“ iz Beograda Nevena Jovanović.

Kod seniora koji su trčali na 5.000 metara drugo mjesto zauzeo je Kenijac Nelson Čerutič/Nelson Kipkogei Cherutich/, dok je treći bio Elzan Bibić iz Novog Pazara.

Glavnim trkama prethodilo je otvoreno školsko prvenstvo za učenike od prvih do devetih razreda osnovne škole i srednjoškolce, kao i trka cicibana.

Ovogodišnja ulična trka u Prnjavoru imala je humanitarni karakter jer je prihod od prodaje startnih brojeva namijenjen Udruženju roditelja djeca sa poteškoćama u razvoju “Neven“ iz Prnjavora. Djeca iz ovog udruženja su nastupila u simboličnoj trci na 30 metara, a svim učesnicima uručene su zlatne medalje i diplome.

Predsjednik Atletskog kluba “Prnjavor“ Željko Petrović kaže da je ovo do sada bila najmasovnija trka.

“Imali smo na stazi vrhunske takmičare. U glavnim trkama seniora, juniora i pionira  imali smo stotinjak takmičara iz Kenije, Mađarske, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske i F BiH“  , rekao je Petrović.

Uličnoj trci u Prnjavoru prisustvovao je i predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Borislav Đurđević koji je podsjetio da je ova trka za kvalitetnu organizaciju od Evropske atletske asocijacije dobila status tri zvjezdice.

“ Tri zvjezdice označavaju visok nivo kvaliteta što znači da je Prnjavor ozbiljno pozicioniran na evropskoj atletskoj mapi. Prnjavor pokazuje da je jedan od atletskih lidera u regionu i predstavlja dobar primjer manjim sredinama kako treba raditi“ , rekao je Đurđević.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je zadovoljstvo organizacijom trke, odzivom sportista i sugrađana koji su iskoristili lijepo vrijeme i dolaskom na gradski trg podržali atletska nadmetanja.

“Ovom trkom i izlaskom nekadašnjih saboraca na Motajicu u nedjelju, 1. aprila završava se višednevna manifestacija posvećena 24. martu – Danu opštine Prnjavor“ , podsjetio je Tomaš.

Opština Prnjavor je generalni pokrovitelj trke, a preduzeće “Komerc mali“ iz Prnjavora  generalni sponzor. /kraj/ts/foto 

PROČITAJTE JOŠ
ZBOG LOŠEG VREMENA VASKRŠNJI PROGRAM U DOMU KULTURE I DVORANI
U Prnjavoru će kulturno-umjetnički program koji povodom Vaskrsa organizuje Srpsko prosvjetno-kulturno društvo "Prosvjeta", sutra biti održan u Domu kulture, a ne na gradskom trgu, zbog najavljenog lošeg vremena. Kulturno-umjetnički program ...
Pročitaj
   U primarnom rezervoaru vodosistema "Povelič" na Matića Brdu, opština Prnjavor, ugrađen je mjerač protoka, koji signalizira koliko hlora treba da se ubaci u sistem, što će doprinijeti da se voda ...
Pročitaj
  Nacionalni ansambl “Venac” iz Gračanice i ansambl “Kopaonik” iz Leposavića predstavili su se večeras u Prnjavoru igrama i pjesmama sa Kosova i Metohije,te spletom igara iz cijele Srbije. Direktorica ansambla “Venac” ...
Pročitaj
Druga faza radova na dogradnji objekta dječijeg vrtića "Naša radost" u Prnjavoru, koja predviđa izgradnju zidova i postavljanje krovne konstrukcije, počela je danas, čime su nastavljene aktivnosti na proširenju ove ...
Pročitaj
 U rekonstruisanom objektu nekadašnje područne škole u Donjoj Ilovi danas je otvoren dječiji vrtić koji raspolaže kapacitetima za dnevni smještaj 60 djece. Direktor Dječijeg vrtića "Naša radost" u Prnjavoru Milovan Vasilić ...
Pročitaj
ZBOG LOŠEG VREMENA VASKRŠNJI PROGRAM U DOMU KULTURE
UGRAĐEN MJERAČ HLORA NA “POVELIČU”
NASTUPILI ČUVARI SRPSKE KULTURNE BAŠTINE
POČELA DRUGA FAZA RADOVA NA DOGRADNJI VRTIĆA
OTVOREN VRTIĆ U DONJOJ ILOVI

Show Buttons
Hide Buttons