AMELA TERZIĆ I HILARI KIMAJO POBJEDNICI ULIČNE TRKE

SAMSUNG CSC

Atletičarka iz Novog Pazara Amela Terzić i Kenijac Hilari Kimajo /Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo/ pobjednici su 19. Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2018“, čiji je domaćin bio Atletski klub “Prnjavor“.

Terzićevoj je ovo treća uzastopna pobjeda u Prnjavoru.

Ona je rekla da je staza bila izuzetno zahtjevna.

“Start je uzbrdo, čak i na dijelu staze koja ide nizbrdo nisam uspjela da se odmorim. Međutim istrčala sam trku na osjećaj,  onako kako meni odgovara i uspjela sam pobijediti“ , precizirala je Terzićeva.

Terzićeva kaže da joj je naredni cilj nastup na Evropskom prevenstvu u Berlinu.

“Znam da neće biti jednostavno jer su se pojavile nove dobre atletičarke u mojoj disciplini. Moraću malo da eksperimentišem kako bi se što bolje pripremila za ovaj nastup“ , rekla je ona.

Drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji atletičarki u trci na 3.000 metara zauzela je bh reprezentativka Lusia Kimani, a treća je bila članica Atletskog kluba “Crvena Zvezda“ iz Beograda Nevena Jovanović.

Kod seniora koji su trčali na 5.000 metara drugo mjesto zauzeo je Kenijac Nelson Čerutič/Nelson Kipkogei Cherutich/, dok je treći bio Elzan Bibić iz Novog Pazara.

Glavnim trkama prethodilo je otvoreno školsko prvenstvo za učenike od prvih do devetih razreda osnovne škole i srednjoškolce, kao i trka cicibana.

Ovogodišnja ulična trka u Prnjavoru imala je humanitarni karakter jer je prihod od prodaje startnih brojeva namijenjen Udruženju roditelja djeca sa poteškoćama u razvoju “Neven“ iz Prnjavora. Djeca iz ovog udruženja su nastupila u simboličnoj trci na 30 metara, a svim učesnicima uručene su zlatne medalje i diplome.

Predsjednik Atletskog kluba “Prnjavor“ Željko Petrović kaže da je ovo do sada bila najmasovnija trka.

“Imali smo na stazi vrhunske takmičare. U glavnim trkama seniora, juniora i pionira  imali smo stotinjak takmičara iz Kenije, Mađarske, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske i F BiH“  , rekao je Petrović.

Uličnoj trci u Prnjavoru prisustvovao je i predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Borislav Đurđević koji je podsjetio da je ova trka za kvalitetnu organizaciju od Evropske atletske asocijacije dobila status tri zvjezdice.

“ Tri zvjezdice označavaju visok nivo kvaliteta što znači da je Prnjavor ozbiljno pozicioniran na evropskoj atletskoj mapi. Prnjavor pokazuje da je jedan od atletskih lidera u regionu i predstavlja dobar primjer manjim sredinama kako treba raditi“ , rekao je Đurđević.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je zadovoljstvo organizacijom trke, odzivom sportista i sugrađana koji su iskoristili lijepo vrijeme i dolaskom na gradski trg podržali atletska nadmetanja.

“Ovom trkom i izlaskom nekadašnjih saboraca na Motajicu u nedjelju, 1. aprila završava se višednevna manifestacija posvećena 24. martu – Danu opštine Prnjavor“ , podsjetio je Tomaš.

Opština Prnjavor je generalni pokrovitelj trke, a preduzeće “Komerc mali“ iz Prnjavora  generalni sponzor. /kraj/ts/foto 

PROČITAJTE JOŠ
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić odbacio je danas optužbe SNSD-a da je svojom posjetom Zagrebu dao podršku predstavniku hrvatske stranke u predizbornoj kampanji. On je na današnjoj konferenciji za novinare ...
Pročitaj
ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА КРУЖНОМ ТОКУ ВИЈАКА
ПРЊАВОР, 2. ЈУЛА  - Вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и начелник општине Прњавор Дарко Томаш присуствовали су данас завршетку радова на изградњи кружне раскрснице у ...
Pročitaj
СУТРА  УСКРШЊА СЛУЖБА БЕЗ ВЈЕРНИКА
ПРЊАВОР, 11. АПРИЛА - У цркви Светог Анте Падованског у Прњавору сутра ће у 10.00 часова жупник Владо Луканда служити ускршњу мису без присуства вјерника због пандемије вируса корона.Лукенда је ...
Pročitaj
ДИПЛОМЕ ЗА 93 МАТУРАНТА, ПОЧЕО УПИС У ПРВИ РАЗРЕД
ПРЊАВОР, 15. ЈУНА - У Гимназији Прњавор данас су за 93 матуранта уручене дипломе о завршеном средњошколском образовању, док је истовремено почео упис у први разред наредне школске ...
Pročitaj
Na području opštine Prnjavor do 13.00 časova o referendumskom pitanju “ “Da li podržavate da se 9.januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?“ izjasnilo je 11.058 stanovnika ove opštine ...
Pročitaj
SASTANAK SA BANDIĆEM BILATERALNI
ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА КРУЖНОМ ТОКУ ВИЈАКА
СУТРА УСКРШЊА СЛУЖБА БЕЗ ВЈЕРНИКА
ДИПЛОМЕ ЗА 93 МАТУРАНТА, ПОЧЕО УПИС У ПРВИ
REFERENDUM:IZLAZNOST U 13.00 ČASOVA 28,2 ODSTO

Show Buttons
Hide Buttons