ЈЕЛЕНА ГАЈИЋ И СЛАЂАН ОСТОЈИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ЗА 2019. ГОДИНУ

ПРЊАВОР, 24. ФЕБРУАРА /СРНА/ – Атлетичарка Јелена Гајић и кик боксер Слађан Остојић најбољи су спортисти општине Прњавор за 2019. годину.

У конкуренцији за најбоље спортисте били су и одбојкашица Катарина Алексић, теквондоисткиња Јована Његован, џудисткиња Дарија Стојановић, фудбалер Александар Жижак, кошаркаш Александар Петровић, рукометаш Милош Вељанчић, теквондоиста Бојан Малешевић, каратиста Славиша Подгорац, атлетичар Милан Видовић, шахиста Илија Шормаз, тенисер Дражен Петровић и џудиста Дејан Милијаш.

Гајићева је у изјави Срни рекла да је прошла година за њу била најуспјешнија у досадашњој каријери јер је за БиХ након петнаестогодишње паузе освојила медаљу на Балканском првенству.

“Неколико пута сам оборила рекорд Републике Српске, државна сам првакиња, имам прво мјесто са европског тимског првенства. Све то је велики подстрек за даљи рад и напредовање” , рекла је Гајићева.

И за младог прњаворског кик боксера Слађана Остојића 2019. је била науспјешнија година по оствареним резултатима.

“До сада сам освојио много турнира и награда на такмичењима у БиХ и Србији. Издвојио бих учешће на Свјетском првенству у Сарајеву, проглашен сам за најбољег кик боксера Републике Српске” , рекао је Остојић Срни.

За најуспјешније екипе у прошлој години проглашени су у категорији колективног спорта Фудбалски клуб /ФК/ “Љубић” и у категорији индивидуални спорт Атлетски клуб /АК/ “Прњавор”.

Предсједник АК “Прњавор” Жељко Петровић подсјетио је да је овај клуб већ трећу годину заредом најуспјешнији колектив у општини Прњавор.

“У прошлој години смо били вицешампиони у мушкој и женској конкуренцији и у апсолутном пласману у кросу. Освојили смо 235 медаља од чега више од 90 златних, направили смо најбоље резултате у историји клуба” , изјавио је Петровић.

За најперспективније спортисте проглашени су атлетичарка Магдалена Катана и џудиста Лука Сувајац, а за најуспјешније младе спортисте атлетичари Кристина Стојковић и Дамјан Грумић.

Посебно признање за врхунски спортски резултат остварен ван територије општине Прњавор уручено је џудисти Николи Моравцу, члану Џудо клуба “Бања Лука”.

Посебна признања уручена су и атлетичару Далибору Врховцу као најуспјешнијем ветерану, Горану Васићу као најуспјешнијем појединцу у категорији спортиста са инвалидитетом и осамдесетогодишњем бициклисти рекреативцу Јелисији Крајишнику.

По први пут на фејсбук страници начелника општине Прњавор организована је и “Награда публике” коју су освојили џудиста Никола Моравац са 2. 515 гласова и каратиста Александар Тривуновић са 2. 512 гласова. Њима је припао поклон бон општине Прњавор и продавнице спортске опреме “Јувента” у вриједности од по 300,00 КМ.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да спортисти ове општине из године у годину остварују све запаженије резултате, а да је то у задње двије године посебно евидентно код колективних спортова.

Он је изразио увјерење да је и општина Прњавор кроз финансијску помоћ допринијела тим успјесима.

“Буџетска издвајања за спорт у последње три године повећали смо за око 100.000 КМ, а она у овој години износе 250.000 КМ. С друге стране никада није изостала и додатна награда за најбоље резултате” , истакао је Томаш.

Организатори 19. Избора најбољег спортисте Прњавора били су Спортски савез општине Прњавор и Општинска управа Прњавор. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Riječica Lišnja koja se nakon obilnih padavina danas izlila iz svog korita predstavlja potencijalnu opasnost za domaćinstva u novom naselju u Ratkovcu,Omladinskom naselju,te ulicama Živojina Preradovića i Banjalučkoj,kaže načelnik štaba ...
Pročitaj
ПЕТРОВИЋ И МИЛАНОВИЋ ИТФ ШАМПИОНИ ЗЛАТИБОРА
ПРЊАВОР, 27. СЕПТЕМБРА  - Дражен Петровић, члан Тениског клуба /ТК/ "Олимп 2000" из Прњавора, и Душан Милановић, члан ТК "Топ Спин" из Бијељине, нови су шампиони у дублу на ...
Pročitaj
ТОМАШ: БУЏЕТСКИ ПРИХОД ЗА АПРИЛ МАЊИ ЗА 350.000 КМ
ПРЊАВОР, 6. МАЈА  - Начелник општине, Дарко Томаш рекао је на данашњој конференцији за новинаре да је због проблема које је изазвала појава вируса корона приход у локалном буџету у априлу ...
Pročitaj
ТОМАШ: КРИВИЧНА ПРИЈАВА СРЕДСТВО ПРЉАВЕ ПОЛИТИЧКЕ ИГРЕ
ПРЊАВОР, 27. ЈУНА  - Предсједник Општинског одбора СНСД у Прњавору Дарко Томаш изјавио је да је кривична пријава коју је против њега и више лица поднио посланик ПДП-а Драшко Становуковић ...
Pročitaj
Akciji dobrovoljnog darivanja krvi, koju je organizovao opštinski Crveni krst u Prnjavoru, danas su se odazvala 63 davaoca. Sekretar organizacije Đurađ Stojčić izrazio je zadovoljstvo što su u akciji učestvovali sugrađani ...
Pročitaj
LIŠNJA IZAZIVA NAJVIŠE PROBLEMA
ПЕТРОВИЋ И МИЛАНОВИЋ ИТФ ШАМПИОНИ ЗЛАТИБОРА
ТОМАШ: БУЏЕТСКИ ПРИХОД ЗА АПРИЛ МАЊИ ЗА 350.000
ТОМАШ: КРИВИЧНА ПРИЈАВА СРЕДСТВО ПРЉАВЕ ПОЛИТИЧКЕ ИГРЕ
ODAZVALA SE 63 DAVAOCA KRVI
Show Buttons
Hide Buttons