ЈЕЛЕНА ГАЈИЋ И СЛАЂАН ОСТОЈИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ЗА 2019. ГОДИНУ

ПРЊАВОР, 24. ФЕБРУАРА /СРНА/ – Атлетичарка Јелена Гајић и кик боксер Слађан Остојић најбољи су спортисти општине Прњавор за 2019. годину.

У конкуренцији за најбоље спортисте били су и одбојкашица Катарина Алексић, теквондоисткиња Јована Његован, џудисткиња Дарија Стојановић, фудбалер Александар Жижак, кошаркаш Александар Петровић, рукометаш Милош Вељанчић, теквондоиста Бојан Малешевић, каратиста Славиша Подгорац, атлетичар Милан Видовић, шахиста Илија Шормаз, тенисер Дражен Петровић и џудиста Дејан Милијаш.

Гајићева је у изјави Срни рекла да је прошла година за њу била најуспјешнија у досадашњој каријери јер је за БиХ након петнаестогодишње паузе освојила медаљу на Балканском првенству.

“Неколико пута сам оборила рекорд Републике Српске, државна сам првакиња, имам прво мјесто са европског тимског првенства. Све то је велики подстрек за даљи рад и напредовање” , рекла је Гајићева.

И за младог прњаворског кик боксера Слађана Остојића 2019. је била науспјешнија година по оствареним резултатима.

“До сада сам освојио много турнира и награда на такмичењима у БиХ и Србији. Издвојио бих учешће на Свјетском првенству у Сарајеву, проглашен сам за најбољег кик боксера Републике Српске” , рекао је Остојић Срни.

За најуспјешније екипе у прошлој години проглашени су у категорији колективног спорта Фудбалски клуб /ФК/ “Љубић” и у категорији индивидуални спорт Атлетски клуб /АК/ “Прњавор”.

Предсједник АК “Прњавор” Жељко Петровић подсјетио је да је овај клуб већ трећу годину заредом најуспјешнији колектив у општини Прњавор.

“У прошлој години смо били вицешампиони у мушкој и женској конкуренцији и у апсолутном пласману у кросу. Освојили смо 235 медаља од чега више од 90 златних, направили смо најбоље резултате у историји клуба” , изјавио је Петровић.

За најперспективније спортисте проглашени су атлетичарка Магдалена Катана и џудиста Лука Сувајац, а за најуспјешније младе спортисте атлетичари Кристина Стојковић и Дамјан Грумић.

Посебно признање за врхунски спортски резултат остварен ван територије општине Прњавор уручено је џудисти Николи Моравцу, члану Џудо клуба “Бања Лука”.

Посебна признања уручена су и атлетичару Далибору Врховцу као најуспјешнијем ветерану, Горану Васићу као најуспјешнијем појединцу у категорији спортиста са инвалидитетом и осамдесетогодишњем бициклисти рекреативцу Јелисији Крајишнику.

По први пут на фејсбук страници начелника општине Прњавор организована је и “Награда публике” коју су освојили џудиста Никола Моравац са 2. 515 гласова и каратиста Александар Тривуновић са 2. 512 гласова. Њима је припао поклон бон општине Прњавор и продавнице спортске опреме “Јувента” у вриједности од по 300,00 КМ.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да спортисти ове општине из године у годину остварују све запаженије резултате, а да је то у задње двије године посебно евидентно код колективних спортова.

Он је изразио увјерење да је и општина Прњавор кроз финансијску помоћ допринијела тим успјесима.

“Буџетска издвајања за спорт у последње три године повећали смо за око 100.000 КМ, а она у овој години износе 250.000 КМ. С друге стране никада није изостала и додатна награда за најбоље резултате” , истакао је Томаш.

Организатори 19. Избора најбољег спортисте Прњавора били су Спортски савез општине Прњавор и Општинска управа Прњавор. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
GODIŠNJI KONCERT “PRONIJINOG“ TAMBURAŠKOG ORKESTRA
Tamburaški orkestar Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ “Pronija“ iz Prnjavora održao je večeras godišnji koncert, tokom kojeg su se publici predstavili sa deset , za ovu priliku, posebno odabranih kompozicija. Umjetnički rukovodilac ...
Pročitaj
STABILIZACIJA ISPORUKE SA “POVELIČA” OD PONEDJELJKA
Stabilizacija isporuke vode sa izvorišta "Povelič" za potrošače u jednom dijelu grada i šest mjesnih zajednica sjevernog dijela opštine Prnjavor koji su već drugi dan suočeni sa nestankom vode, očekuje ...
Pročitaj
Dvadeset ekipa sa oko 60 ribolovaca takmičilo se danas na Desetom kupu u sportskom ribolovu na jezeru Drenova,kod Prnjavora. Takmičenja su se odvijala u tri kategorije. Kod seniorki ,najuspješnija sa ulovljenih 3.290 ...
Pročitaj
Teritorijalna vatrogasna jedinica u Prnjavoru predstavila je danas cisternu zapremine 7.000 litara koju je donirao Vatrogasni savez Republike Srpske, čija je vrijednost 35.000 KM. Komandir ove jedinice Dušan Slijepčević kaže da ...
Pročitaj
  Opštinska organizacija slijepih i slabovidih lica Prnjavor proslavila je krsnu slavu  Pokrov Presvete Bogorodice. Predsjednik ove organizacije Goran Vasić  kaže da je za deceniju postojanja članstvo povećano sa dvadesetak na 40. “Proširili ...
Pročitaj
GODIŠNJI KONCERT “PRONIJINOG“ TAMBURAŠKOG ORKESTRA
STABILIZACIJA ISPORUKE SA “POVELIČA” OD PONEDJELJKA
ODRŽAN JUBILARNI KUP U SPORTSKOM RIBOLOVU
VATROGASCIMA DONIRANA CISTERNA
UDRUŽENJE SLIJEPIH OBILJEŽILO KRSNU SLAVU
Show Buttons
Hide Buttons