ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА РЕЗУЛТАТА ПРОЈЕКТА ИН ФОНДАЦИЈЕ

ПРЊАВОР,5. МАРТА – Представљањем  закључака четири фокус групе и резултата шест мини пројеката које су осмислили и имплементирали млади у Прњавору данас је одржана завршна презентација резултата пројекта Ин фондације под називом „Mлaди кao снaгa прoмjeнe у свojим зajeдницaмa“.

Локални коoрдинатор пројекта за општину Прњавор Јелена Радивојевић – Ступар каже да је на пројекту који је започео у септембру прошле године радило 16 младих Прњаворчана.

„Млади су кроз пројекат унаприједили своја знања,превазишли неке своје страхове, водили округле столове и радионице, писали извјештаје, проналазили конкретне информације, учили како да функционишу у тиму, како да распореде своје вријеме и да буду одговорни“ , рекла је Радивојевић- Ступар.

Она је нагласила да су овакви пројекти одличан примјер како се формални систем образовања може надоградити неформалном едукацијом, јер су дјеца уз пројекат учила и вјештине које ће им требати током цијелог живота.

Радивојевић – Ступар каже да је поносна на чињеницу што је од 10 одабраних пројеката чак шест из Прњавора.

Савјет ученика Гимназије у пројекту је учествовао са „Фестивалом активизма и толеранције“, Савјет ученика Центра средњих школа /ЦСШ/ „Иво Андрић“  направио је кратки филм о вршњачком насиљу,  Асоцијација средњошколаца у БиХ  представила је пројекат„Мјесец средњошколаца“ , Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва„Просвјета“ Прњавор  урадила је пројекат„То нисам ја“ , неформална група младих постављањем паркинг сталака за бицикле реализовала је пројекат „Здравље на два точка“ , а неформална група младих ЦСШ „Иво Андрић“ покренула је интернет сајт за младе „Вал младих“.

Ученица Гимназије Дајана Башић каже да је током пројекта фокус био на младима који су предлагали одређене промјене у разним секторима.

„Током пројекта ‘Мјесец средњошколаца’ у којем сам и ја учествовала радили смо  тематске седмице, а за теме смо изабрали музику, спорт, толеранцију и филм као оне које највише  привлаче младе“ , појаснила је Башићева.

Ученик ЦСШ „Иво Андрић“  Огњен Винчић који са Ибрахимом Гргићем иАлександром Легеновићем води сајт „Вал младих“ појаснио је да  је заступљена тематика информисања и едукација младих, као и да су за два мјесеца рада имали око 3.000 посјета.

„Имамо огромну подршку начелника општине Дарка Томаша који нам је помогао да набавимо адекватну опрему за рад, а  кроз спонзорства нам помажу и поједине локалне фирме“ , каже Винчић.

Начелник Одјељења за  локални економски развој и друштвене дјелатности Љубиша Шикарац каже да је прojeкaт који је имaо зa циљ дa oснaжи млaдe дa пoстaну aктивни и oдгoвoрни грaђaни друштвa од самог почетка подржала и општина Прњавор која је завршну презентацију пројекта уврстила у календар манифестација којима ће се обиљежити 24. март,  Дан општине Прњавор.

Улаз на све манифестације које ће бити уприличене поводом Дана општине је бесплатан. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
СТАРИЈЕ ЛИЦЕ ИНФИЦИРАНО ВИРУСОМ
ПРЊАВОР,16. МАЈА - Према данашњем извјештају Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља Прњавор једно лице старије животне доби са подручја ове општине позитивно је на вирус корона. Како се прецизира у ...
Pročitaj
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić uručio je danas osnovnim školama "Branko Ćopić" u Prnjavoru i "Petar Kočić" u Šibovskoj po 10 laptopa, komplete slušalica, projektor i knjige za biblioteku kupljene ...
Pročitaj
ПРЕПОРУКА ДА СЕ УМАЊИ ЦИЈЕНА ВРТИЋА
ПРЊАВОР, 26. МАРТА  - Општински штаб за ванредне ситуације у Прњавору дао је на данашној сједници препоруку начелнику општине Дарку Томашу да се цијена смјештаја дјеце у вртић за март ...
Pročitaj
ИНТЕНЗИВНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ГРАДСКЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ
ПРЊАВОР, 17.МАЈА - Предузеће “Водовод”  Прњавор замјеном старих азбестних цијеви  завршило је прву фазу реконструкције водоводне мреже у улици Бранка Ћопића, која је била је једна од најкритичних градских тачака ...
Pročitaj
ЗА ТРИ ДАНА 26 ЗАРАЖЕНИХ
ПРЊАВОР,16. НОВЕМБРА  - На подручју општине Прњавор у  протекла три дана  регистровано је 26 особа заражених вирусом корона од којих је већина средње и млађе животне доби, саопштио је Општински ...
Pročitaj
СТАРИЈЕ ЛИЦЕ ИНФИЦИРАНО ВИРУСОМ
URUČENI LAPTOPI I KNJIGE ZA IZUČAVANJE MANJINSKIH JEZIKA
ПРЕПОРУКА ДА СЕ УМАЊИ ЦИЈЕНА ВРТИЋА
ИНТЕНЗИВНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ГРАДСКЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ
ЗА ТРИ ДАНА 26 ЗАРАЖЕНИХ
Show Buttons
Hide Buttons