ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА РЕЗУЛТАТА ПРОЈЕКТА ИН ФОНДАЦИЈЕ

ПРЊАВОР,5. МАРТА – Представљањем  закључака четири фокус групе и резултата шест мини пројеката које су осмислили и имплементирали млади у Прњавору данас је одржана завршна презентација резултата пројекта Ин фондације под називом „Mлaди кao снaгa прoмjeнe у свojим зajeдницaмa“.

Локални коoрдинатор пројекта за општину Прњавор Јелена Радивојевић – Ступар каже да је на пројекту који је започео у септембру прошле године радило 16 младих Прњаворчана.

„Млади су кроз пројекат унаприједили своја знања,превазишли неке своје страхове, водили округле столове и радионице, писали извјештаје, проналазили конкретне информације, учили како да функционишу у тиму, како да распореде своје вријеме и да буду одговорни“ , рекла је Радивојевић- Ступар.

Она је нагласила да су овакви пројекти одличан примјер како се формални систем образовања може надоградити неформалном едукацијом, јер су дјеца уз пројекат учила и вјештине које ће им требати током цијелог живота.

Радивојевић – Ступар каже да је поносна на чињеницу што је од 10 одабраних пројеката чак шест из Прњавора.

Савјет ученика Гимназије у пројекту је учествовао са „Фестивалом активизма и толеранције“, Савјет ученика Центра средњих школа /ЦСШ/ „Иво Андрић“  направио је кратки филм о вршњачком насиљу,  Асоцијација средњошколаца у БиХ  представила је пројекат„Мјесец средњошколаца“ , Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва„Просвјета“ Прњавор  урадила је пројекат„То нисам ја“ , неформална група младих постављањем паркинг сталака за бицикле реализовала је пројекат „Здравље на два точка“ , а неформална група младих ЦСШ „Иво Андрић“ покренула је интернет сајт за младе „Вал младих“.

Ученица Гимназије Дајана Башић каже да је током пројекта фокус био на младима који су предлагали одређене промјене у разним секторима.

„Током пројекта ‘Мјесец средњошколаца’ у којем сам и ја учествовала радили смо  тематске седмице, а за теме смо изабрали музику, спорт, толеранцију и филм као оне које највише  привлаче младе“ , појаснила је Башићева.

Ученик ЦСШ „Иво Андрић“  Огњен Винчић који са Ибрахимом Гргићем иАлександром Легеновићем води сајт „Вал младих“ појаснио је да  је заступљена тематика информисања и едукација младих, као и да су за два мјесеца рада имали око 3.000 посјета.

„Имамо огромну подршку начелника општине Дарка Томаша који нам је помогао да набавимо адекватну опрему за рад, а  кроз спонзорства нам помажу и поједине локалне фирме“ , каже Винчић.

Начелник Одјељења за  локални економски развој и друштвене дјелатности Љубиша Шикарац каже да је прojeкaт који је имaо зa циљ дa oснaжи млaдe дa пoстaну aктивни и oдгoвoрни грaђaни друштвa од самог почетка подржала и општина Прњавор која је завршну презентацију пројекта уврстила у календар манифестација којима ће се обиљежити 24. март,  Дан општине Прњавор.

Улаз на све манифестације које ће бити уприличене поводом Дана општине је бесплатан. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
"Banja Kulaši", kod Prnjavora, poznata po ljekovitoj termomineralnoj vodi, ponovo je na raspolaganju posjetiocima, potvrdio je Srni stečajni upravnik Lazo Tomić. Tomić kaže da su trenutno u funkciji dva bazena, koja ...
Pročitaj
U Prnjavoru će u narednih nekoliko dana biti održane brojne manifestacije povodom krsne slave opštine - Preobraženja Gospodnjeg, najavio je načelnik Siniša Gatarić. Gatarić je danas na konferenciji za novinare rekao ...
Pročitaj
ТОМАШ : АМБАСАДА БИХ У АУСТРИЈИ НУДИ ПРЕВОЗ ПО ПРЕВИСОКОЈ ЦИЈЕНИ
ПРЊАВОР, 18. АПРИЛА - Командант Општинског штаба за ванредне ситуације Прњавор Дарко Томаш рекао је на данашњој конференцији за новинаре да Штаб располаже информацијом да је Прњаворчанима који су у ...
Pročitaj
НОВООБОЉЕЛИ МУШКАРАЦ ИЗ КАРАНТИНА
ПРЊАВОР,  21. АПРИЛА - На подручју општине Прњавор регистрован је један нови случај заразе вирусом корона, новозаражено лице је мушка особа, средње животне доби која је боравила у карантину, саопштено ...
Pročitaj
Delegacija poljskog Boleslavieca, predvođena načelnikom sreza Dariušom Kvašnjevskim, danas je tokom posjete opštini Prnjavor razgovarala sa predstavnicima lokalne vlasti o nastavku i unapređenju ranije uspostavljenih pobratimskih veza. Kvašnjevski je nakon sastanka ...
Pročitaj
“BANJA KULAŠI” PONOVO U FUNKCIJI
BROJNE MANIFESTACIJE POVODOM PREOBRAŽENJA
ТОМАШ : АМБАСАДА БИХ У АУСТРИЈИ НУДИ ПРЕВОЗ
НОВООБОЉЕЛИ МУШКАРАЦ ИЗ КАРАНТИНА
SPORAZUMIMA UČVRSTITI USPOSTAVLJENE VEZE SA BOLESLAVIECOM
Show Buttons
Hide Buttons