ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ВОДОСНАБДЈЕВАЊУ СТОТИЊАК ПОРОДИЦА

ПРЊАВОР, 11. МАРТА  – Начелници општина Прњавор Дарко Томаш и Челинца Момчило Зељковић потписали су данас у Прњавору споразум о реализацији заједничког пројекта водоснабдјевања насеља Горњи Вијачани у општини Прњавор и  Вијачани Горњи у општини Челинац у којима живи око стотину породица.

Зељковић  каже да је на овом подручју од раније изражен проблем у водоснабдјевању локалног становништва, а додатни проблем представља мањак природних изворишта.

„Осим путне инфраструктуре ово је једно од примарних питања за становника обје општине. Општина Челинац је већ обавила гео-механичко истраживање,  лоцирали смо два могућег налазишта воде – Лончарица и Превија. Следећи корак је испитна бушотина што је по овом споразуму у обавези општине Прњавор “ , појаснио је  Зељковић.

Он је додао да је обавеза општине Челинац и да изради комплетну пројектну документацију бунара и водоводне мреже, док ће финансијско учешће општина бити сразмјерно броју корисника.

„Ми имамо планирана средстава и веома смо заинтересовани да се тај пројекат реализује током овог љета“ , нагласио је Зељковић.

Начелник Челинца каже да је предмет данашњег састанка у Прњавору била и заједничка путна инфраструктура, прије свега дио регионалног пута преко Рељевца.

„Усагласили смо се да заједнички наступимо према предузећи ‘Путеви Републике Српске’ да се изврши санација оштећеног коловоза. Размијенили смо мишљења и могућности у погледу повезивања двије општине преко Бранешаца, односно Чивчија и на правцу Брезичани и  Кокори“ , изјавио је Зељковић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да је на основу разговора утврђено да су све породице на подручју двије мјесне заједнице заинтересоване за квалитетно рјешење са снабдјевањем водом.

Он је напоменуо да се вриједност пројекта и рокови за извођење радова тренутно не знају, односно не могу се одредити прије проналаска бунара.

„Вриједност се не може унапријед одредити јер је питање на којој дубини ће се пронаћи вода.  Општина Прњавор ће направити прву бушотину на Лончарици, након чега ће се обавити све потребне анализе“ , појаснио је Томаш.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
У СУСРЕТ 20. РОЂЕНДАНУ
Поштовани слушаоци, драги пријатељи нашег радија, данас смо регистровали максималну слушаност на интернету. Ово је један од најљепших поклона за 20. рођендан нашег/ вашег радија.Захваљујемо на указаном повјерењу!Уредништво
Pročitaj
 U Gornjim Vijačanima kod Prnjavora danas je za saobraćaj otvorena dionica asfaltiranog puta dužine 2,2 kilometra, čija je ukupna vrijednost oko 200.000 KM. Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da ...
Pročitaj
  Rijeka Ukrina se izlila iz korita u prnjavorskoj Mjesnoj zajednici Kulaši, zbog čega je u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" prekinuta nastava, a učenici upućeni kućama, rekao je za Srnu šef ...
Pročitaj
САНКЦИЈЕ  ЗА НЕПОШТОВАЊЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ И ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА
ПРЊАВОР, 25. МАРТА  -  Комунална полиција Општине Прњавор у периоду од 19. до 24. марта  утврдила је да шест од 193 лица којима је одређена мјера кућне изолације није поштовало ...
Pročitaj
Član Atletskog kluba "Prnjavor" Jelena Gajić neće nastupati na prvim Evropskim olimpijskim igrama u Azerbejdžanu jer nije dobila vizu za odlazak u Baku. Gajićeva je bila na spisku 40 takmičara ...
Pročitaj
У СУСРЕТ 20. РОЂЕНДАНУ
ZA ASFALTIRANJE PUTA U GORNJIM VIJAČANIMA ULOŽENO 200.000
UKRINA IZVAN KORITA
САНКЦИЈЕ ЗА НЕПОШТОВАЊЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ И ЗАБРАНЕ
GAJIĆEVA ZBOG VIZE NE MOŽE U BAKU
Show Buttons
Hide Buttons