ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ВОДОСНАБДЈЕВАЊУ СТОТИЊАК ПОРОДИЦА

ПРЊАВОР, 11. МАРТА  – Начелници општина Прњавор Дарко Томаш и Челинца Момчило Зељковић потписали су данас у Прњавору споразум о реализацији заједничког пројекта водоснабдјевања насеља Горњи Вијачани у општини Прњавор и  Вијачани Горњи у општини Челинац у којима живи око стотину породица.

Зељковић  каже да је на овом подручју од раније изражен проблем у водоснабдјевању локалног становништва, а додатни проблем представља мањак природних изворишта.

„Осим путне инфраструктуре ово је једно од примарних питања за становника обје општине. Општина Челинац је већ обавила гео-механичко истраживање,  лоцирали смо два могућег налазишта воде – Лончарица и Превија. Следећи корак је испитна бушотина што је по овом споразуму у обавези општине Прњавор “ , појаснио је  Зељковић.

Он је додао да је обавеза општине Челинац и да изради комплетну пројектну документацију бунара и водоводне мреже, док ће финансијско учешће општина бити сразмјерно броју корисника.

„Ми имамо планирана средстава и веома смо заинтересовани да се тај пројекат реализује током овог љета“ , нагласио је Зељковић.

Начелник Челинца каже да је предмет данашњег састанка у Прњавору била и заједничка путна инфраструктура, прије свега дио регионалног пута преко Рељевца.

„Усагласили смо се да заједнички наступимо према предузећи ‘Путеви Републике Српске’ да се изврши санација оштећеног коловоза. Размијенили смо мишљења и могућности у погледу повезивања двије општине преко Бранешаца, односно Чивчија и на правцу Брезичани и  Кокори“ , изјавио је Зељковић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да је на основу разговора утврђено да су све породице на подручју двије мјесне заједнице заинтересоване за квалитетно рјешење са снабдјевањем водом.

Он је напоменуо да се вриједност пројекта и рокови за извођење радова тренутно не знају, односно не могу се одредити прије проналаска бунара.

„Вриједност се не може унапријед одредити јер је питање на којој дубини ће се пронаћи вода.  Општина Прњавор ће направити прву бушотину на Лончарици, након чега ће се обавити све потребне анализе“ , појаснио је Томаш.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
“ПРВИ ДЕЈТ”  – ЈУБИЛАРНА 50. ПРЕМИЈЕРА ДРАМСКЕ СЦЕНЕ
ПРЊАВОР, 17.ЈУНА -  Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ “Просвјета” Прњавор одиграће сутра пред домаћом публиком 50. премијеру, нову представу “Први дејт” у режији Бранкице Радоњић.Представа  се бави ...
Pročitaj
Osnovna škola "Nikola Tesla" u Prnjavoru obilježila je Dan učeničkih postignuća, a za učenika generacije proglašen je Marko Pezer. Diplomu "vukovaca" dobile su još Jovana Marić i Dragana Gavrić. Direktor škole Vojin ...
Pročitaj
NEKROLOG ZA JUNAKA
Doktor Miodrag Lazić nenadano je došao među sarajevske, trebevićke i romanijske Srbe i ušao u srca tih ljudi, u istoriji njihovog kraja i na kraju - u istoriju najznamenitijih Srba ...
Pročitaj
НОВОЗАРАЖЕНИ МУШКАРАЦ БИО У КОНТАКТУ СА ЗАРАЖЕНОМ ОСОБОМ
ПРЊАВОР, 17. ЈУЛА  - На подручју општине Прњавор регистрован je један нови случај заразе вирусом корона  код млађег мушкарца који се налази у кућној изолацији због контакта са зараженом особом, ...
Pročitaj
ОДРЖАНА ПРВА РАДИОНИЦА ТРАДИЦИОНАЛНОГ ВЕЗА
ПРЊАВОР, 22. ФЕБРУАРА  - У организацији Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“ у Прњавору је  вечерас у оквиру дводневне манифестације „Прњавор у колу“ одржана прва јавна радионица традиционалног веза.Предсједник СПКД ...
Pročitaj
“ПРВИ ДЕЈТ” – ЈУБИЛАРНА 50. ПРЕМИЈЕРА ДРАМСКЕ
MARKO PEZER UČENIK GENERACIJE
NEKROLOG ZA JUNAKA
НОВОЗАРАЖЕНИ МУШКАРАЦ БИО У КОНТАКТУ СА ЗАРАЖЕНОМ ОСОБОМ
ОДРЖАНА ПРВА РАДИОНИЦА ТРАДИЦИОНАЛНОГ ВЕЗА
Show Buttons
Hide Buttons