ПОД НАДЗОРОМ 53 ОСОБЕ, ОГРАНИЧЕН РАД ОДРЕЂЕНИХ ОБЈЕКАТА

ПРЊАВОР, 13. МАРТА  – У Прњавору су данас до 15.00 часова под здравственим надзором због вируса корона била 53 лица, док  регистрованих обољелих нема, рекла је директор Дома здравља Прњавор Свјетлана Малић у изјави за новинаре након сједнице општинског Штаба за ванредне ситуације.

„У Прњавору је јутрос до 9.00 часова под здравственим надзором због вируса корона било 37 лица, да би се данас до 15.00 часова тај број повећао на 53 особе. На подручју општине Прњавор није регистрован ниједан случај обољења Ковид – 19“ , прецизирала је Малићева.

Она каже да се наредних дана  очекује долазак већег броја Прњаворчана који се налазе на привременом раду у земљама у којима су регистровани обољели  због чега је апеловала  на све њих да се телефонски јаве породичном доктору  или Хигијенско – епидемиолошкој служби Дома здравља како би се предузеле адекватне мјере и како би били стављени под здравствени надзор.

„Апелујемо и на остале грађане да избјегавају јавна окупљања, да у здравствене установе не долазе без пријеке потребе и да се придржавају противепидемијских мјера“ , рекла је Малићева.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да је на данашњој сједници донесена наредба о регулисању рада трговачких, угоститељских и других објеката на подручју ове општине, према којој је забрањен рад ноћним клубовима, свадбеним салонима, фитнес центрима, теретанама и дјечијим играоницама.

Сточној, зеленој и робно- зеленој пијаци ограничава се рад у дане викенда од 7.00 до 12.00 часова, а осталим данима од7.00 до 18.00 часова.

Према наредби општинског Штаба за ванредне ситуације ограничава се рад од 7.00 до 18.00 часова сваким даном и суботом трговачким центрима и осталим трговинским објектима, док је радно вријеме недјељом од 7.00 до 12.00 часова.

Ограничава се рад сваким даном од 7.00 до 18.00 часова свим угоститељским објектима, а сваким даном од 7.00 до 22.00 часа драгсторима и субјектима који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, искључиво у погледу продаје производа.

„Апелујемо на Републичку управу за игре на срећу да ограничи рад кладионица на сличан начин јер то није надлежност јединица локалне заједнице“ , рекао је Томаш, који је и командант општинског Штаба за ванредне ситуације.

Препоручено је и затварање дјечијих вртића, а предшколске установе на подручју општине су задужене да у понедељак, 16.марта до 14.00 часова направе списак дјеце  која су и поред ове препоруке дошла у вртић, као и приједлог о минималним капацитетима наопходним за смјештај дјеце у вртићима.

Томаш  је нагласио да нема мјеста за панику јер је ријеч о превентивним мјерама имајући у виду чињеницу да ниједан од 53 пацијента који су под здравственим надзором нема потврђено присуство вируса корона.

„Због опрезности и спречавања ширења заразе сматрамо да је важно да се покрену све превентивне мјере. Разумијемо да може бити незадовољства и одређених притисака, прије свега пословних субјеката,  због ограничења радног времена, али напомињемо да се живот не зауставља, ради се и даље, само у  ограниченом капацитету“ , изјавио је Томаш.

Он каже да су ограничења уведена у временском  периоду када је и иначе појачана фреквенција људи у одређеним објектима.

Томаш је изнио процјену да се око 8.000 Прњаворчана налази на привременом раду у иностранству и да ће један дио њих који су одвојени од породица након затварања хотела и других центара гдје раде доћи у Прњавор због чега је изражена додатна потреба за озбиљност у новонасталој ситуацији.

Он је нагласио да нема потребе да локално становништво ствара залихе хране јер неће доћи до затварања објеката и несташица.

Све наредбе које је донио Штаб за ванредне ситуације ступају на снагу од данас. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
EKIPE ZA ČIŠĆENjE NA TERENU,PUTEVI PROHODNI
Putni pravci na području opštine Prnjavor su prohodni, a ekipe preduzeća “Kusić putevi“ koje je zaduženo za zimsko održavanje puteva na području ove lokalne zajednice su od ranog jutra na ...
Pročitaj
Opština Prnjavor objavila je ponovljeni oglas o prodaji zemljišta i objekta Muzičke škole, koji su u svojini lokalne zajednice. Prodaja će biti ponovljena jer Građevinsko preduzeće "Gradip", koje je početkom aprila ...
Pročitaj
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić organizovao je danas prijem za učenicu Gimnazije u Prnjavoru Milicu Đukić i maturanta Osnovne škole "Ivo Andrić" u Kulašima Dariju Subotić. Milica Đukić osvojila je srebrnu ...
Pročitaj
“IZBORI 2018”    PAVIĆ: PRIORITETI DNS-a EKONOMIJA I ZAPOŠLJAVANJE
Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je večeras u Prnjavoru da su za ovu partiju na prvom mjestu ekonomija i zapošljavanje, jer je, kako kaže, interesuje budućnost. Pavić kaže da se DNS ...
Pročitaj
Opštinska organizacija Crvenog krsta u Prnjavoru danas je počela jednomjesečnu humanitarnu akciju pod nazivom “Pomozite da pomognemo“. Tokom akcije građani mogu donirati novac,prehrambene artikle,odjeću,obuću i higijenska sredstva. Volonteri ove organizacije u subotu,17.10. ...
Pročitaj
EKIPE ZA ČIŠĆENjE NA TERENU,PUTEVI PROHODNI
MUZIČKA ŠKOLA PONOVO NA PRODAJU
PRIJEM ZA USPJEŠNE UČENICE
“IZBORI 2018” PAVIĆ: PRIORITETI DNS-a
POČELA AKCIJA “POMOZITE DA POMOGNEMO“
Show Buttons
Hide Buttons