ОД ВЕЧЕРАС НА СНАЗИ ЗАБРАНА КРЕТАЊА, ТРАЈАЋЕ ДО 30. МАРТА

БАЊАЛУКА, 21. МАРТА /СРНА/ – Републички штаб за ванредне ситуације забранио је кретање лица на територије Српске од вечерас од 20.00 до 5.00 часова и трајаће до 30. марта.

Закључак о забрани кретања се, између осталог, не односи на здравствене раднике који су на задатку, на лица којима је неодложно потребна помоћ, припаднике МУП-а, лицима којима послодавац изда потврду, као и онима којима МУП изда дозволу.

Непоштовање одлуке ће се кажњавати, а за њено проводођење задужен је МУП.

Одлука ступа на снагу од вечерас.

За лица која се нађу на путу, као што су возачи, вечерас се неће примјењивати мјере, али убудуће морају имати од послодавца потврду о кретању.

Забрана ће се у пуном капацитету примјењивати од сутра, рекао је командант Штаба Радована Вишковић.

Он је истакао да се забрањује кретање за лица старија од 65 година, као и да је Штаб донио закључак о забрани окупљање у вјерским објектима.

Вишковић је рекао да нема промјене када је ријеч о обољелима од вируса, те да је пацијент из Приједора прикључен на респиратор.

Остали, додао је, немају посљедице нити шта указује да им је стање погоршано у односу на јучерашњи дан.

Вишковић је рекао да је један љекар на УКЦ био позитиван на вирус корона и предузете су све мјере заштите.

“Донесен је и закључак о формирању тима за праћење провођења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације чији је предсједник Ненад Стевандић”, додао је Вишковић, који је и предсједник Владе.

Он је нагласио да ће Влада Републике Српске издвојити 3.650.000 КМ за набавку покретне болнице са 500 болничких кревета и цијелокупном пратећом опремом у површини од 6.000 квадрата.

“Рок испоруке је десет дана. Набавка је по хитној процедури”, додао је Вишковић и навео да је такав објекат потребан Српској.

Он је истакао да се ради и на набавци респиратора и уређаја за тестирање, а од данас креће и обука додатног броја медицинских радника који ће то радити.

“Циљ нам је да што прије оспособимо центре за тестирање у Бијељини и Фочи. Желимо повећати број тестираних пацијената јер се то показало као добра превентива у ширењу вируса”, појаснио је Вишковић.

Говорећи о томе како треба изгледати потврда послодавца за кретање у периоду када је забрањено, премијер је рекао да треба да садржи основне податке радника, гдје ради и да има потребе радити у том времену, те да мора имати печат. /крај/

 
PROČITAJTE JOŠ
НЕОДГОВОРНО ПОНАШАЊЕ ПОЈЕДИНАЦА, ОСАМ ЛИЦА БИЛО У КОНТАКТУ СА ЗАРАЖЕНИМА, ПОД НАДЗОРОМ ВИШЕ ОД 360 ОСОБА
ПРЊАВОР, 15. МАРТА - На подручју општине Прњавор осам особа било је у директном контакту са лицима зараженим вирусом корона, од који се само једна сама јавила надлежним службама, ...
Pročitaj
У ПРОТЕKЛИХ 24 ЧАСА НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ
ПРЊАВОР,19. МАРТА  - Према извјештају Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља на подручју општине Прњавор данас до 10.00 часова нема новообољелих одвируса корона, док се под здравственим надзором налази 857 ...
Pročitaj
Препорука за чишћење и дезинфекцију простора за вријеме кућне изолације
👉 Особу у кућној изолацији смјестити у посебну и добро прозрачену собу.👉 Чланови који живе у истом домаћинству с особом у кућној изолацији, требају остати у другој соби или одржавати удаљеност од ...
Pročitaj
- Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija posjetio je danas novoizgrađenu Osnovnu školu “Branko Ćopić“ u Prnjavoru. Mutabdžija je nakon razgovora sa direktorom škole Rajkom Aleksićem izrazio zadovoljstvo što ...
Pročitaj
СЛУЖЕН МОЛЕБАН ПОДРШКЕ ЦРКВИ И НАРОДУ У ЦРНОЈ ГОРИ
ПРЊАВОР, 8. МАРТА - Свештенство Српске православне цркве /СПЦ/ у Прњавору служило је вечерас у Храму Светог великомученика Георгија молебни канон Пресветој Богородици као вид подршке православној цркви и вјерујућем ...
Pročitaj
НЕОДГОВОРНО ПОНАШАЊЕ ПОЈЕДИНАЦА, ОСАМ ЛИЦА БИЛО У КОНТАКТУ
У ПРОТЕKЛИХ 24 ЧАСА НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ
Препорука за чишћење и дезинфекцију простора за вријеме
NOVA ŠKOLA REPREZENT OSNOVNOG OBRAZOVANJA
СЛУЖЕН МОЛЕБАН ПОДРШКЕ ЦРКВИ И НАРОДУ У ЦРНОЈ
Show Buttons
Hide Buttons