ОД ВЕЧЕРАС НА СНАЗИ ЗАБРАНА КРЕТАЊА, ТРАЈАЋЕ ДО 30. МАРТА

БАЊАЛУКА, 21. МАРТА /СРНА/ – Републички штаб за ванредне ситуације забранио је кретање лица на територије Српске од вечерас од 20.00 до 5.00 часова и трајаће до 30. марта.

Закључак о забрани кретања се, између осталог, не односи на здравствене раднике који су на задатку, на лица којима је неодложно потребна помоћ, припаднике МУП-а, лицима којима послодавац изда потврду, као и онима којима МУП изда дозволу.

Непоштовање одлуке ће се кажњавати, а за њено проводођење задужен је МУП.

Одлука ступа на снагу од вечерас.

За лица која се нађу на путу, као што су возачи, вечерас се неће примјењивати мјере, али убудуће морају имати од послодавца потврду о кретању.

Забрана ће се у пуном капацитету примјењивати од сутра, рекао је командант Штаба Радована Вишковић.

Он је истакао да се забрањује кретање за лица старија од 65 година, као и да је Штаб донио закључак о забрани окупљање у вјерским објектима.

Вишковић је рекао да нема промјене када је ријеч о обољелима од вируса, те да је пацијент из Приједора прикључен на респиратор.

Остали, додао је, немају посљедице нити шта указује да им је стање погоршано у односу на јучерашњи дан.

Вишковић је рекао да је један љекар на УКЦ био позитиван на вирус корона и предузете су све мјере заштите.

“Донесен је и закључак о формирању тима за праћење провођења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације чији је предсједник Ненад Стевандић”, додао је Вишковић, који је и предсједник Владе.

Он је нагласио да ће Влада Републике Српске издвојити 3.650.000 КМ за набавку покретне болнице са 500 болничких кревета и цијелокупном пратећом опремом у површини од 6.000 квадрата.

“Рок испоруке је десет дана. Набавка је по хитној процедури”, додао је Вишковић и навео да је такав објекат потребан Српској.

Он је истакао да се ради и на набавци респиратора и уређаја за тестирање, а од данас креће и обука додатног броја медицинских радника који ће то радити.

“Циљ нам је да што прије оспособимо центре за тестирање у Бијељини и Фочи. Желимо повећати број тестираних пацијената јер се то показало као добра превентива у ширењу вируса”, појаснио је Вишковић.

Говорећи о томе како треба изгледати потврда послодавца за кретање у периоду када је забрањено, премијер је рекао да треба да садржи основне податке радника, гдје ради и да има потребе радити у том времену, те да мора имати печат. /крај/

 
PROČITAJTE JOŠ
  Štab za vanredne situacije opštine Prnjavor uputio je stanovnicima ove opštine upozorenje na obilne kišne padavine u narednih nekoliko dana. “Mole se građani da preduzmu sve potrebne mjere zaštite i samozaštite ...
Pročitaj
ДИО ПРИХОДА ОД ПРОДАЈЕ СЛИКА ПЕРИЦЕ ИВАНОВИЋА ЗА УДРУЖЕЊЕ „НЕВЕН“
ПРЊАВОР, 27. ФЕБРУАРА - У Центру закултуру у Прњавору вечерас је у сарадњи са Ергелом „Вучијак“ отворена изложба радова бањалучког сликара Перице Ивановића , а дио прихода од продаје слика ...
Pročitaj
ДВИЈЕ ПОЗИТИВНЕ ОСОБЕ, ВИШЕ ОД ХИЉАДУ ПОД НАДЗОРОМ
ПРЊАВОР, 23. МАРТА /- Директор Дома здравља у Прњавору Свјетлана Малић рекла је на данашњој конференцији за новинаре да ова здравствена установа још увијек није добила званичан податак о другој ...
Pročitaj
Tekvondo tim Slovenije pobjednik je Međunarodnog tekvondo turnira 'BiH open 2016' održanog u Prnjavoru. Drugo mjesto zauzeli su članovi Tekvondo kluba “Tekjon“ iz Sarajeva,a treće Tekvondo klub iz Doboja. Domaćin turnira Tekvondo ...
Pročitaj
Predstavnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Dragan Jovanović rekao je na početku dvodnevnog regionalnog seminara u Prnjavoru o temi "Procjenjivanje i planiranje u oblasti zaštite i spasavanja" da je ...
Pročitaj
UPOZORENJE GRAĐANIMA
ДИО ПРИХОДА ОД ПРОДАЈЕ СЛИКА ПЕРИЦЕ ИВАНОВИЋА ЗА
ДВИЈЕ ПОЗИТИВНЕ ОСОБЕ, ВИШЕ ОД ХИЉАДУ ПОД НАДЗОРОМ
SLOVENCI POBJEDNICI ‘BIH OPEN 2016’
RAZMJENA ISKUSTAVA IZ OBLASTI ZAŠTITE I SPASAVANJA
Show Buttons
Hide Buttons