ОД ВЕЧЕРАС НА СНАЗИ ЗАБРАНА КРЕТАЊА, ТРАЈАЋЕ ДО 30. МАРТА

БАЊАЛУКА, 21. МАРТА /СРНА/ – Републички штаб за ванредне ситуације забранио је кретање лица на територије Српске од вечерас од 20.00 до 5.00 часова и трајаће до 30. марта.

Закључак о забрани кретања се, између осталог, не односи на здравствене раднике који су на задатку, на лица којима је неодложно потребна помоћ, припаднике МУП-а, лицима којима послодавац изда потврду, као и онима којима МУП изда дозволу.

Непоштовање одлуке ће се кажњавати, а за њено проводођење задужен је МУП.

Одлука ступа на снагу од вечерас.

За лица која се нађу на путу, као што су возачи, вечерас се неће примјењивати мјере, али убудуће морају имати од послодавца потврду о кретању.

Забрана ће се у пуном капацитету примјењивати од сутра, рекао је командант Штаба Радована Вишковић.

Он је истакао да се забрањује кретање за лица старија од 65 година, као и да је Штаб донио закључак о забрани окупљање у вјерским објектима.

Вишковић је рекао да нема промјене када је ријеч о обољелима од вируса, те да је пацијент из Приједора прикључен на респиратор.

Остали, додао је, немају посљедице нити шта указује да им је стање погоршано у односу на јучерашњи дан.

Вишковић је рекао да је један љекар на УКЦ био позитиван на вирус корона и предузете су све мјере заштите.

“Донесен је и закључак о формирању тима за праћење провођења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације чији је предсједник Ненад Стевандић”, додао је Вишковић, који је и предсједник Владе.

Он је нагласио да ће Влада Републике Српске издвојити 3.650.000 КМ за набавку покретне болнице са 500 болничких кревета и цијелокупном пратећом опремом у површини од 6.000 квадрата.

“Рок испоруке је десет дана. Набавка је по хитној процедури”, додао је Вишковић и навео да је такав објекат потребан Српској.

Он је истакао да се ради и на набавци респиратора и уређаја за тестирање, а од данас креће и обука додатног броја медицинских радника који ће то радити.

“Циљ нам је да што прије оспособимо центре за тестирање у Бијељини и Фочи. Желимо повећати број тестираних пацијената јер се то показало као добра превентива у ширењу вируса”, појаснио је Вишковић.

Говорећи о томе како треба изгледати потврда послодавца за кретање у периоду када је забрањено, премијер је рекао да треба да садржи основне податке радника, гдје ради и да има потребе радити у том времену, те да мора имати печат. /крај/

 
PROČITAJTE JOŠ
Na svetosavskoj zabavi održanoj sinoć u Prnjavoru prodajom krofne sa dukatom prikupljeno je  3.515,00 KM. Ova sredstva će,na osnovu ranije donesene odluke Kola srpskih sestara kao organizatora  humanitarne manifestacije,biti uručena porodici ...
Pročitaj
  Opština Prnjavor obezbijedila je danas 10.000 toplih obroka za stanovnike Maglaja. Prema riječima direktora Turističke organizacije opštine Prnjavor Dragana Čolića, za pripremanje čorbe utrošeno je oko pola tone mesa i ista ...
Pročitaj
Nа području opštine Prnjаvor rаno jutros prvi pucnji oznаčili su trаdicionаlni čin sječe bаdnjаkа, а do podnevа će bаdnjаčke kolone proći kroz većinu mjesnih zаjednicа. Prve badnjačke povorke krenule su u ...
Pročitaj
NAČELNICI ODJELJENJA PREUZELI DUŽNOST
Polaganjem svečane zakletve na sjednici Skupštine opštine / SO / Prnjavor  načelnici odjeljenja opštinske administrativne službe  danas su i zvanično preuzeli  dužnost. Za načelnika odjeljenja za opštu upravu imenovana je Svjetlana ...
Pročitaj
ДЈЕЦА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ КОД НАЧЕЛНИКА ТОМАША
ПРЊАВОР, 24. ЈУНА   -  Начелник општине Прњавор Дарко Томаш угостио је данас 36 малишана и петоро наставника са Косова и Метохије који су смјештени код породица са подручја Прњавора у ...
Pročitaj
ZA PORODICU RADANIĆ PRIKUPLJENO 5.500 KM
POMOĆ STANOVNICIMA MAGLAJA
KRENULI PRVI BADNJACI
NAČELNICI ODJELJENJA PREUZELI DUŽNOST
ДЈЕЦА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ КОД НАЧЕЛНИКА ТОМАША
Show Buttons
Hide Buttons