ЈЕДНО НОВООБОЉЕЛО, ИЗ НАДЗОРА ИЗАШЛО 350 ЛИЦА

ПРЊАВОР, 29. МАРТА  – На подручју општине Прњавор укупно је пет потврђених случајева заразе вирусом корона, од чега се четворо лица већ налазе у карантину у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци, док је једно новообољело потврђено данас, рекао је на конференцији за новинаре начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

Он је након сједнице Општинског штаба за ванредне ситуције, чији је командант,  истакао да је новообољела жена, средње животне доби, која је допутовала из једне од земаља Европске Уније.

„Од самог доласка била је уредно пријављена у Епидемиолошку службу Дома здравља и налазила се у кућној изолацији. У последњих неколико дана појавили су се одређени симптоми који су указивали на присуство вируса корона, због чега је тестирана и показало се да је позитивна“ , појаснио је Томаш.

Он је рекао да ће ова особа, како има блаже симптоме болести, сутра бити транспортована у  Студентски центар у Бањалуци.

Надлежне општинске службе јуче су контролисале 105 лица која су добила рјешења о кућној изолацији, при чему је утврђен само један случај кршења прописане мјере.

Томаш је апеловао на сва лица која су изолацији да се придржавају упутстава институција.

„Сва лица за која се утврди да крше мјере кућне изолације биће смјештена у карантин успостављен у Спортско – рекреационом центру ‘Борик’ у Прњавору. Имамо два објекта са око 50 кревета“ , рекао је Томаш.

Он је појаснио да рјешење о самоизолацији истиче закључно са датумом који је означен на документу.

„Ако је назначен датум 30. март то значи да је укључен и тај дан“ , прецизирао је Томаш.

Томаш је упутио апел и привредницима који и даље послују да поштују епидемилошке мјере дезинфекције просторија, међусобне удаљености радника, као и да издају потврде за кретање минималном броју радника у ограниченом времену када су неопходни у процесу рада.

Он  је захвалио маркетима „Фортуна“ и „АБЦ“ који су показали друштвену одговорност и организовали бесплатну доставу животних намирница лицима старијим од 65 година.

Општинска организација Црвеног крста у сарадњи са Центром за социјални рад и Цивилном заштитом организује набавку прехрамбених производа за стара лица која живе сама, без помоћи других лица.

Према тренутној епидемиолошкој ситуацији под здравственим надзором на подручју општине Прњавор налазе се 972 лица, док је 350 лица према одобрењу Епидемиолошке службе изашло из надзора.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Predstavnici mikrokreditnog društva "Mikrofin" uručili su danas prnjavorskom Domu zdravlja tri inhalatora. Šef filijale "Mikrofina" u Derventi LJubomir Mijić izrazio je nadu da će novi inhalatori omogućiti bolje liječenje djece i ...
Pročitaj
ТОМАШ : АМБАСАДА БИХ У АУСТРИЈИ НУДИ ПРЕВОЗ ПО ПРЕВИСОКОЈ ЦИЈЕНИ
ПРЊАВОР, 18. АПРИЛА - Командант Општинског штаба за ванредне ситуације Прњавор Дарко Томаш рекао је на данашњој конференцији за новинаре да Штаб располаже информацијом да је Прњаворчанима који су у ...
Pročitaj
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić uručio je trenerke Fudbalskom timu Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Donjih Vijačana, koji je na regionalnom takmičenju u malom fudbalu osvojio prvo mjesto. Mladi fudbaleri iz ...
Pročitaj
  Karate reprezentacija Republike Srpske pobjednik je Kupa nacija koje je održano u Prnjavoru, dok je u pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat u borbama ostvario Rumun Jurjeslo Jonut. Jonut je rekao da je ...
Pročitaj
  Nastupom četiri benda iz Banjaluke u prvoj polufinalnoj večeri “Rata bendova“ u Prnjavoru je počela 7. Motorijada. Za naslov najboljeg rok benda sutra će se boriti još četiri benda iz Teslića,Glamoča,Goražda ...
Pročitaj
“MIKROFIN” DONIRAO TRI INHALATORA
ТОМАШ : АМБАСАДА БИХ У АУСТРИЈИ НУДИ ПРЕВОЗ
TRENERKE ZA ŠKOLSKI FUDBALSKI TIM
SRPSKA PRVA U KUPU NACIJA
“RATOM BENDOVA“ POČELA MOTORIJADA
Show Buttons
Hide Buttons