ЈЕДНО НОВООБОЉЕЛО, ИЗ НАДЗОРА ИЗАШЛО 350 ЛИЦА

ПРЊАВОР, 29. МАРТА  – На подручју општине Прњавор укупно је пет потврђених случајева заразе вирусом корона, од чега се четворо лица већ налазе у карантину у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци, док је једно новообољело потврђено данас, рекао је на конференцији за новинаре начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

Он је након сједнице Општинског штаба за ванредне ситуције, чији је командант,  истакао да је новообољела жена, средње животне доби, која је допутовала из једне од земаља Европске Уније.

„Од самог доласка била је уредно пријављена у Епидемиолошку службу Дома здравља и налазила се у кућној изолацији. У последњих неколико дана појавили су се одређени симптоми који су указивали на присуство вируса корона, због чега је тестирана и показало се да је позитивна“ , појаснио је Томаш.

Он је рекао да ће ова особа, како има блаже симптоме болести, сутра бити транспортована у  Студентски центар у Бањалуци.

Надлежне општинске службе јуче су контролисале 105 лица која су добила рјешења о кућној изолацији, при чему је утврђен само један случај кршења прописане мјере.

Томаш је апеловао на сва лица која су изолацији да се придржавају упутстава институција.

„Сва лица за која се утврди да крше мјере кућне изолације биће смјештена у карантин успостављен у Спортско – рекреационом центру ‘Борик’ у Прњавору. Имамо два објекта са око 50 кревета“ , рекао је Томаш.

Он је појаснио да рјешење о самоизолацији истиче закључно са датумом који је означен на документу.

„Ако је назначен датум 30. март то значи да је укључен и тај дан“ , прецизирао је Томаш.

Томаш је упутио апел и привредницима који и даље послују да поштују епидемилошке мјере дезинфекције просторија, међусобне удаљености радника, као и да издају потврде за кретање минималном броју радника у ограниченом времену када су неопходни у процесу рада.

Он  је захвалио маркетима „Фортуна“ и „АБЦ“ који су показали друштвену одговорност и организовали бесплатну доставу животних намирница лицима старијим од 65 година.

Општинска организација Црвеног крста у сарадњи са Центром за социјални рад и Цивилном заштитом организује набавку прехрамбених производа за стара лица која живе сама, без помоћи других лица.

Према тренутној епидемиолошкој ситуацији под здравственим надзором на подручју општине Прњавор налазе се 972 лица, док је 350 лица према одобрењу Епидемиолошке службе изашло из надзора.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Na području opštine Prnjavor usljed naglog topljenja snijega i kiše koja je padala tokom protekle noći iz korita su se izlile rijeke Vijaka i Lišnja. Prema informaciji iz Civilne zaštite voda ...
Pročitaj
Boračka organizacija Brod ukupni je pobjednik "Vidovdanske olimpijade" koja se tradicionalno, već 18 godina, održava u Kulašima, kod Prnjavora. Drugo mjesto pripalo je ekipi "MB Rajzen" Popovići, dok su treći bili ...
Pročitaj
Tekvondo tim Slovenije pobjednik je Međunarodnog tekvondo turnira 'BiH open 2016' održanog u Prnjavoru. Drugo mjesto zauzeli su članovi Tekvondo kluba “Tekjon“ iz Sarajeva,a treće Tekvondo klub iz Doboja. Domaćin turnira Tekvondo ...
Pročitaj
ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ, 15 ИНФИЦИРАНИХ
ПРЊАВОР, 24. НОВЕМБРА  - Двије особе из Прњавора код којих је раније потврђено присуство вируса корона преминуле су у протеклих 24 часа, док је инфекција регистрована код још 15 особа, ...
Pročitaj
Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora večeras je pred domaćom publikom premijerno izvela predstavu za djecu pod nazivom "Pepeljuga u zemlji čuda". Osmoro glumaca dječijeg ansambla ovog ...
Pročitaj
LIŠNJA I VIJAKA IZVAN KORITA
BROĐANI POBJEDNICI “VIDOVDANSKE OLIMPIJADE”
SLOVENCI POBJEDNICI ‘BIH OPEN 2016’
ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ, 15 ИНФИЦИРАНИХ
NOVA PREMIJERA PRNJAVORSKOG POZORIŠTA
Show Buttons
Hide Buttons