ЈЕДНО НОВООБОЉЕЛО, ИЗ НАДЗОРА ИЗАШЛО 350 ЛИЦА

ПРЊАВОР, 29. МАРТА  – На подручју општине Прњавор укупно је пет потврђених случајева заразе вирусом корона, од чега се четворо лица већ налазе у карантину у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци, док је једно новообољело потврђено данас, рекао је на конференцији за новинаре начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

Он је након сједнице Општинског штаба за ванредне ситуције, чији је командант,  истакао да је новообољела жена, средње животне доби, која је допутовала из једне од земаља Европске Уније.

„Од самог доласка била је уредно пријављена у Епидемиолошку службу Дома здравља и налазила се у кућној изолацији. У последњих неколико дана појавили су се одређени симптоми који су указивали на присуство вируса корона, због чега је тестирана и показало се да је позитивна“ , појаснио је Томаш.

Он је рекао да ће ова особа, како има блаже симптоме болести, сутра бити транспортована у  Студентски центар у Бањалуци.

Надлежне општинске службе јуче су контролисале 105 лица која су добила рјешења о кућној изолацији, при чему је утврђен само један случај кршења прописане мјере.

Томаш је апеловао на сва лица која су изолацији да се придржавају упутстава институција.

„Сва лица за која се утврди да крше мјере кућне изолације биће смјештена у карантин успостављен у Спортско – рекреационом центру ‘Борик’ у Прњавору. Имамо два објекта са око 50 кревета“ , рекао је Томаш.

Он је појаснио да рјешење о самоизолацији истиче закључно са датумом који је означен на документу.

„Ако је назначен датум 30. март то значи да је укључен и тај дан“ , прецизирао је Томаш.

Томаш је упутио апел и привредницима који и даље послују да поштују епидемилошке мјере дезинфекције просторија, међусобне удаљености радника, као и да издају потврде за кретање минималном броју радника у ограниченом времену када су неопходни у процесу рада.

Он  је захвалио маркетима „Фортуна“ и „АБЦ“ који су показали друштвену одговорност и организовали бесплатну доставу животних намирница лицима старијим од 65 година.

Општинска организација Црвеног крста у сарадњи са Центром за социјални рад и Цивилном заштитом организује набавку прехрамбених производа за стара лица која живе сама, без помоћи других лица.

Према тренутној епидемиолошкој ситуацији под здравственим надзором на подручју општине Прњавор налазе се 972 лица, док је 350 лица према одобрењу Епидемиолошке службе изашло из надзора.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
CRKVA BRVNARA- SIMBOL VJERE I DUHOVNOSTI /REPORTAŽA/
U selu Palačkovci,na dvanaestom kilometru od Prnjavora, na razmeđu sa derventskom opštinom, nalazi se crkva brvnara, nacionalni bh spomenik  nulte kategorije, pravoslavni hram neprocjenljive duhovne vrijednosti.Postoji od 1843. godine,a  12. ...
Pročitaj
NEKROLOG ZA JUNAKA
Doktor Miodrag Lazić nenadano je došao među sarajevske, trebevićke i romanijske Srbe i ušao u srca tih ljudi, u istoriji njihovog kraja i na kraju - u istoriju najznamenitijih Srba ...
Pročitaj
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić potpisao je danas sa predstavnicima preduzeća "Granit" i "MG Mind" sporazum o održavanju lokalne putne mreže u vrijeme izvođenja radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, dionica ...
Pročitaj
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ПОРОДИЦУ СЛИЈЕПЧЕВИЋ ИЗ ВИЈАЧАНА
ПРЊАВОР, 10. АВГУСТА - Коло српских сестара /КСС/ у Прњавору покренуло је акцију опремања намјенске просторије у кући породице Слијепчевић из Доњих Вијачана у којој ће боравити и спавати непокретни ...
Pročitaj
Pripreme za obaranje Ginisovog rekorda u pravljenju riblje čorbe u Prnjavoru ulaze u završnu fazu i odvijaju se planiranom dinamikom, potvrdila je danas načelnik opštinskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Duška ...
Pročitaj
CRKVA BRVNARA- SIMBOL VJERE I DUHOVNOSTI /REPORTAŽA/
NEKROLOG ZA JUNAKA
SPORAZUM O ODRŽAVANJU LOKALNIH PUTEVA
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ПОРОДИЦУ СЛИЈЕПЧЕВИЋ ИЗ ВИЈАЧАНА
PRIPREME ZA OBARANJE GINISOVOG REKORDA U ZAVRŠNOJ FAZI
Show Buttons
Hide Buttons