НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ, ПОШТУЈУ СЕ ПРОПИСАНЕ МЈЕРЕ

ПРЊАВОР, 31. МАРТА – Општински штаб за ванредне ситуације у Прњавору саопштио је данас да на подручју општине Прњавор нема новообољелих лица, а да се под здравственим надзором Хигијенско– епидемиолошке службе Дома здравља налази још 367 лица.

 Из надзора су уз сагласност епидемиолога изашле 762 особе.

Од почетка пандемије вируса корона до данас на подручју ове општине регистровано је укупно пет случајева заразе вирусом корона.

Комунална полиција је у протеклих 24 часа контролисала 48 лица која су у кућној изолацији и утврдила да сви поштују прописане мјере.

Према подацима Полицијске станице Прњавор у протекла 24 часа није било санкционисаних лица због кршења мјере забране кретања.

Општински штаб за ванредне ситуације, на основу новог упутства Републичког штаба,  донио је наредбу да се успостави још један локални карантин и то на локацији Спортске дворане „Слога“ у Прњавору.

У већ формираном карантину у Спортско -рекреативном центру „Борик“  предвиђен је смјештај  лица која долазе из иностранства са мјестом пребивалишта у Прњавору,као и лица која не поштују мјере кућне изолације.

У складу са закључком Републичког штаба дозвољено је кретања лицима са навршених 65 година и више уторком и петком од 7.00 до 10.00 часова због  куповине основних животних намирница, лијекова и одласка у банку.

Лицима старости до 75 година дозвољено је кретања у сеоским подручјима  како би могли  обављати потребне пољопривредне радове, а уторком и викендом старим лицима која посједују рјешење о регистрацији пчелињака и то од мјеста становања до пчелињака.

Све раније прописане превентивне мјере продужавају се до 13. априла. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Osnovna škola “Nikola Tesla“ u Prnjavoru  prigodnim programom i uručenjem nagrada najboljim učenicima obilježila je Dan škole, Dan učeničkih postignuća. Direktor škole Vojin Gluvić kaže da je ovo bila prilika da ...
Pročitaj
Rok grupa “Riblja čorba“  održaće u nedjelju,01. maja koncert na gradskom trgu u Prnjavoru,u povodu najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Početak koncerta, koji je dio 17. Vaskršnje manifestacije pod pokroviteljstvom načelnika opštine ...
Pročitaj
  Volonteri iz Prnjavora,njih 55,i po pet vatrogasaca,i radnika preduzeća 'Vodovod' i 'Park' jutros su,u skladu sa odlukom Kriznog štaba za vanredne situacije opštine Prnjavor,otišli u Doboj gdje će biti angažovani ...
Pročitaj
ТЕСТИРАНО 11 ОСОБА , СВИ НАЛАЗИ НЕГАТИВНИ
ПРЊАВОР, 3.МАЈА  - У току јучерашњег дана  из Прњавора је на вирус корона  тестирано 11 особа, међу којима  девет здравствених радника, и сви налази су негативни, потврђено је у саопштењу ...
Pročitaj
Preduzeće "Farmalend" iz Nove Topole kupilo je na današnjoj javnoj prodaji lipicanera ergele "Vučijak" u Prnjavoru dva ždrijebeta po početnoj cijeni od 1.877 KM. Stečajni upravnik ergele "Vučijak" Dosta Baraković ...
Pročitaj
ŠKOLA “NIKOLA TESLA“ OBILJEŽILA DAN UČENIČKIH POSTIGNUĆA
VASKRŠNJI KONCERT “RIBLJE ČORBE“
VOLONTERI OTIŠLI U DOBOJ
ТЕСТИРАНО 11 ОСОБА , СВИ НАЛАЗИ НЕГАТИВНИ
“FARMALEND” KUPIO DVA ŽDRIJEBETA
Show Buttons
Hide Buttons