НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ, ПОШТУЈУ СЕ ПРОПИСАНЕ МЈЕРЕ

ПРЊАВОР, 31. МАРТА – Општински штаб за ванредне ситуације у Прњавору саопштио је данас да на подручју општине Прњавор нема новообољелих лица, а да се под здравственим надзором Хигијенско– епидемиолошке службе Дома здравља налази још 367 лица.

 Из надзора су уз сагласност епидемиолога изашле 762 особе.

Од почетка пандемије вируса корона до данас на подручју ове општине регистровано је укупно пет случајева заразе вирусом корона.

Комунална полиција је у протеклих 24 часа контролисала 48 лица која су у кућној изолацији и утврдила да сви поштују прописане мјере.

Према подацима Полицијске станице Прњавор у протекла 24 часа није било санкционисаних лица због кршења мјере забране кретања.

Општински штаб за ванредне ситуације, на основу новог упутства Републичког штаба,  донио је наредбу да се успостави још један локални карантин и то на локацији Спортске дворане „Слога“ у Прњавору.

У већ формираном карантину у Спортско -рекреативном центру „Борик“  предвиђен је смјештај  лица која долазе из иностранства са мјестом пребивалишта у Прњавору,као и лица која не поштују мјере кућне изолације.

У складу са закључком Републичког штаба дозвољено је кретања лицима са навршених 65 година и више уторком и петком од 7.00 до 10.00 часова због  куповине основних животних намирница, лијекова и одласка у банку.

Лицима старости до 75 година дозвољено је кретања у сеоским подручјима  како би могли  обављати потребне пољопривредне радове, а уторком и викендом старим лицима која посједују рјешење о регистрацији пчелињака и то од мјеста становања до пчелињака.

Све раније прописане превентивне мјере продужавају се до 13. априла. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
  Nacionalni ansambl “Venac” iz Gračanice i ansambl “Kopaonik” iz Leposavića predstavili su se večeras u Prnjavoru igrama i pjesmama sa Kosova i Metohije,te spletom igara iz cijele Srbije. Direktorica ansambla “Venac” ...
Pročitaj
Na akumulacionom jezeru Drenova danas je obilježena druga  godišnjica od kako se opština Prnjavor upisala u Ginisovu knjigu rekorda u pripremi riblje čorbe. Opština Prnjavor je na Preobraženje prije dvije godine, ...
Pročitaj
BESPLATNO MJERENJE KRVNOG PRITISKA I NIVOA ŠEĆERA U KRVI
Dom zdravlja u Prnjavoru u povodu obilježavanja Svjetskog dana srca danas i sutra sprovodi akciju preventivnog mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi. Akcija se odvija na gradskom trgu danas do ...
Pročitaj
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić proglasio je večeras vanrednu situaciju u dijelovima opštine pogođenim poplavama. Gatarić kaže da je evidentno da je situacija na terenu teška,ulica Živojina Preradovića je u potpunosti ...
Pročitaj
PRAVO GLASA NA OPŠTIM IZBORIMA IMAĆE 39.781 BIRAČ
U opštini Prnjavor na opštim izborima 7. oktobra pravo glasa imaće 39.781 birač, uključujući i one koji će glasati u odsustvu i poštom, rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije ...
Pročitaj
NASTUPILI ČUVARI SRPSKE KULTURNE BAŠTINE
PRNJAVORČANI DVIJE GODINE DRŽE GINISOV REKORD
BESPLATNO MJERENJE KRVNOG PRITISKA I NIVOA ŠEĆERA U
PROGLAŠENE VANREDNE MJERE
PRAVO GLASA NA OPŠTIM IZBORIMA IMAĆE 39.781 BIRAČ
Show Buttons
Hide Buttons