ПОТВРЂЕН НОВИ СЛУЧАЈ ОБОЉЕЊА ОД ВИРУС КОРОНА

ПРЊАВОР, 7. АПРИЛА  – На подручју општине Прњавор данас је потврђен још један случај обољења од вируса корона, чиме се укупан број позитивних лица на Ковид -19 повећао на шест, рекао је на конференцији за новинаре командант Општинског штаба за ванредне ситуације Дарко Томаш.

Томаш каже да је новообољело лице средње животне доби и радило је у Словенији.

„Ово лице се од суботе налази у карантину у Спортској дворани ‘Слога’ у Прњавору, нема симптома болести због чега ће данас бити транспортовано у Студентски центар ‘Никола Тесла’ у Бањалуци. Осталих 20 лица која се налазе у истом карантину су тестирана и имају негативне резултате, а поново ће бити тестирани за 8 до 9 дана од доласка у карантин“ , појаснио је он.

У карантину у Спортско – рекреативном центру „Борик“у Прњавору тренутно је смјештено 13 лица.

Томаш каже да Општински штаб за ванредне ситуације има информацију да ће наредних дана на подручје ове општине допутовати већи број Прњаворчана који бораве и раде у иностранству.

„Апелујемо на наше суграђане уколико имају могућности да сада не долазе у Прњавор, јер ће празнике провести у карантину. Ово није ничији хир него жеља да се здравље становништва стави у први план“ , рекаоје Томаш.

На данашњој сједници Штаба донесена је одлука да се карантин за смјештај жена, дјеце, трудница и других особа из осјетљивих категорија становништва због бољих услова умјесто на локацији Ловачког дома у Прњавору организује у хотелу „Нови национал“ .

Штаб је донио и наредбу да се данас изврши прање и дезинфекција свих јавних површина и објеката, као и дезинфекција и чишћење заједничких просторија и рукохвата у стамбеним објектима.

Од сутра, према одлуци Штаба, уз поштовање свих мјера здравствене безбједности могу радити продавнице у којима се продају бијела техника,  водо и електро метеријал, санитарије, керамика, боје и лакови.

Према подацима Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља Прњавор под здравственим надзором налази се још 166 лица.

Општинска комунална полиција јуче је контролисала 18 лица у кућној изолацији, при чему није забиљежено кршење прописаних мјера.

Припадници Полицијске станице Прњавор санкционисали су једно лице због кршења мјере забране кретања.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
LIŠNJA IZVAN KORITA
Rječica Lišnja usljed obilnih padavina i ispresijecanog korita usljed radova na izgradnji autoputa  izlila se iz korita u  ulici Živojina Preradovića. Prema informaciji iz opštinskog Štaba za vandredne situacije poplavljena je ...
Pročitaj
U Prnjavoru je danas otvoren Muzej, koji raspolaže sa tri tematske postavke. Muzejski radnik Dario Topić precizirao je da su trenutno zadovoljeni uslovi za tematske postavke enterijera jedne seoske kuće sa ...
Pročitaj
Republika Srpska – Prnjavor – OIK
DO 11.00 ČASOVA GLASALO 5.847  BIRAČA   PRNJAVOR, 7. OKTOBRA /SRNA/ - Na području opštine Prnjavor do 11.00 časova biračko pravo na opštim izborima iskoristilo je 5. 847   lica ili  14, 92 ...
Pročitaj
U opštinskom Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Prnjavoru od početka ove sedmice, kada je počelo izdavanje zahtjeva za regresirano gorivo, zahtjeve je preuzelo 605 poljoprivrednih proizvođača, potvrdila je ...
Pročitaj
ORGANIZOVAN DOČEK U CRKVENIM PORTAMA U PRNJAVORU I SLATINI
Na području opštine Prnjavor doček pravoslavne Nove godine bio je organizovan u portama hramova Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru i Svetog Save u naselju Slatina.U obje gradske crkve služeni su ...
Pročitaj
LIŠNJA IZVAN KORITA
OTVOREN MUZEJ
Republika Srpska – Prnjavor – OIK
ZAHTJEVE ZA REGRESIRANO GORIVO PREUZELO 605 PROIZVOĐAČA
ORGANIZOVAN DOČEK U CRKVENIM PORTAMA U PRNJAVORU I
Show Buttons
Hide Buttons