ЦВИЈАНОВИЋ: РЈЕШАВАМО ЖИВОТНЕ ПРОБЛЕМЕ ГРАЂАНА

ПРЊАВОР, 19. МАЈА – Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у Прњавору уручила кључеве станова за 14 расељених и избјеглих породица, а вриједност зграде која је изграђена у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања износи око 613.000 КМ.

Цвијановићева је рекла да је кроз програм који је реализован заједничком сарадњом донатора, Владе Републике Српске, општине Прњавор и институција БиХ показана способност да се рјешавају животни проблеми грађана.

Она је напоменула да су и у претходном периоду за ову категорију становништва ријешени бројни проблеми и обезбјеђен смјештај.

“У општини Прњавор, али и свим другим општинама наставићемо са реализацијом важних пројеката, за одређене угрожене категорије, и све друге значајне пројекте за развој локалних заједница и јачање њихових капацитета” , рекла је предсједник Републике Српске.

Цвијановићева каже да је циљ да се побољшају начин и услови за живот, те подјестила да се ушло и у руралне заједнице гдје су такође реализовани бројени пројекти.

“Данас смо обишли и радове на изградњи кружног тока на Вијаци што је такође значајна инвестиција вриједности 815.000 КМ која се реализује у сарадњи са Путевима Републике Српске. Иза свих таквих пројеката стоји активизам локалних власти и слање одговарајућих пројеката” , рекла је Цвијановићева.

Она каже да је захвална општини Прњавор, начелнику и његовим сарадницима који показују ту врсту способности да дефинишу важне ствари и изборе се за реализацију одређених пројеката.

“Гдје имамо добру сарадњу и активизам никада није изостала подршка са републичког нивоа. Једино имамо проблем у мањем броју општина гдје се не кандидују пројекти, гдје се не указује на потребу одржавања одрђених проблема” , рекла је Цвијеновићева.

В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић појаснио је да се у општини Прњавор тренутно завршава осам кућа за повратнике, а почиње и изградња седам нових стамбених индивидуалних објеката.

Он је најавио сличне пројекте широм Републике Српске.

“Ускоро ћемо стамбено збринути око 50 породица у Бањалуци у мјесној заједници Куљане, у Рудом 10 породица, а онда слиједе Приједор, Градишка, Требиње. До краја 2020. године очекујемо да још више од 100 породица уселимо у оквиру овог пројекта” , појаснио је Аћић.

Он каже да се поред објеката колективног становања наставља и са изградњом и усељењем индивидуалних објеката.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да је општина Прњавор за изградњу зграде обезбиједила локацију, пројектну документацију и комуналну инфраструктуру, за шта је издвојено око 70.000 КМ.

Он је истакао да је ово само један у низу пројеката са републичким институцијама и Владом Републике Српске.

“Општина Прњавор је у задње 3,5 године имала инвестиције више од 11,5 милиона КМ, а око 7,6 милиона КМ су инвестиције финансиране од стране Владе РС, институција, републичких јавних предузећа” , истакао је Томаш.

Томаш каже да се на овај начин показује одлична сарадња општинских и републичких власти.

Раде Новковић из Петровца који живи са супругом каже да му много значи рјешавање стамбеног питања јер је до сада морао приватно плаћати станарину око 200 КМ, што је велики издатак за кућни буџет породица које су у рату остале без крова над главом.

Додјели кључева за 14 станова у Прњавору присуствовали су и министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Српске Златан Клокић, представници општине Прњавор, представници Фонда за повратак БиХ и представници међународних и невладиних организација. /крај/тс/фото/фоно

 
PROČITAJTE JOŠ
ОГРАНИЧЕН РАД И КРЕТАЊЕ ЗА ПРВОМАЈСКЕ ПРАЗНИКЕ
ПРЊАВОР, 1. МАЈА - На подручју општине Прњавор у складу са одлуком општинског Штаба за ванредне ситуације данас  могу радити само здравствене установе, апотеке и бензинске пумпе.Рад у току сутрашњег ...
Pročitaj
Ukrajinsko prosvjetno-kulturno društvo "Taras Ševčenko" iz Prnjavora bilo je domaćin ukrajinske zabavne večeri, koja se već nekoliko decenija održava u februaru. Predsjednik Udruženja Štefica Borodenko kaže da je ukrajinska zabava postala ...
Pročitaj
  Opštinska organizacija Crvenog krsta Prnjavor otpremila je danas više od 1.000 pari cipela stanovništvu Šamca i oko 200 pari cipela u Donji Žabar, rekao je sekretar ove organizacije Đurađ ...
Pročitaj
ЗЕЉКОВИЋ: ИЗГРАДЊА ПРВОГ СТАДИОНА ПОЧИЊЕ ЗА ПЕТНАЕСТАК ДАНА
ПРЊАВОР, 9. ЈУНА  - Изградња првог фудбалског терена са вјештачком травом у Прњавору, по пројекту „ФИФА гол“ вриједном око 500.000 КМ, требала би да почне за петнаестак дана, ...
Pročitaj
Ambasador Kuvajta u BiH Naser Reden Almuteri posjetio je danas Dom zdravlja u Prnjavoru, u okviru kojeg se nalazi Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju "Neven", za koji ...
Pročitaj
ОГРАНИЧЕН РАД И КРЕТАЊЕ ЗА ПРВОМАЈСКЕ ПРАЗНИКЕ
ODRŽANA UKRAJINSKA ZABAVA
VIŠE OD 1.200 PARI CIPELA ZA POPLAVLJENO STANOVNIŠTVO
ЗЕЉКОВИЋ: ИЗГРАДЊА ПРВОГ СТАДИОНА ПОЧИЊЕ ЗА ПЕТНАЕСТАК ДАНА
KUVAJĆANI DONIRAJU 42.000 EVRA
Show Buttons
Hide Buttons