ВАСИЋ : НЕМА РАСКОЛА У СТРАНЦИ, ПОДРШКА МЛАДИМА

ПРЊАВОР, 23. МАЈА  – У Општинском одбору Српске демократске странке /ОО СДС/ Прњавор нема унутарстраначког раскола, а старији чланови СДС- а чврсто стоје иза младих људи и кандидата ове странке на предстојећим локалним изборима, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Немања Васић, који је јуче поднио оставку на мјесто предсједника ОО СДС.

Васић каже да ће СДС-ов старији кадар искуством и савјетима сигурно бити вјетар у леђа младима у свим активностима, и да је задовољан што се реализује његов концепт да се поред очувања јединства доврши започети процес подмлађивања странке.

„Начин како смо планирано провели у дјело био је једини могући, јер је ОО сматрао да не би било добро у изборној години улазити у унутарстраначке изборе, па смо прибјегли статутарном праву да ја поднесем оставку, а да замјеник Милан Петровић преузме функцију предсједника ОО до следећих страначких избора. На његово мјесто за предсједника Извршног одбора /ИО/ дошао је Милан Алексић“ , појаснио је Васић.

Он каже да су Петровић и Алексић кроз страначке органе испрофилисани као кандидати  за предстојеће локалне изборе.

„У наредних 15 дана та два имена иду на терен у мјесне одборе на потврду, а након тога би требало званично да буде потврђено да ће Милан Петровић бити кандидат за носиоца листе у СО, а Милан Алексић кандидат за начелника општине Прњавор испред СДС-а“ , прецизирао је Васић.

Он је додао да лично остаје  члан Предсједништва СДС, Главног одбора, као и члан ОО и ИО у Прњавору.

Новоименовани предсједник ОО СДС Прњавор Милан Петровић такође је демантовао постојање било каквог раскола у странци, рекавши да је у току процес са цијелим руководством СДС и Општинским одбором,  а прије свега са досадашњим предсједником Васићем, договореног  подмлађивања странка с циљем да се спремно дочекају предстојећи локални  избори.

„Надамо се да ће господин Васић сада још више и јаче да помаже нама младима да пронађемо прави пут, да побиједимо н апредстојећим изборима, да вратимо достојанство грађанима и Прњавора и Републике Српске“ , рекао је Петровић.

Он је изразио и безрезервну подршку страначком колеги Алексићу, као кандидату за начелника општине на предстојећим локалним изборима.

„Млад, честит, писмен, одважан и храбар човјек за кога ћемо у будућности сигурно чути и иза кога сви у странци стојимо, а надамо се да ће и народ препознати искреност и честитост овог човјека и подржати га“ ,каже Петровић.

Предсједник ИО СДС Прњавор Милан Алексић каже да предстоји велики и одговоран  посао и многи изазови.

„Сматрамо да имамо снагу, памет, способност да у СДС унесемо нову енергију, да поспјешимо њену организацију, да у рад уведемо нове, младе људи, али и људе који нису имали прилику да обављају било какве функције“ , изјавио је Алексић.

Он каже да је важно да на најодоговорнијим функцијама буду људи који имају способност, одважност и одлучност да у потребним тренуцима донесу исправне одлуке, стану иза њих и спороведу их у пракси.

„Увијек ћемо бити на располагању својим суграђанима, пронаћи ћемо  начин како да препознамо и ријешимо проблеме становника општине Прњавор“ , поручио јеАлексић.   /крај/тс/ фото

 
PROČITAJTE JOŠ
НОВООБОЉЕЛИ МУШКАРАЦ ИЗ КАРАНТИНА
ПРЊАВОР,  21. АПРИЛА - На подручју општине Прњавор регистрован је један нови случај заразе вирусом корона, новозаражено лице је мушка особа, средње животне доби која је боравила у карантину, саопштено ...
Pročitaj
Sve osnovne i jedna muzička škola na području opštine Prnjavor prigodnim programom obilježile su danas školsku slavu Savindan. Posebno svečano bilo je u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Donjim Vijačanima ...
Pročitaj
Opštinsko Udruženje ratnih vojnih invalida /RVI/ i Odbor RVI pri opštinskoj Boračkoj organizaciji obilježili su danas kroz odvojene aktivnosti 3. decembar - Međunarodni dan lica sa invaliditetom. Predsjednik opštinskog udruženja RVI ...
Pročitaj
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SRCA
Dom zdravlja u Prnjavoru danas je na gradskom trgu savjetima doktora porodične medicine sugrađanima o značaju zdrave ishrane i primjene zdravih stilova života kao prevencije od kardiovaskularnih bolesti i besplatnim ...
Pročitaj
Skupština opštine Prnjavor usvojila je danas budžet za iduću godinu u iznosu od 13.636.000 KM, što je za oko 1,7 miliona KM manje u odnosu na ovogodišnji rebalans. Predsjednik Skupštine opštine ...
Pročitaj
НОВООБОЉЕЛИ МУШКАРАЦ ИЗ КАРАНТИНА
PROSLAVLJENA ŠKOLSKA SLAVA
OBILJEŽEN DAN LICA SA INVALIDITETOM
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SRCA
BUDŽET ZA IDUĆU GODINU 13,6 MILIONA KM
Show Buttons
Hide Buttons