ВАСИЋ : НЕМА РАСКОЛА У СТРАНЦИ, ПОДРШКА МЛАДИМА

ПРЊАВОР, 23. МАЈА  – У Општинском одбору Српске демократске странке /ОО СДС/ Прњавор нема унутарстраначког раскола, а старији чланови СДС- а чврсто стоје иза младих људи и кандидата ове странке на предстојећим локалним изборима, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Немања Васић, који је јуче поднио оставку на мјесто предсједника ОО СДС.

Васић каже да ће СДС-ов старији кадар искуством и савјетима сигурно бити вјетар у леђа младима у свим активностима, и да је задовољан што се реализује његов концепт да се поред очувања јединства доврши започети процес подмлађивања странке.

„Начин како смо планирано провели у дјело био је једини могући, јер је ОО сматрао да не би било добро у изборној години улазити у унутарстраначке изборе, па смо прибјегли статутарном праву да ја поднесем оставку, а да замјеник Милан Петровић преузме функцију предсједника ОО до следећих страначких избора. На његово мјесто за предсједника Извршног одбора /ИО/ дошао је Милан Алексић“ , појаснио је Васић.

Он каже да су Петровић и Алексић кроз страначке органе испрофилисани као кандидати  за предстојеће локалне изборе.

„У наредних 15 дана та два имена иду на терен у мјесне одборе на потврду, а након тога би требало званично да буде потврђено да ће Милан Петровић бити кандидат за носиоца листе у СО, а Милан Алексић кандидат за начелника општине Прњавор испред СДС-а“ , прецизирао је Васић.

Он је додао да лично остаје  члан Предсједништва СДС, Главног одбора, као и члан ОО и ИО у Прњавору.

Новоименовани предсједник ОО СДС Прњавор Милан Петровић такође је демантовао постојање било каквог раскола у странци, рекавши да је у току процес са цијелим руководством СДС и Општинским одбором,  а прије свега са досадашњим предсједником Васићем, договореног  подмлађивања странка с циљем да се спремно дочекају предстојећи локални  избори.

„Надамо се да ће господин Васић сада још више и јаче да помаже нама младима да пронађемо прави пут, да побиједимо н апредстојећим изборима, да вратимо достојанство грађанима и Прњавора и Републике Српске“ , рекао је Петровић.

Он је изразио и безрезервну подршку страначком колеги Алексићу, као кандидату за начелника општине на предстојећим локалним изборима.

„Млад, честит, писмен, одважан и храбар човјек за кога ћемо у будућности сигурно чути и иза кога сви у странци стојимо, а надамо се да ће и народ препознати искреност и честитост овог човјека и подржати га“ ,каже Петровић.

Предсједник ИО СДС Прњавор Милан Алексић каже да предстоји велики и одговоран  посао и многи изазови.

„Сматрамо да имамо снагу, памет, способност да у СДС унесемо нову енергију, да поспјешимо њену организацију, да у рад уведемо нове, младе људи, али и људе који нису имали прилику да обављају било какве функције“ , изјавио је Алексић.

Он каже да је важно да на најодоговорнијим функцијама буду људи који имају способност, одважност и одлучност да у потребним тренуцима донесу исправне одлуке, стану иза њих и спороведу их у пракси.

„Увијек ћемо бити на располагању својим суграђанима, пронаћи ћемо  начин како да препознамо и ријешимо проблеме становника општине Прњавор“ , поручио јеАлексић.   /крај/тс/ фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Svečanom sjednicom Skupštine opštine, služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na spomen-obilježja na Vučijaku i u Šibovskoj, sutra će u Prnjavoru biti obilježen Dan opštine - 24. mart. Predstavnici lokalne vlasti ...
Pročitaj
РЕГИСТРОВАНА ДВА НОВООБОЉЕЛА ЛИЦА
ПРЊАВОР, 27. МАРТА - На подручју општине Прњавор регистрована су још два лица позитивна на Ковид -19, што је укупно четврти случај овог обољења.Према јутрошњем извјештају Хигијенско - епидемиолошке службе Дома ...
Pročitaj
Glumci beogradskog Narodnog pozorišta  Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković Kubura, Bojana Stefanović i Nenad Stojmenović izveli su večeras u prnjavorskom Domu kulture komediju “ Brakolomije“, priču o mladim bračnim parovima, o ...
Pročitaj
Novoizabrani načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš preuzeće sutra dužnost od Siniše Gatarića,koji je na ovoj funkciji bio u protekle četiri godine,potvrđeno je Srni u opštini Prnjavor. Primopredaja je najavljena za 12.00 ...
Pročitaj
ЊЕМАЧКА ФИРМА  ТРАЖИ КООПЕРАНТЕ
ПРЊАВОР, 18.ФЕБРУАРА   - Представници њемачке фирме „Карл Кине“  /“Carl Kühne”/ данас су пољопривредницима у Прњавору представили планиране активности за производњу и откуп краставаца корнишона на подручју општине Прњавор.Руководилацове фирме у ...
Pročitaj
SUTRA DAN OPŠTINE PRNJAVOR
РЕГИСТРОВАНА ДВА НОВООБОЉЕЛА ЛИЦА
“BRAKOLOMIJE“ PRED PRNJAVORSKOM PUBLIKOM
TOMAŠ SUTRA PREUZIMA DUŽNOST NAČELNIKA OPŠTINE
ЊЕМАЧКА ФИРМА ТРАЖИ КООПЕРАНТЕ
Show Buttons
Hide Buttons