ЗЕЉКОВИЋ: ИЗГРАДЊА ПРВОГ СТАДИОНА ПОЧИЊЕ ЗА ПЕТНАЕСТАК ДАНА

ПРЊАВОР, 9. ЈУНА  – Изградња првог фудбалског терена са вјештачком травом у Прњавору, по пројекту „ФИФА гол“ вриједном око 500.000 КМ, требала би да почне за петнаестак дана, рекао је предсједник Фудбалског савеза Републике Српске /ФС РС/ Вицо Зељковић.

Зељковић каже да је на синоћњем састанку са руководством општине Прњавор постигнута сагласност да се у наредном периоду пронађе модел за изградњу још једног терена, док општина Прњавор има планове и за изградњу други пратећих садржаја код самог будућег спортског центра.

„Сада је потребно пронаћи финансијска средства за реализацију цијелог пројекта јер ће изградња једног таквог центра послужити и будућим генерацијама које тек долазе“ , изјавио је он.

Зељковић је изразио наду да ће Фудбалски клуб /ФК/ „Љубић“ из Прњавора успјети да испуни све услове који су пред њега постављени како би након позива да игра у Првој лиги добио зелено свјетло да заигра у овом елитном такмичењу Републике Српске.

„Након пандемије вируса корона одучили смо се да реорганизујемо све лиге унутар Савеза. Комисија ФС РС ће наредних дана посјетити Прњавор и остале локалитете који су аплицирали или добили позивницу за учешће у Првој лиги и процијенити ко испуњава услове. Очекујемо да ћемо до краја овог мјесеца изаћи са именима клубова који ће играти Прву лигу Републике Српске“ , каже Зељковић.

Он је истакао да ће Савез у наредних неколико дана покушати изнаћи начин да помогне свим клубовима унутар свих лига у Српској, да се олакша рад клубова тако што ће се директно утицати на смањење трошкова котизације и трошкова службених лица.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш захвалио је Фудбалском савезу што је препознао Прњавор као средину гдје фудбал има перспективу.

„У пословно – туристичкој зони Прњавор у овој години биће изграђен фудбалски терен са вјештачком травом, а припремне радове изводиће предузеће ‘Градип’ из Прњавора. На састанку са представницима ФС РС разговарали смо и да у оквиру овог спортског комплекса треба да буде изграђен још један фудбалски терен са атлетском стазом, као и садржајима и за друге спортске дисциплине“ , рекао је он.

Томаш је захвалио и ФК „Љубић“ на великом напретку који је евидентан у последње 3,5 године како у инфраструктури клуба тако и у кадровском напретку, посебно у раду са млађим селекцијама.

„Данас са поносом можемо рећи да је ‘Љубић’ враћен на старе путеве славе захваљујући чему је из ФС РС стигла позивница да се клуб изјасни да ли има капацитете и жељу да од наредне текмичарске сезоне буде члан Прве лиге. Из Прњавора је отишао позитиван одговор и сада је на нама свима да предано радимо на стварању свих потребних услова“ , каже Томаш.

Зељковић и Томаш присуствовали су и синоћњој изборној скупштини Општинског фудбалског савеза Прњавор на којој је за предсједника избран Зоран Декет, актуелни предсједник прњаворског „Љубића“.

Скупштини је присуствовао и предсједник Подручног фудбалског савеза /ПФС/ Градишка Милош Бркић.

Уручени су и признање за најбољег играча ПФС Градишка Александру Жижку из ФК „ Љубић“ , начелник општине Прњавор Дарко Томаш добио је захвалницу за развој фудбала на подручју ПФС Градишка, а награда “Велико срце” припала је КМФ “Обилић” из Прњавора. /крај/тс/

 
PROČITAJTE JOŠ
ЗА ДВА ДАНА 16 НОВОЗАРАЖЕНИХ
ПРЊАВОР, 24.ОКТОБРА - На подручју општине Прњавор у протекла два дана регистрованоје  16 лица заражених вирусом корона, од којих су већина млађе животне доби и епидемиолошки се повезују са претходно регистрованим ...
Pročitaj
ЗА ДВА ДАНА ПРИКУПЉЕНО 98 ДОЗА КРВИ
ПРЊАВОР, 29. АПРИЛА - Општинска организација Црвеног крста/ОО ЦК/ Прњавор у сарадњи са редовним даваоцима крви са подручја општине Прњавор за два дана прикупила је 98 доза крви.Радник ове организације ...
Pročitaj
ТРОЈЕ МЛАДИХ УМЈЕТНИКА ПРЕДСТАВИЛИ СВОЈА ДЈЕЛА
ПРЊАВОР, 31. ЈУЛА  - У Центру за културу Прњавор синоћ је отворена изложба студената Академије ликовних умјетности у Бањалуци Николе Просана, Саре Савић и Недељка Ћулума.Млади умјетници представили су своје ...
Pročitaj
SAMSUNG CSC
Atletičarka iz Novog Pazara Amela Terzić i Kenijac Hilari Kimajo /Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo/ pobjednici su 19. Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2018“, čiji je domaćin bio Atletski klub “Prnjavor“. Terzićevoj je ...
Pročitaj
Ekipe atletskih klubova iz Istočnog Sarajeva i Prijedora pobijedile su na kros prvenstvu Republike Srpske i BiH, koje je održano danas na Vijaci kod Prnjavora. Atletičarka "Slavije" iz Istočnog Sarajeva Tijana ...
Pročitaj
ЗА ДВА ДАНА 16 НОВОЗАРАЖЕНИХ
ЗА ДВА ДАНА ПРИКУПЉЕНО 98 ДОЗА КРВИ
ТРОЈЕ МЛАДИХ УМЈЕТНИКА ПРЕДСТАВИЛИ СВОЈА ДЈЕЛА
AMELA TERZIĆ I HILARI KIMAJO POBJEDNICI ULIČNE TRKE
POBJEDNICI KROS PRVENSTVA EKIPE IZ ISTOČNOG SARAJEVA I
Show Buttons
Hide Buttons