ПОКРЕНУТА АКЦИЈА “ЗА СРЂАНОВУ КУЋУ”

ПРЊАВОР, 10. ЈУНА – Осмогодишњем Срђану Даничићу који након очеве погибије живи са мајком Бранком у скромној, недовршеној кући у селу Шаринци највећа жеља је да добије сигуран кров над главом, купатило и нови телевизор.

Ова породица је прво око двије године живјела у дрвеној бараци, која и данас стоји као свједок тешког животног пута породице Даничић. Потом су успјели да изграде и покрију скромну кућу, која је након Жељкове погибије у саобраћајној несрећи остала недовршена.

У тешким тренуцима колико су могли помагале су им комшије, али све то није довољно да Срђан и његова мајка живе сигурни да их неће задесити нова невоља.

Прије недавног невремена олуја им је полупала цријеп на кући, посљедице су саниране, али је остао страх од сваког наредног тмурног облака.

“Сама се борим, али то није довољно да се кућа доврши. Замолила бих све добре људе који могу да помогну у грађевинском материјалу, не треба ми новац, само да нам се помогне да се кућа заврши и буде сигурна за живот, да ми дијете има купатило” , каже ова самохрана мајка, која ради на дневницу у селу како би обезбједила основно за живот.

Бранка каже да посао не бира, ради све што треба – чисти по кућама, копа на њивама, а у свему је прати Срђан јер је још увијек мален да остаје самостално код куће.

Невоља никада не иде сама, већ сада треба размишљати о предстојећој зими, купити дрва, а накупило се и дуга за утрошену струју.

“Долазили су већ да нам искључе струју, али ја када идем на дневницу одвојим колико могу новца да платим. Очекујем поново или да дођу или да пошаљу опомену” , прича Бранка.

Срђан завршава први разред, наставу као и остала дјеца прати преко тв програма, али на телевизору који је већ застарио, па му је жеља да добије нови уређај.

Да се помогне овој породици на друштвеним мрежама покренута је акција “За Срђанову кућу”. Како су администратори странице објавили општина Прњавор ће преузети трошкове замјене крова. У плану је да се уз помоћ пламенитих људи ријеши и проблем канализације, омалтеришу зидови, ураде глазура, подне и зидне облоге, поставе прозори и улазна врата, купи намјештај и потребни кућански апарати. У Уникредит банци на име Бранка Врховац за уплату новчаних средстава отворен је жиро рачун број 5517 – 2025 – 8096 – 1556. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
  Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora predstavom "Mala princeza" predstaviće se publici u Mrkonjić Gradu na Festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva Republike Srpske. Rukovodilac ovog amaterskog pozorišta ...
Pročitaj
Zbog poplave na području opštine Prnjavor za saobraćaj su zatvorene putne komunikacije Prnjavor-Banjaluka,  u mjestu Ratkovac,  Prnjavor – Čelinac u Donjim Vijačanima,  Prnjavor – Srbac  i Prnjavor-Derventa u Donjoj  Ilovi,potvrđeno ...
Pročitaj
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je danas da je obaveza šire zajednice da vodi brigu o licima sa posebnim potrebama, a prije svega da kod njih stvori nadu za ...
Pročitaj
Juniorska i seniorska ekipa Tekvondo kluba “Prnjavor” osvojile su titule prvaka Republike Srpske u 2016.godini u kategoriji borbe na 17.Prvenstvu Republike Srpske održanom u Zvorniku.   Šampionska juniorska ekipa iz Prnjavora bila ...
Pročitaj
“MALA PRINCEZA” PRED FESTIVALSKOM PUBLIKOM
ZBOG IZLIVANJA RIJEKA PREKID SAOBRAĆAJA NA VIŠE PRAVACA
PRIJEM U OPŠTINI POVODOM DANA OSOBA SA INVALIDITETOM
TEKVONDO:PRNJAVORČANI EKIPNI JUNIORSKI I SENIORSKI PRVACI U BORBAMA
FOTO VIJEST
Show Buttons
Hide Buttons