УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЗА НАЈБЕБЕ

ПРЊАВОР, 6. ЈУЛА  – Руководство општине Прњавор уприличило је данас у скупштинској сали пријем за родитеље малишана који су на овогодишњој манифестацији „Конференција беба“ ушли у тзв.предсједништво беба и уручили им новчане награде и поклон пакете, дар Компаније Лебурић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже  да је „Конференција беба“ која се у сарадњи са Министарством за породицу, омладину и спорт Републике Српске у Прњавору одржава у последњих 11 година оправдала своје постојање.

 „Данас смо имали специфичну ситуацију јер  за најстарије бебе имамо близанце, а бебе са највише браће и сестара долазе из двије породице са по петоро дјеце. Ово је добра прилика да се промовишу наталитет и  родитељство, али и да ови људи буду примјер свима нама“ , изјавио је Томаш.

Најмлађа беба је Анастасија Сопренић из Просјека,рођена 17. јуна ове године, док су настарији близанци Андреј и Марко Веселиновић из Вршана, рођени 6. јула прошле године.

Двоје малишана дијеле титулу бебе са највише браће и сестара – Марко Веселиновић из Вршана и Уна Голић из Доњих  Гаљиповаца.

За Андреја и Марка награда са „Конференције беба“ стиже на њихов први рођендан, а  мајка Милијана, која је као и супруг незапослена и живе од пољопривреде,  каже да је у данашње вријеме тешко подизати петоро дјеце, али  да ако постоји добра воља све се може постићи.

Очеви дјевојчица Анастасије и Уне сложни су у оцјени да је тешко бити родитељ у вишечланим породицама, посебно онима  које немају сигурна примања.

„Тешко је, боримо се, трудимо. Свака награда, па тако и ова добро ће нам доћи“ , каже  Славољуб Голић, отац петоро дјеце.

За избор у “Предсједништво беба” било је пријављено 35 малишана са подручја ове општине.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
  Stanje na poplavljenim područjima opštine Prnjavor se smiruje,većina rijeka se vratila u korita. Kako je za naš radio potvrdio šef štaba Cviline zaštite opštine Prnjavor Milenko Milivojac voda iz jezera Drenova ...
Pročitaj
Na sastanku Koordinacionog odbora za organizaciju obilježavanja 24. marta - Dana opštine Prnjavor danas je utvrđena konačna lista manifestacija koje će biti održane do kraja mjeseca. Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Borko ...
Pročitaj
MINISTAR KLOKIĆ POZITIVAN NA VIRUS
BANJALUKA, 17. MARTA /SRNA/ - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić potvrdio je da je pozitivan na virus korona."Javljeno mi je danas da sam pozitivan ...
Pročitaj
Riječica Lišnja koja se nakon obilnih padavina danas izlila iz svog korita predstavlja potencijalnu opasnost za domaćinstva u novom naselju u Ratkovcu,Omladinskom naselju,te ulicama Živojina Preradovića i Banjalučkoj,kaže načelnik štaba ...
Pročitaj
VIRUS KORONA: PREPORUKE INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVSTVO RS
Zbog očekivanog povećanog dolaska u Prnjavor već od ovog vikenda naših građana koji su na sezonskom radu u inostranstvu, a iz zemalja u kojima je registrovan veći broj oboljelih od ...
Pročitaj
STANJE IZAZVANO POPLAVAMA SE SMIRUJE
MART – MJESEC KULTURE I SPORTA
MINISTAR KLOKIĆ POZITIVAN NA VIRUS
LIŠNJA IZAZIVA NAJVIŠE PROBLEMA
VIRUS KORONA: PREPORUKE INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVSTVO RS
Show Buttons
Hide Buttons