УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЗА НАЈБЕБЕ

ПРЊАВОР, 6. ЈУЛА  – Руководство општине Прњавор уприличило је данас у скупштинској сали пријем за родитеље малишана који су на овогодишњој манифестацији „Конференција беба“ ушли у тзв.предсједништво беба и уручили им новчане награде и поклон пакете, дар Компаније Лебурић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже  да је „Конференција беба“ која се у сарадњи са Министарством за породицу, омладину и спорт Републике Српске у Прњавору одржава у последњих 11 година оправдала своје постојање.

 „Данас смо имали специфичну ситуацију јер  за најстарије бебе имамо близанце, а бебе са највише браће и сестара долазе из двије породице са по петоро дјеце. Ово је добра прилика да се промовишу наталитет и  родитељство, али и да ови људи буду примјер свима нама“ , изјавио је Томаш.

Најмлађа беба је Анастасија Сопренић из Просјека,рођена 17. јуна ове године, док су настарији близанци Андреј и Марко Веселиновић из Вршана, рођени 6. јула прошле године.

Двоје малишана дијеле титулу бебе са највише браће и сестара – Марко Веселиновић из Вршана и Уна Голић из Доњих  Гаљиповаца.

За Андреја и Марка награда са „Конференције беба“ стиже на њихов први рођендан, а  мајка Милијана, која је као и супруг незапослена и живе од пољопривреде,  каже да је у данашње вријеме тешко подизати петоро дјеце, али  да ако постоји добра воља све се може постићи.

Очеви дјевојчица Анастасије и Уне сложни су у оцјени да је тешко бити родитељ у вишечланим породицама, посебно онима  које немају сигурна примања.

„Тешко је, боримо се, трудимо. Свака награда, па тако и ова добро ће нам доћи“ , каже  Славољуб Голић, отац петоро дјеце.

За избор у “Предсједништво беба” било је пријављено 35 малишана са подручја ове општине.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ УРУЧЕНО НАЈВИШЕ ОПШТИНСКО ПРИЗНАЊЕ
ПРЊАВОР, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Православном архијерејском намјесништву Прњавор уручено је данас највишег општинско признање– Повеља општине са златним грбом.Како се наводи у образложењу Скупштине општине признање се додјељује као ...
Pročitaj
У ЛОКАЛНОМ КАРАНТИНУ  11 ОСОБА
ПРЊАВОР,3. АПРИЛА  - У карантину у Спортско - рекреативном центру /СРЦ/ „Борик“ тренутно се налази 11 лица са мјестом пребивалишта у Прњавору која су прекршила мјере кућне изолације или су по ...
Pročitaj
УРУЧЕНИ ЕКОНОМСКИ ПАКЕТИ ЗА ПЕТ ПОРОДИЦА
ПРЊАВОР, 30. ЈАНУАРА  - Удружење „Ромска дјевојка – Романи ћеј“ из Прњавора  уручило је данас економске пакете за  пет породица које су аплицирале за овај вид помоћи у оквиру реализације ...
Pročitaj
ПОТВРЂЕН НОВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ ВИРУСОМ КОРОНА
ПРЊАВОР, 30. АПРИЛА - На подручју општине Прњавор јутрос је потврђен нови случај заразе вирусом корона код женске особе средње животне доби која је допутовала из иностранства, рекао је на ...
Pročitaj
УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ПОБЈЕДНИЦИМА ФОТО – КОНКУРСА
ПРЊАВОР,2. АПРИЛА   - За побједнике фото -  конкурса „Прњавор – мој град“ Марију Милошевић, Бошка Хргића, Ивану Радановић и Жељана Ђукића данас је у сали Скупштине општине уприличен пријем на ...
Pročitaj
ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ УРУЧЕНО НАЈВИШЕ ОПШТИНСКО ПРИЗНАЊЕ
У ЛОКАЛНОМ КАРАНТИНУ 11 ОСОБА
УРУЧЕНИ ЕКОНОМСКИ ПАКЕТИ ЗА ПЕТ ПОРОДИЦА
ПОТВРЂЕН НОВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ ВИРУСОМ КОРОНА
УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ПОБЈЕДНИЦИМА ФОТО – КОНКУРСА
Show Buttons
Hide Buttons