УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ПОБЈЕДНИЦИМА КОНКУРСА ЗА НАЈУРЕЂЕНИЈЕ ДВОРИШТЕ

ПРЊАВОР, 9.ЈУЛА  – У Прњавору су данас  уручене награде власницима најуређенијих дворишта и балкона на подручју ове општине.

Између 30 пријављених кандидата у шест категорија награде су добили: Драган Красић за најуређеније приватно двориште, Славен Сибинчић за најуређеније двориште на селу, Силвана Николић за најуређенији балкон, Дјечији вртић „Наша радост“ за најуређеније двориште организације и јавне установе, и излетиште „Ивел“ за најуређеније двориште пословног субјекта.

У категорији најуређеније двориште етажних власника није било пријављених кандидата.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш у изјави новинарима нагласио је да је главни критеријум у избору овогодишњих побједника била објективност суграђана.

„Ови људи су унијели много труда, енергије и љубави у уређење животног  простора, а тиме допринијели да и наша општина буде љепша. За похвалу је и што нам из године у годину поново долазе појединци са још уређенијим двориштима и новим идејама“ , рекао је Томаш.

Славен Сибинчић каже да је са својом породицом уложио много труда у уређење сеоског домаћинства и зато су срећни због освојене награде.

„ Велики труд и залагање цијеле породице уложени су у уређење током протеклих неколико година. Поносни смо што посједујемо нешто јединствено на нашој општини“ , рекао је Сибинчић.

Он каже да ће наставити са даљим уређењем имања, већ се размишља о новим идејама, а једна од оних које су у плану је и изградња дјечијег игралишта.

„Жеља нам је да дјеци која живе у граду и која немају услове да уживају у игри као дјеца на селу пружимо могућност да се опусте и радују игри и дружењу. Требаће нам времена за овај пројекат,  али  смо сигурни да ћемо га успјети реализовати“ , каже Сибинчић.

Директор вртића „Наша радост“  у Прњавору  Слободанка Васић нагласила је да ће новчану награду ова установа искористити за постављање љуљашки у организационој јединици вртића у  Доњој Илови.

Драган Красић из Гусака који је освојио награду за најуређеније приватно двориште рекао је да уређење захтијева много труда, улагања и одрицања.

„То је свакодневна обавеза,  али с друге стране чини нас задовољнима,  срећнима и  опуштенима када видимо како изгледа резултат нашег рада. Награду добијамо други пут, а нових идеја има у изобиљу, само треба времена, труда и воље да се спроведу у дјело“ , изјавио је Красић.

Избор за најуређеније двориште на подручју општине Прњавор због вируса корона протекао је у измјењеним условима у односу на раније године, пријаве су примане искључиво електронски, а за најбоље гласало се на фејсбук страници начелника општине.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ОБОЉЕЛА МЛАЂА ОСОБА
ПРЊАВОР, 20. МАЈА  - На подручју општине Прњавор регистрован је случај заразе вирусом корона код лица млађе животне доби, које је због здравствених тегоба из Дома здравља Прњавор упућено у ...
Pročitaj
U Prnjavoru će večeras  i  sutra biti upriličeno više aktivnosti koje za cilj imaju promociju tradicije i kulture nacionalnih manjina zastupljenih na području ove opštine. Predstavnici poljskog Boleslavjeca,pobratimskog grada sa Prnjavorom, ...
Pročitaj
Na području opštine Prnjavor do 9.00 časova pravo da se izjasni na postavljeno referendumsko pitanje o Danu Republike Srpske iskoristilo je 4,98 odsto stanovnika sa pravom glasa ,potvrdila je Srni ...
Pročitaj
OBILJEŽEN DAN BORBE PROTIV OSTEOPOROZE
Dom zdravlja u Prnjavoru akcijom organizovanom na gradskom trgu gdje su doktori ove zdravstvene ustanove dijelili promotivne letke i savjete sugrađanima na prevenciji i borbi protiv osteoporoze obilježio je 20. ...
Pročitaj
ДРАМСКА СЦЕНА – СВЈЕТЛО У МРАКУ КОРОНЕ
ПРЊАВОР,   17. ЈАНУАРА   - Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва /СПКД / „Просвјета“ Прњавор  у години иза нас имала је велике планове за стицање нових искустава и знања, за ...
Pročitaj
ОБОЉЕЛА МЛАЂА ОСОБА
PROMOCIJA MULTIETIČNOSTI
REFERENDUM: IZLAZNOST GLASAČA DO 9.00 ČASOVA
OBILJEŽEN DAN BORBE PROTIV OSTEOPOROZE
ДРАМСКА СЦЕНА – СВЈЕТЛО У МРАКУ КОРОНЕ
Show Buttons
Hide Buttons