УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ПОБЈЕДНИЦИМА КОНКУРСА ЗА НАЈУРЕЂЕНИЈЕ ДВОРИШТЕ

ПРЊАВОР, 9.ЈУЛА  – У Прњавору су данас  уручене награде власницима најуређенијих дворишта и балкона на подручју ове општине.

Између 30 пријављених кандидата у шест категорија награде су добили: Драган Красић за најуређеније приватно двориште, Славен Сибинчић за најуређеније двориште на селу, Силвана Николић за најуређенији балкон, Дјечији вртић „Наша радост“ за најуређеније двориште организације и јавне установе, и излетиште „Ивел“ за најуређеније двориште пословног субјекта.

У категорији најуређеније двориште етажних власника није било пријављених кандидата.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш у изјави новинарима нагласио је да је главни критеријум у избору овогодишњих побједника била објективност суграђана.

„Ови људи су унијели много труда, енергије и љубави у уређење животног  простора, а тиме допринијели да и наша општина буде љепша. За похвалу је и што нам из године у годину поново долазе појединци са још уређенијим двориштима и новим идејама“ , рекао је Томаш.

Славен Сибинчић каже да је са својом породицом уложио много труда у уређење сеоског домаћинства и зато су срећни због освојене награде.

„ Велики труд и залагање цијеле породице уложени су у уређење током протеклих неколико година. Поносни смо што посједујемо нешто јединствено на нашој општини“ , рекао је Сибинчић.

Он каже да ће наставити са даљим уређењем имања, већ се размишља о новим идејама, а једна од оних које су у плану је и изградња дјечијег игралишта.

„Жеља нам је да дјеци која живе у граду и која немају услове да уживају у игри као дјеца на селу пружимо могућност да се опусте и радују игри и дружењу. Требаће нам времена за овај пројекат,  али  смо сигурни да ћемо га успјети реализовати“ , каже Сибинчић.

Директор вртића „Наша радост“  у Прњавору  Слободанка Васић нагласила је да ће новчану награду ова установа искористити за постављање љуљашки у организационој јединици вртића у  Доњој Илови.

Драган Красић из Гусака који је освојио награду за најуређеније приватно двориште рекао је да уређење захтијева много труда, улагања и одрицања.

„То је свакодневна обавеза,  али с друге стране чини нас задовољнима,  срећнима и  опуштенима када видимо како изгледа резултат нашег рада. Награду добијамо други пут, а нових идеја има у изобиљу, само треба времена, труда и воље да се спроведу у дјело“ , изјавио је Красић.

Избор за најуређеније двориште на подручју општине Прњавор због вируса корона протекао је у измјењеним условима у односу на раније године, пријаве су примане искључиво електронски, а за најбоље гласало се на фејсбук страници начелника општине.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Dramska scena Srpskog prosvjetno-kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora izvela je večaras premijeru predstave "Guči, Prada, estrada". U novim ulogama na sceni Doma kulture našlo se šest mladih glumaca ovog amaterskog pozorišta, ...
Pročitaj
  PRNJAVOR, 9. SEPTEMBRA /SRNA/ - Poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Prnjavor od 1.januara iduće godine iznosiće 0,08 odsto, jednoglasno je odlučeno na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine ...
Pročitaj
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić proglasio je večeras vanrednu situaciju u dijelovima opštine pogođenim poplavama. Gatarić kaže da je evidentno da je situacija na terenu teška,ulica Živojina Preradovića je u potpunosti ...
Pročitaj
PRNJAVOR, 1. JUNA /SRNA/ - Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić i predsjednik Skupštine opštine Borko Lukanović ugostili su danas arhimandrita Parteniusa iz Soluna, velikog dobrotvora i jedinog počasnog građanina ove ...
Pročitaj
ТЕСТИРАНО 10 ЛИЦА, СВИ НАЛАЗИ НЕГАТИВНИ
ПРЊАВОР, 8. МАЈА  - У Дому здравља Прњавор тестирано је 10 лица, међу којима су здравствени радници из Прњавора, лица из локалног карантина, као и контакти са раније зараженим лицима, ...
Pročitaj
PREMIJERA PREDSTAVE “GUČI, PRADA, ESTRADA”
U NAREDNOJ GODINI SMANJENE PORESKE STOPE
PROGLAŠENE VANREDNE MJERE
ARHIMANDRIT PARTENIUS VELIKI DOBROTVOR
ТЕСТИРАНО 10 ЛИЦА, СВИ НАЛАЗИ НЕГАТИВНИ
Show Buttons
Hide Buttons