МАЈЦИ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ДЕСИ ЂУРИЋ НАЈВИШЕ ОПШТИНСКО ПРИЗНАЊЕ

ПРЊАВОР, 20. ЈУЛА  – Повеља заслужног грађанина општине Прњавор са златним грбом за изузетне заслуге за Републику Српску,  највише општинско признање, ове године биће уручена  Деси Ђурић из Кокора, која је у протеклом рату остала без тројице синова, одлучено је на данашњој сједници Скупштине општине  /СО/ Прњавор. 

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш, као један од предлагача, рекао је да је ова одлука усвојена  једногласно.

Он је нагласио да су свих протеклих  година појединци, колективи и установе за највиша признања били бирани по критеријуму заслуге за развој локалне заједнице, а не под утицајем политике.

Одлуком о додјели општинских признања и награда у 2020. години поводом 24. марта – Дана општине Прњавор повеља општине Прњавор са златним грбом биће додијељена предузећу “Церекс” за постигнуте резултате у пословању и остварено високорангирано мјесто на листи најбрже растућих компанија у БиХ за 2019. годину.

Повеља општине Прњавор за сребрним грбом биће додијељена Далибору Миланковићу из Доњих Палачковаца за постигнуте резултате у области привредних активности у производњи здраве хране.

Одлучено је и да похвале буду додијељене  Александру Атићу за заслуге у личном ангажовању на спречавању ширења пожара који је захватио просторије “Радио Прњавора”, Слађани Миланковић из Доњих Палачковаца за допринос побољшању демографске слике општине Прњавор, Горану Гуњевић из Прњавора за учествовање у бројним хуманитарним акцијама и покровитељствима, Бори Бабићу из Штрбаца за изузетне постигнуте приносе у сточарској производњи и Дајани Башић  из Прњавора за постигнуте изванредне резултате ученика.

Награде и признања ће бити уручени на пријему поводом крсне славе општине Преображења Господњег.

На сједници је велику пажњу одборника изазвао и извјештај о раду комисије за анализу постојећих уговора у Комуналном предузећу „Парк“, коју је почетком марта именовао начелник општине с циљем да се утврди стварно стање у предузећу.

Томаш каже да стање у предузећу „Парк“ годинама уназад није добро, проблеми се гомилају више од двије деценије, а ниједна управа предузећа није до сада смогла снаге да одговори свим захтјевима и рашчисти проблеме.

„Комисија је детаљно прегледала дио уговора и закључили су да има нелогичности, одређених одступања, али да има и простора за помак у овом предузећу. Сви који су добронамјерни сложиће се да је ово био добар потез, право вријеме да се нешто предузме и почне са рјешавањем проблема“, рекао је Томаш.

Предсједник СО Жељко Симић каже да је након свеобухватне расправе у којој је  учествовао велики број одборника Скупштина од начелника општине, као представника општинског капитала у предузећу,  затражила да се изврше одређене кадровске промјене али и да се прошири мандат комисије на сагледавање свих сегмената пословања у предузећу „Парк“.

Одборници су данас разматрали 26 тачака којима су били обухваћени одлуке, информације, извјештаји и рјешења.  /крај/тс

 
PROČITAJTE JOŠ
СЈЕЋАЊЕ НА 626 ПОГИНУЛИХ БОРАЦА
ПРЊАВОР, 9. ЈАНУАРА  - У Спомен храму на Вучијаку  је служењем свете литургије и парастосом за 626 погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја општине Прњавор и  полагањем вијенаца прослављен  ...
Pročitaj
Juniorska i seniorska ekipa Tekvondo kluba “Prnjavor” osvojile su titule prvaka Republike Srpske u 2016.godini u kategoriji borbe na 17.Prvenstvu Republike Srpske održanom u Zvorniku.   Šampionska juniorska ekipa iz Prnjavora bila ...
Pročitaj
CRKVA BRVNARA- SIMBOL VJERE I DUHOVNOSTI /REPORTAŽA/
U selu Palačkovci,na dvanaestom kilometru od Prnjavora, na razmeđu sa derventskom opštinom, nalazi se crkva brvnara, nacionalni bh spomenik  nulte kategorije, pravoslavni hram neprocjenljive duhovne vrijednosti.Postoji od 1843. godine,a  12. ...
Pročitaj
PRNJAVOR,01.MARTA/SRNA/-Udruženja Italijana i Čeha na području opštine Prnjavor organizovala su danas maškare, zabavu koju ove dvije nacionalne zajednice decenijama njeguju uoči početka uskršnjeg posta. Kolone ljudi pod maskama prošle su kroz ...
Pročitaj
Olujni vjetar koji je prije podne zahvatio područje opštine Prnjavor odnio je dio krova sa katoličke crkve u Štivoru. Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske i mjesni aktivista Franjo Rover kaže ...
Pročitaj
СЈЕЋАЊЕ НА 626 ПОГИНУЛИХ БОРАЦА
TEKVONDO:PRNJAVORČANI EKIPNI JUNIORSKI I SENIORSKI PRVACI U BORBAMA
CRKVA BRVNARA- SIMBOL VJERE I DUHOVNOSTI /REPORTAŽA/
MAŠKARE UOČI USKRŠNJEG POSTA
VJETAR OŠTETIO KROV NA KATOLIČKOJ CRKVI U ŠTIVORU
Show Buttons
Hide Buttons