БАЊАЛУЧКИ ДИС – ТЕАТАР ИЗВЕО “ТАЈНУ ТИШИНЕ”

ПРЊАВОР, 25. СЕПТЕМБРА  – ДИС – Театар младих из Бањалуке извођењем представе „Тајна тишине“ представио се синоћ прњаворској публици у наставку позоришне ревије „Прњавор и пријатељи“.

Представа је изведена у градском парку уз присуство прописаног броја гледалаца и у складу са епидемиолошким препорукама Института за јавно здравље Републике Српске.

Редитељ ДИС-овог позоришта Новица Богдановић  рекао је да им је пријало извођење представе на отвореном и сама атмосфера у градском парку.

„То је управо оно што разним анимацијама покушавамо да добијемо на сцени у сали, а сада смо имали право дрво, траву, свјежину ваздуха. Извели смо невербалну представу координисану са природом, емоцијама, митским причама, као и улогом жене на овим просторима“ , рекао је Богдановић.

Он је поручио да прњаворску позоришну смотру треба његовати, а становници овог града бити срећни што имају успјешно аматерско позориште.

Руководилац Драмске сцене Српског просвјетног икултурног друштва /СПКД/ „Просвјета“ Прњавор Бранкица Радоњић подсјетила је да је шеста по реду позоришна ревија у Прњавору специфична јер се све представе изводе на отвореном.

„Ми смо у сарадњи са ресорним општинским одјељењем покушали да изнађемо што атрактивније локације у граду. Истовремено смо публику привукли  позоришту али и позориште смо довели међу публику, у невољи која нас је снашла настојимо показати још већу креативност“ , појаснила је Радоњићева.

Она је напоменула да је гостујућим позориштима препуштено да сами одаберу локацију која им по амбијенту и условима највише одговара за извођење представе.

„Срећни смо да се континуитет и традиција позоришне ревије настављају,  јер нема сваки град позоришни фестивал, а посебно нема фестивал узвратних посјета. Ми немамо селектора, жири или награде,  а ипак сви радо долазе  у Прњавор“ , рекла јеРадоњићева.

У сриједу, 30. септембра  Прњавор ће угостити позориште из Челинца, док ће се у октобру представити Нови Град, Добој и Лакташи.

Представе које почињу од 20.00 часова намјењене су одраслима, а оне од 19.00 часова дјеци. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Kiša koja je u Prnjavoru počela da pada danas poslije podne odgodila je početak Šestog festivala nacionalnih manjina "Mala Evropa". Programom je bilo predviđeno da defile kroz centar grada članova kulturno-umjetničkih ...
Pročitaj
  Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je da će do kraja ove godine na području Srpske u potpunosti biti završen projekat stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca ...
Pročitaj
Novi načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš preuzeo je danas tu funkciju, poručivši da će uraditi sve da odgovori na zadatke koji budu pred njim i tako opravda povjerenje koje su ...
Pročitaj
СТАРИЈЕ ЛИЦЕ ИНФИЦИРАНО ВИРУСОМ
ПРЊАВОР,16. МАЈА - Према данашњем извјештају Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља Прњавор једно лице старије животне доби са подручја ове општине позитивно је на вирус корона. Како се прецизира у ...
Pročitaj
SAMSUNG CSC
Elena Marić,Luka Simić i Aleksandar Đurić izrabrani su večeras na “Konferenciji beba“ održanoj u Prnjavoru u tročlano predsjedništvo beba. Za najmlađu bebu na manifestaciji proglašena je Elena Marić, rođena 12. maja ...
Pročitaj
KIŠA ODGODILA POČETAK FESTIVALA “MALA EVROPA”
ĐOKIĆ: DO KRAJA GODINE ZAVRŠETAK STAMBENOG ZBRINJAVANJA
DARKO TOMAŠ PREUZEO FUNKCIJU NAČELNIKA OPŠTINE
СТАРИЈЕ ЛИЦЕ ИНФИЦИРАНО ВИРУСОМ
ELENA,LUKA I ALEKSANDAR U PREDSJEDNIŠTVU BEBA
Show Buttons
Hide Buttons