ШЕРАНИЋ: РАЗГОВАРАНО О ЗДРАВСТВЕНОЈ ЗАШТИТИ И БУДУЋИМ ПРОЈЕКТИМА

ПРЊАВОР, 8. ОКТОБРА – Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је данас у Прњавору са начелником општине Дарком Томашем,директорима Дома здравља Свјетланом Малић и Центра за социјални рад Драганом Радуловић о одржању квалитета здравствене заштите у овој општини, пројекту енергетске ефикасности у објекту Дома здравља који ће подржати Влада Републике Српске, као и уласку Дома здравља на трезорски начин пословања.

Министар Шеранић је у изјави наовинарима рекао да је изузетно задовољан са активностима Дома здравља у Прњавору у претходном периоду.

“Током марта, априла и маја били смо у честој комуникацији са начелником општине и директором Дома здравља с обзиром да се у том периоду доста грађана који живе у општини Прњавор враћало из Аустрије и Њемачке. У том периоду доста смо разговарали на који начин помоћи тим грађанима, али и заштитити становништво које се налазило на подручју саме општине” , рекао је Шеранић.

Он је истакао да је Дом здравља одрадио одличан посао у том, али и наредном периоду, као и да је Општински кризни штаб редовно, дневно излазио са информацијама о епидемиолошкој ситуацији дајући све информације које су грађанима у том тренутку биле потребне како би заштитили своје и здравље својих ближњих.

Министар Шеранић каже да током пандемије вируса корона Дом здравља подноси највећи терет, али да је потребно истакнути и улогу Центра за социјални рад, услуге које они пружају с аспекта туђе његе или помоћи, личне инвалиднине, насиља у породици и свега што је грађанима важно.

“Епидемија корона вируса је донијела промјене у наше животе, породице, неко се лакше, неко теже изборио са тим, па је улога Центара за социјални рад у Републици Српској у сарадњи са Министарством здравља у наредном периоду веома важна” , рекао је министар Шеранић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш је најавио да ће од 1. јануара 2021. Дом здравља у Прњавору прећи на трезорски систем пословања, а да ће за неколико дана почети прва фаза реконструкције Дома здравља у оквиру пројекта енергетске ефиканости.

“Сматрамо да су Општина Прњавор и Дом здравља у претходном периоду на професионалан начин одговорили изазовима који су били пред нама. Увјерен сам да су и Општинска управа, инспекцијске службе и комунална полиција били на висини задатка и у сарадњи са Домом здравља успјели да одржимо ситуацију под контролом” , рекао је Томаш.

Он је захвалио министру Шеранићу на професионалности и свакодневној доступности у протеклом периоду.

Након састанка у кабинету начелника општине министар Шеранић је посјетио и Дом здравља. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Dramska scena Srpskog prosvjetno-kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora predstavila se večeras domaćoj publici dječijom predstavom "Bajka o bajci". Umjetnički rukovodilac ovog amaterskog pozorišta Brankica Radonjić istakla je da je riječ o ...
Pročitaj
ТЕСТИРАНО 10 ЛИЦА, СВИ НАЛАЗИ НЕГАТИВНИ
ПРЊАВОР, 8. МАЈА  - У Дому здравља Прњавор тестирано је 10 лица, међу којима су здравствени радници из Прњавора, лица из локалног карантина, као и контакти са раније зараженим лицима, ...
Pročitaj
Preduzeće "Farmalend" iz Nove Topole kupilo je na današnjoj javnoj prodaji lipicanera ergele "Vučijak" u Prnjavoru dva ždrijebeta po početnoj cijeni od 1.877 KM. Stečajni upravnik ergele "Vučijak" Dosta Baraković ...
Pročitaj
FILE - In this Wednesday, March 11, 2020 file photo, a technician prepares COVID-19 coronavirus patient samples for testing at a laboratory in New York's Long Island. A series of missteps at the nation's top public health agency caused a critical shortage of reliable laboratory tests for the coronavirus, hobbling the federal response as the pandemic spread across the country like wildfire, an Associated Press review found.  (AP Photo/John Minchillo)
ПРЊАВОР, 22.ДЕЦЕМБРА  - У протекла 24 часа на подручју општине Прњавор регистроване су још три особе заражене вирусом корона, док се 265 лица налази под здравственим надзором, саопштио је Општински ...
Pročitaj
SAMSUNG CSC
  Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izjavio je da je opštinski budžet za 2017. godinu usvojen na vrijeme i da su povećana izdvajanja za kategorije koje su korisnici budžeta. "Izdvajanja za ...
Pročitaj
“BAJKA O BAJCI” PRED DOMAĆOM PUBLIKOM
ТЕСТИРАНО 10 ЛИЦА, СВИ НАЛАЗИ НЕГАТИВНИ
“FARMALEND” KUPIO DVA ŽDRIJEBETA
ЈОШ ТРОЈЕ ЗАРАЖЕНИХ, МЈЕРЕ ПРОДУЖЕНЕ ДО 15. ЈАНУАРА
TOMAŠ: POVEĆANA IZDVAJANJA ZA KORISNIKE BUDŽETA
Show Buttons
Hide Buttons