ШЕРАНИЋ: РАЗГОВАРАНО О ЗДРАВСТВЕНОЈ ЗАШТИТИ И БУДУЋИМ ПРОЈЕКТИМА

ПРЊАВОР, 8. ОКТОБРА – Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је данас у Прњавору са начелником општине Дарком Томашем,директорима Дома здравља Свјетланом Малић и Центра за социјални рад Драганом Радуловић о одржању квалитета здравствене заштите у овој општини, пројекту енергетске ефикасности у објекту Дома здравља који ће подржати Влада Републике Српске, као и уласку Дома здравља на трезорски начин пословања.

Министар Шеранић је у изјави наовинарима рекао да је изузетно задовољан са активностима Дома здравља у Прњавору у претходном периоду.

“Током марта, априла и маја били смо у честој комуникацији са начелником општине и директором Дома здравља с обзиром да се у том периоду доста грађана који живе у општини Прњавор враћало из Аустрије и Њемачке. У том периоду доста смо разговарали на који начин помоћи тим грађанима, али и заштитити становништво које се налазило на подручју саме општине” , рекао је Шеранић.

Он је истакао да је Дом здравља одрадио одличан посао у том, али и наредном периоду, као и да је Општински кризни штаб редовно, дневно излазио са информацијама о епидемиолошкој ситуацији дајући све информације које су грађанима у том тренутку биле потребне како би заштитили своје и здравље својих ближњих.

Министар Шеранић каже да током пандемије вируса корона Дом здравља подноси највећи терет, али да је потребно истакнути и улогу Центра за социјални рад, услуге које они пружају с аспекта туђе његе или помоћи, личне инвалиднине, насиља у породици и свега што је грађанима важно.

“Епидемија корона вируса је донијела промјене у наше животе, породице, неко се лакше, неко теже изборио са тим, па је улога Центара за социјални рад у Републици Српској у сарадњи са Министарством здравља у наредном периоду веома важна” , рекао је министар Шеранић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш је најавио да ће од 1. јануара 2021. Дом здравља у Прњавору прећи на трезорски систем пословања, а да ће за неколико дана почети прва фаза реконструкције Дома здравља у оквиру пројекта енергетске ефиканости.

“Сматрамо да су Општина Прњавор и Дом здравља у претходном периоду на професионалан начин одговорили изазовима који су били пред нама. Увјерен сам да су и Општинска управа, инспекцијске службе и комунална полиција били на висини задатка и у сарадњи са Домом здравља успјели да одржимо ситуацију под контролом” , рекао је Томаш.

Он је захвалио министру Шеранићу на професионалности и свакодневној доступности у протеклом периоду.

Након састанка у кабинету начелника општине министар Шеранић је посјетио и Дом здравља. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Zvona na svim pravoslavnim hramovima u opštini Prnjavor oglasila su se rano jutros i označila dan Hristovog vaskrsnuća. U hramu Svetog Georgija u Prnjavoru službu je predvodio arhijerejski namjesnik prnjavorski,protonamjesnik Duško ...
Pročitaj
ПОЧЕЛА ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ ЗА 110 СТАРИХ И НЕМОЋНИХ ЛИЦА
ПРЊАВОР, 19. МАРТА - На подручју општине Прњавор данас је Црвени крст почео са подјелом 110 прехрамбено – хигијенских пакета за старија лица без породичног старања  и кориснике права на ...
Pročitaj
Mjesna boračka organizacija Prnjavor organizuje u utorak,12.maja pomen,parastos i polaganje cvijeća kod spomenika junacima grada koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu u periodu od 1991. do 1995.godine. Spomenik na kojem se ...
Pročitaj
Opština Prnjavor se danas u povodu obilježavanja 22.aprila-Dana planete Zemlje priključila velikoj volonterskoj akciji čišćenja i uređenja životne sredine,koju su inicirala udruženja -“Mozaik prijateljstva“ iz Banjaluke i “Ruke“ iz Sarajeva. Učenici ...
Pročitaj
ODRŽAN  DJEČIJI MASKENBAL
Dramska scena  Srpskog prosvjetno- kulturnog društva “Prosvjeta“  organizovala je danas u Prnjavoru dječiji maskenbal,čime su obilježili  Svjetski dan pozorišta i  14 godina svog rada i postojanja. Rukovodilac ovog amaterskog pozorišta Brankica ...
Pročitaj
SLUŽENE SVEČANE LITURGIJE
ПОЧЕЛА ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ ЗА 110 СТАРИХ И НЕМОЋНИХ
U UTORAK POMEN 71 JUNAKU GRADA
AKCIJA ČIŠĆENJA IZLETIŠTA “BORIK“
ODRŽAN DJEČIJI MASKENBAL
Show Buttons
Hide Buttons