ШЕРАНИЋ: РАЗГОВАРАНО О ЗДРАВСТВЕНОЈ ЗАШТИТИ И БУДУЋИМ ПРОЈЕКТИМА

ПРЊАВОР, 8. ОКТОБРА – Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је данас у Прњавору са начелником општине Дарком Томашем,директорима Дома здравља Свјетланом Малић и Центра за социјални рад Драганом Радуловић о одржању квалитета здравствене заштите у овој општини, пројекту енергетске ефикасности у објекту Дома здравља који ће подржати Влада Републике Српске, као и уласку Дома здравља на трезорски начин пословања.

Министар Шеранић је у изјави наовинарима рекао да је изузетно задовољан са активностима Дома здравља у Прњавору у претходном периоду.

“Током марта, априла и маја били смо у честој комуникацији са начелником општине и директором Дома здравља с обзиром да се у том периоду доста грађана који живе у општини Прњавор враћало из Аустрије и Њемачке. У том периоду доста смо разговарали на који начин помоћи тим грађанима, али и заштитити становништво које се налазило на подручју саме општине” , рекао је Шеранић.

Он је истакао да је Дом здравља одрадио одличан посао у том, али и наредном периоду, као и да је Општински кризни штаб редовно, дневно излазио са информацијама о епидемиолошкој ситуацији дајући све информације које су грађанима у том тренутку биле потребне како би заштитили своје и здравље својих ближњих.

Министар Шеранић каже да током пандемије вируса корона Дом здравља подноси највећи терет, али да је потребно истакнути и улогу Центра за социјални рад, услуге које они пружају с аспекта туђе његе или помоћи, личне инвалиднине, насиља у породици и свега што је грађанима важно.

“Епидемија корона вируса је донијела промјене у наше животе, породице, неко се лакше, неко теже изборио са тим, па је улога Центара за социјални рад у Републици Српској у сарадњи са Министарством здравља у наредном периоду веома важна” , рекао је министар Шеранић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш је најавио да ће од 1. јануара 2021. Дом здравља у Прњавору прећи на трезорски систем пословања, а да ће за неколико дана почети прва фаза реконструкције Дома здравља у оквиру пројекта енергетске ефиканости.

“Сматрамо да су Општина Прњавор и Дом здравља у претходном периоду на професионалан начин одговорили изазовима који су били пред нама. Увјерен сам да су и Општинска управа, инспекцијске службе и комунална полиција били на висини задатка и у сарадњи са Домом здравља успјели да одржимо ситуацију под контролом” , рекао је Томаш.

Он је захвалио министру Шеранићу на професионалности и свакодневној доступности у протеклом периоду.

Након састанка у кабинету начелника општине министар Шеранић је посјетио и Дом здравља. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Opštinska organizacija Crvenog krsta Prnjavor organizovala je danas redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi, u kojoj su prikupljene 84 doze krvi. U Crvenom krstu akciju su ocijenili uspješnom jer se pozivu odazvao ...
Pročitaj
ТОМАШ: ОДГОВОРНОСТ НА СТЕЧАЈНИМ ОРГАНИМА
ПРЊАВОР, 16. ЈУЛА - „Рибњак“ из Прњавора  је акционарско друштво, односно приватно предузеће које је тренутно у стечају и док је тако одговорност за његово пословање сносе  стечајни судија, управник ...
Pročitaj
СЕНИОРИ У ОБЈЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ ПРВАЦИ СРПСКЕ
ПРЊАВОР, 31.ОКТОБРА - Трочлане екипе сениора Атлетског клуба /АК/ “Прњавор” у мушкој и женској конкуренцији освојиле су прво мјесто на данашњем Првенству Републике Српске одржаном у Приједору.Сениорске првакиње су наступиле ...
Pročitaj
ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ, ЗА ДВА ДАНА ЈОШ ЧЕТВОРО ЗАРАЖЕНИХ
ПРЊАВОР,12. НОВЕМБРА - Старији мушкараца и жена са подручја општине Прњавор код којих је раније потврђено присуство вируса корона су преминули, док су у протекла два дана још четири особе ...
Pročitaj
ТЕСТИРАНО 11 ОСОБА , СВИ НАЛАЗИ НЕГАТИВНИ
ПРЊАВОР, 3.МАЈА  - У току јучерашњег дана  из Прњавора је на вирус корона  тестирано 11 особа, међу којима  девет здравствених радника, и сви налази су негативни, потврђено је у саопштењу ...
Pročitaj
PRIKUPLJENE 84 DOZE KRVI
ТОМАШ: ОДГОВОРНОСТ НА СТЕЧАЈНИМ ОРГАНИМА
СЕНИОРИ У ОБЈЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ ПРВАЦИ СРПСКЕ
ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ, ЗА ДВА ДАНА ЈОШ ЧЕТВОРО ЗАРАЖЕНИХ
ТЕСТИРАНО 11 ОСОБА , СВИ НАЛАЗИ НЕГАТИВНИ
Show Buttons
Hide Buttons