ОСМАН ЈУНУЗОВИЋ И ЈЕЛЕНА ГАЈИЋ ПОБЈЕДНИЦИ 21. УЛИЧНЕ ТРКЕ

ПРЊАВОР, 16. ОКТОБРА – Осман Јунузовић из Атлетског клуба  /АК/ „Добој –Исток“  и Јелена Гајић из Атлетског клуба „Прњавор“ побједници су 21. Међународне уличне трке одржане данас у Прњавору.

У главној трци друго мјесто код мушкараца припало је Стефану Ћуковићу  из АК „Сарајево“ , а треће Белмину Мркановићу из АК „Добој – Исток“. Код жена друго мјесто је заузела Слађана Стаменковић из АК „Црвена звезда“ Београд, а треће Лусиа Кимани из Бањалуке.

Јунузовић је  рекао да му је драго што се након паузе од двије године, и то побједом, поново вратио на стазу у Прњавору.

„Од самог почетка сам успио да наметнем тежак ритам, али који мени одговара  и до краја трке задржим предност“ , рекао је Јунузовић.

Прњаворчанка Јелена Гајић каже да су трка и конкуренција били добри, стаза изузетно захтјевна.

„Било је тешко надати се побједи, али упркос свему успјела сам по први пут да се домогнем побједе у сениорској конкуренцији.  Велика је привилегија,част и задовољство  бити први у свом граду, посебно у дисциплини у којој иначе не наступам“ , изјавила је Гајићева за Срну.

Међународној уличној трци у Прњавору присуствовао је и предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић који је организатору трке Атлетском клубу „Прњавор“ упутио ријечи захвалности  на успјешно реализованој спортској манифестацији.

„У вријеме пандемије када имамо многа ограничења велико је задовољство када се атлетска такмичења реализују. Захваљујемо Жељку Петровићу и његовом тиму што су смогли снаге да по 21. пут организују трку“ , рекао је Ивичић.

И начелник општине Прњавор Дарко Томаш, као генерални покровитељ уличне трке, упутио је честитке АК „Прњавор“ који је упркос потешкоћама због вируса корона и након седам мјесеци одгађања успио организовати спортски догађај који сваке године окупља велики број такмичара.

„Oво је један од ријетких спортских догађаја који је организован у нашој општини ове године. Иако није одржан у марту када је било планирано значај ове манифестације није умањен, посебно имајући у виду да трка има статус пет звјездица Европске атлетске федерације“ , рекао је Томаш.

Предсједник АК „Прњавор“ Жељко Петровић каже да је задовољан што су успјели да организују трку у тренутним условима.

„Имали смо више од 100 такмичара у главним тркама, а доста дјеце смо имали у пратећим школским и цицибан тркама. У садашњим условима у којима живимо и радимо направили смо изузетно добру спортску приредбу“ , рекао је Петровић.

Он је изразио задовољство и побједом Јелене Гајић јер, како је подсјетио,  у протеклих 10 година нико од атлетичара из Прњавора није успио да побиједи у трци на 5.000 метара.

На 21. Међународној уличној трци у Прњавору учествовали су атлетичари из Србије, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

Главним тркама претходила су такмичења ученика основних школа од првог до деветог разреда, средњих школа, цицибана и  ветерана. Све трке су одржане уз поштовање прописаних мјера  Института за јавно здравство Републике Српске. 

Главни спонзор трке је предузеће “Комерц Мали” из Прњавора. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ORGANIZOVANE FILMSKE PROJEKCIJE NA OTVORENOM
Planinarsko društvo "Korak više" iz Prnjavora organizovalo je večeras u sportsko-rekreacionom centru "Borik" u ovoj opštini projekcije filmova na otvorenom. Najmlađi Prnjavorčani imali su priliku da pogledaju crtani film "Mali šef", ...
Pročitaj
U Prnjavoru će sutra biti održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine,na kojoj će biti  izbrani  predsjednik i potpredsjednik Skupštine, zamjenik načelnika opštine, te radna tijela lokalnog parlamenta.   Prema predloženom dnevnom redu sjednice ...
Pročitaj
КОНСТИТУИСАНА СКУПШТИНА, СИМИЋ ПОНОВО ПРЕДСЈЕДНИК
ПРЊАВОР, 30.ДЕЦЕМБРА  - На данашњој конститутивној сједници Скупштине општине Прњавор за предсједника је и у новом сазиву изабран Жељко Симић из СНСД-а,  док ће потпредсједник у наредне четири године бити ...
Pročitaj
NELE KARAJLIĆ PROMOVISAO “FAJRONT U SARAJEVU“
Legendarni frontmen grupe “Zabranjeno pušenje“ Nenad Janković,poznatiji kao Nele Karajlić,održao je sinoć u prnjavorskom Domu kulture promociju knjige “Fajront u Sarajevu“. Knjiga je hronika sarajevskih zlatnih 70-ih i 80-ih godina prošlog ...
Pročitaj
  U Centru za kulturu u Prnjavoru večeras je otvorena izložba i predstavljena monografija "Srednjovjekovno nasljeđe prnjavorskog kraja", a promociji je prisustvovao ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević. Malešević je ...
Pročitaj
ORGANIZOVANE FILMSKE PROJEKCIJE NA OTVORENOM
SUTRA KONSTITUTIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
КОНСТИТУИСАНА СКУПШТИНА, СИМИЋ ПОНОВО ПРЕДСЈЕДНИК
NELE KARAJLIĆ PROMOVISAO “FAJRONT U SARAJEVU“
PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA SREDNJOVJEKOVNOG NASLJEĐA
Show Buttons
Hide Buttons