ОСМАН ЈУНУЗОВИЋ И ЈЕЛЕНА ГАЈИЋ ПОБЈЕДНИЦИ 21. УЛИЧНЕ ТРКЕ

ПРЊАВОР, 16. ОКТОБРА – Осман Јунузовић из Атлетског клуба  /АК/ „Добој –Исток“  и Јелена Гајић из Атлетског клуба „Прњавор“ побједници су 21. Међународне уличне трке одржане данас у Прњавору.

У главној трци друго мјесто код мушкараца припало је Стефану Ћуковићу  из АК „Сарајево“ , а треће Белмину Мркановићу из АК „Добој – Исток“. Код жена друго мјесто је заузела Слађана Стаменковић из АК „Црвена звезда“ Београд, а треће Лусиа Кимани из Бањалуке.

Јунузовић је  рекао да му је драго што се након паузе од двије године, и то побједом, поново вратио на стазу у Прњавору.

„Од самог почетка сам успио да наметнем тежак ритам, али који мени одговара  и до краја трке задржим предност“ , рекао је Јунузовић.

Прњаворчанка Јелена Гајић каже да су трка и конкуренција били добри, стаза изузетно захтјевна.

„Било је тешко надати се побједи, али упркос свему успјела сам по први пут да се домогнем побједе у сениорској конкуренцији.  Велика је привилегија,част и задовољство  бити први у свом граду, посебно у дисциплини у којој иначе не наступам“ , изјавила је Гајићева за Срну.

Међународној уличној трци у Прњавору присуствовао је и предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић који је организатору трке Атлетском клубу „Прњавор“ упутио ријечи захвалности  на успјешно реализованој спортској манифестацији.

„У вријеме пандемије када имамо многа ограничења велико је задовољство када се атлетска такмичења реализују. Захваљујемо Жељку Петровићу и његовом тиму што су смогли снаге да по 21. пут организују трку“ , рекао је Ивичић.

И начелник општине Прњавор Дарко Томаш, као генерални покровитељ уличне трке, упутио је честитке АК „Прњавор“ који је упркос потешкоћама због вируса корона и након седам мјесеци одгађања успио организовати спортски догађај који сваке године окупља велики број такмичара.

„Oво је један од ријетких спортских догађаја који је организован у нашој општини ове године. Иако није одржан у марту када је било планирано значај ове манифестације није умањен, посебно имајући у виду да трка има статус пет звјездица Европске атлетске федерације“ , рекао је Томаш.

Предсједник АК „Прњавор“ Жељко Петровић каже да је задовољан што су успјели да организују трку у тренутним условима.

„Имали смо више од 100 такмичара у главним тркама, а доста дјеце смо имали у пратећим школским и цицибан тркама. У садашњим условима у којима живимо и радимо направили смо изузетно добру спортску приредбу“ , рекао је Петровић.

Он је изразио задовољство и побједом Јелене Гајић јер, како је подсјетио,  у протеклих 10 година нико од атлетичара из Прњавора није успио да побиједи у трци на 5.000 метара.

На 21. Међународној уличној трци у Прњавору учествовали су атлетичари из Србије, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

Главним тркама претходила су такмичења ученика основних школа од првог до деветог разреда, средњих школа, цицибана и  ветерана. Све трке су одржане уз поштовање прописаних мјера  Института за јавно здравство Републике Српске. 

Главни спонзор трке је предузеће “Комерц Мали” из Прњавора. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ЧЕТВОРО НОВОЗАРАЖЕНИХ, МЈЕРЕ ПРОДУЖЕНЕ ДО 16. НОВЕМБРА
ПРЊАВОР,21. ОКТОБРА - У протекла 24 часа на подручју општине Прњавор вирус корона  регистрован је код четири мушкарца, млађе и средње животне доби, саопштио је Општински штаб за ванредне ситуације.Под ...
Pročitaj
PISMO SLUŠAOCU
Poštovani,želimo da Vas podsjetimo da smo rođeni u Prnjavoru, 6. aprila 2000. godine.Dvije decenije smo rasli, učili, napredovali...godinama smo postepeno sticali Vaše povjerenje .Činili smo to pravovremenom, provjerenom, politički nepristrasnom ...
Pročitaj
НОВООБОЉЕЛА ЈЕДНА ЖЕНА
ПРЊАВОР, 18. ЈУЛА  - Код једне жена средње животне доби са подручја општине Прњавор регистровано је обољење ковид – 19, саопштио је општински Штаб за ванредне ситуације.Ово је од почетка ...
Pročitaj
NAJAVA-AKCIJA DOMA ZDRAVLJA
U okviru provođenja  programa preventivnih aktivnosti radi očuvanja zdravlja stanovništva, kao i  povodom 14. novembra Svjetskog dana borbe protiv šećerne bolesti (Diabetes mellitus), tim doktora porodične medicine Doma zdravlja Prnjavor , dana ...
Pročitaj
КЕРЕСТЕЏИЈАНЦ УРУЧИО МЕДАЉЕ ШЕСТОРИЦИ БОРАЦА НОР-а
ПРЊАВОР, 10. ЈУЛА  - Замјеник амбасадора Русије у БиХ Алексеј Керестеџијанц уручио је данас у Прњавору   шесторици бораца Народноослободилачког рата/НОР/ са подручја ове општине  медаље  у поводу обиљежавања 75 година ...
Pročitaj
ЧЕТВОРО НОВОЗАРАЖЕНИХ, МЈЕРЕ ПРОДУЖЕНЕ ДО 16. НОВЕМБРА
PISMO SLUŠAOCU
НОВООБОЉЕЛА ЈЕДНА ЖЕНА
NAJAVA-AKCIJA DOMA ZDRAVLJA
КЕРЕСТЕЏИЈАНЦ УРУЧИО МЕДАЉЕ ШЕСТОРИЦИ БОРАЦА НОР-а
Show Buttons
Hide Buttons