ОСМАН ЈУНУЗОВИЋ И ЈЕЛЕНА ГАЈИЋ ПОБЈЕДНИЦИ 21. УЛИЧНЕ ТРКЕ

ПРЊАВОР, 16. ОКТОБРА – Осман Јунузовић из Атлетског клуба  /АК/ „Добој –Исток“  и Јелена Гајић из Атлетског клуба „Прњавор“ побједници су 21. Међународне уличне трке одржане данас у Прњавору.

У главној трци друго мјесто код мушкараца припало је Стефану Ћуковићу  из АК „Сарајево“ , а треће Белмину Мркановићу из АК „Добој – Исток“. Код жена друго мјесто је заузела Слађана Стаменковић из АК „Црвена звезда“ Београд, а треће Лусиа Кимани из Бањалуке.

Јунузовић је  рекао да му је драго што се након паузе од двије године, и то побједом, поново вратио на стазу у Прњавору.

„Од самог почетка сам успио да наметнем тежак ритам, али који мени одговара  и до краја трке задржим предност“ , рекао је Јунузовић.

Прњаворчанка Јелена Гајић каже да су трка и конкуренција били добри, стаза изузетно захтјевна.

„Било је тешко надати се побједи, али упркос свему успјела сам по први пут да се домогнем побједе у сениорској конкуренцији.  Велика је привилегија,част и задовољство  бити први у свом граду, посебно у дисциплини у којој иначе не наступам“ , изјавила је Гајићева за Срну.

Међународној уличној трци у Прњавору присуствовао је и предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић који је организатору трке Атлетском клубу „Прњавор“ упутио ријечи захвалности  на успјешно реализованој спортској манифестацији.

„У вријеме пандемије када имамо многа ограничења велико је задовољство када се атлетска такмичења реализују. Захваљујемо Жељку Петровићу и његовом тиму што су смогли снаге да по 21. пут организују трку“ , рекао је Ивичић.

И начелник општине Прњавор Дарко Томаш, као генерални покровитељ уличне трке, упутио је честитке АК „Прњавор“ који је упркос потешкоћама због вируса корона и након седам мјесеци одгађања успио организовати спортски догађај који сваке године окупља велики број такмичара.

„Oво је један од ријетких спортских догађаја који је организован у нашој општини ове године. Иако није одржан у марту када је било планирано значај ове манифестације није умањен, посебно имајући у виду да трка има статус пет звјездица Европске атлетске федерације“ , рекао је Томаш.

Предсједник АК „Прњавор“ Жељко Петровић каже да је задовољан што су успјели да организују трку у тренутним условима.

„Имали смо више од 100 такмичара у главним тркама, а доста дјеце смо имали у пратећим школским и цицибан тркама. У садашњим условима у којима живимо и радимо направили смо изузетно добру спортску приредбу“ , рекао је Петровић.

Он је изразио задовољство и побједом Јелене Гајић јер, како је подсјетио,  у протеклих 10 година нико од атлетичара из Прњавора није успио да побиједи у трци на 5.000 метара.

На 21. Међународној уличној трци у Прњавору учествовали су атлетичари из Србије, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

Главним тркама претходила су такмичења ученика основних школа од првог до деветог разреда, средњих школа, цицибана и  ветерана. Све трке су одржане уз поштовање прописаних мјера  Института за јавно здравство Републике Српске. 

Главни спонзор трке је предузеће “Комерц Мали” из Прњавора. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Odbornik u Skupštini opštine Prnjavor i predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Brane Žunić rekao je da je u Prnjavoru na sceni privatni rat između SDS-a i Siniše Gatarića, na jednoj, i ...
Pročitaj
Kolo srpskih sestra/KSS/ u Prnjavoru danas je uručilo poklon pakete i božićne pečenice za 40 socijalno najugroženijih porodica na području opštine Prnjavor. Predsjednica KSS Ljubinka Rapić je podsjetila da je ovo ...
Pročitaj
Novi načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš preuzeo je danas tu funkciju, poručivši da će uraditi sve da odgovori na zadatke koji budu pred njim i tako opravda povjerenje koje su ...
Pročitaj
Pomenom za poginule pripadnike Vojske Republike Srpske, polaganjem vijenaca u spomen hramu na Vučijaku i prijemom koji je organizovao načelnik opštine Siniša Gatarić u Prnjavoru je danas obilježen 9. januar ...
Pročitaj
   Nakon posljednjih poplava koje su ugrozile oko 200 kuća na području opštine Prnjavor, počele su aktivnosti na uređenju korita rječice Lišnja, koja najveći problem zadaje stanovnicima Omladinskog naselja, Ratkovca, te ...
Pročitaj
ŽUNIĆ: NA SCENI PRIVATNI RAT SDS-a I GATARIĆA
BOŽIĆNO DARIVANJE ZA 40 SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA
DARKO TOMAŠ PREUZEO FUNKCIJU NAČELNIKA OPŠTINE
OBILJEŽENI DAN I KRSNA SLAVA SRPSKE
RADOVI NA UREĐENJU KORITA RJEČICE LIŠNJE
Show Buttons
Hide Buttons