КОНЦЕРТ„ЈЕСЕЊА РАПСОДИЈА“ ЗА СУГРАЂАНЕ

ПРЊАВОР, 22. ОКТОБРА  – Ученици Школе за основно и средње музичко образовање „Константин Бабић“ у Прњавору одржали су данас испред школе концерт под називом “Јесења рапсодија” за своје суграђане,  којима су се представили са укупно 24 мелодије.

Директор школе Ђорђе Ковачевић рекао је да ученици без редовног одржавања концерата нису задовољни  јер не могу да покажу знање, немају мотивације.

„Када им у оваквим специфичним околностима уприличимо мини концерт који може да погледа мањи број људи они су срећни и задовољни, виде да њихов труд није узалудан. Умјетници су ослоњени на публику која им одржава темпо образовања и рада“ , каже Ковачевић.

Он је изразио задовољство знањем ученика постигнутим од септембра до сада, али и резултатима које су показали током онлајн наставе у прошлој школској години.

„Није једноставно учити музику помоћу апликација и интернета, али воља и жеља за оним што волите да радите превазилази све проблеме“ ,  каже Ковачевић.

Педагог школе Гордана Бабић напоменула је да је на првом овогодишњем концерту ученика на отвореном било заступљено свих шест смјерова – виолина, хармоника, гитара, кларинет, флаута и клавир.

„Потрудили смо се да направимо разнолик програм, да наши суграђани уживају у музици, а нашим ученицима смо на овај начин дали прилику да покажу шта су научили  у протекла два мјесеца. Осим обавезних планирамо још неке концерте уколико дозволи                епидемиолошка ситуација“ , рекла је Бабићева.

Професор Златан Милић каже да је репертоар концерта био прилагођен свим узрастима, од познатих класичних композиција за најмлађе до захтјевнијих тема и дјела популарне и филмске музике за старију публику.

„Популарном и филмском музиком настојимо да мотивишемо дјецу да заволе како класичну тако и све облике озбиљне музике“ , појаснио је он.

Концерт је одржан уз поштовање свих епидемиолошких мјера препоручених од стране Института за јавно здравство Републике Српске.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
МЛАЂИ МУШКАРАЦ НОВОЗАРАЖЕНИ ВИРУСОМ КОРОНА
ПРЊАВОР, 4. ЈУНА  - На подручју општине Прњавор регистрован је нови случај заразе вирусом корона код млађег мушкарца, саопштено је из општинског Штаба за ванредне ситуације. Од почетка пандемије ...
Pročitaj
Nastup folklornih ansambala udruženja Čeha, Poljaka i Ukrajinaca i promocija tradicionalnih kuhinja nacionalnih manjina koje žive na području opštine Prnjavor obilježili su večerašnji festival nacionalnih manjina "Mala Evropa". Načelnik opštine Prnjavor ...
Pročitaj
ПОЧЕЛА ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ ЗА 110 СТАРИХ И НЕМОЋНИХ ЛИЦА
ПРЊАВОР, 19. МАРТА - На подручју општине Прњавор данас је Црвени крст почео са подјелом 110 прехрамбено – хигијенских пакета за старија лица без породичног старања  и кориснике права на ...
Pročitaj
U okviru projekta Fonda dječije zaštite Republike Srpske, na ljetovanje u Kumbor jutros je otputovalo 28 djece iz Prnjavora. Prema riječima socijalnog radnika Marice Popović, koordinatora projekta za opštinu Prnjavor, 15 ...
Pročitaj
  Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Prnjavor Dragan Vrhovac uručio je četvorici ratnih vojnih invalida novčana sredstva u iznosu od 2.500 KM, kao podršku za pokretanje poljoprivredne djelatnosti. Sredstva su dodijeljena ...
Pročitaj
МЛАЂИ МУШКАРАЦ НОВОЗАРАЖЕНИ ВИРУСОМ КОРОНА
ODRŽAN FESTIVAL “MALA EVROPA”
ПОЧЕЛА ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ ЗА 110 СТАРИХ И НЕМОЋНИХ
NA LJETOVANJE U KUMBOR OTPUTOVALO 28 DJECE
POMOĆ ČETVORICI RATNIH VOJNIH INVALIDA
Show Buttons
Hide Buttons