КОНЦЕРТ„ЈЕСЕЊА РАПСОДИЈА“ ЗА СУГРАЂАНЕ

ПРЊАВОР, 22. ОКТОБРА  – Ученици Школе за основно и средње музичко образовање „Константин Бабић“ у Прњавору одржали су данас испред школе концерт под називом “Јесења рапсодија” за своје суграђане,  којима су се представили са укупно 24 мелодије.

Директор школе Ђорђе Ковачевић рекао је да ученици без редовног одржавања концерата нису задовољни  јер не могу да покажу знање, немају мотивације.

„Када им у оваквим специфичним околностима уприличимо мини концерт који може да погледа мањи број људи они су срећни и задовољни, виде да њихов труд није узалудан. Умјетници су ослоњени на публику која им одржава темпо образовања и рада“ , каже Ковачевић.

Он је изразио задовољство знањем ученика постигнутим од септембра до сада, али и резултатима које су показали током онлајн наставе у прошлој школској години.

„Није једноставно учити музику помоћу апликација и интернета, али воља и жеља за оним што волите да радите превазилази све проблеме“ ,  каже Ковачевић.

Педагог школе Гордана Бабић напоменула је да је на првом овогодишњем концерту ученика на отвореном било заступљено свих шест смјерова – виолина, хармоника, гитара, кларинет, флаута и клавир.

„Потрудили смо се да направимо разнолик програм, да наши суграђани уживају у музици, а нашим ученицима смо на овај начин дали прилику да покажу шта су научили  у протекла два мјесеца. Осим обавезних планирамо још неке концерте уколико дозволи                епидемиолошка ситуација“ , рекла је Бабићева.

Професор Златан Милић каже да је репертоар концерта био прилагођен свим узрастима, од познатих класичних композиција за најмлађе до захтјевнијих тема и дјела популарне и филмске музике за старију публику.

„Популарном и филмском музиком настојимо да мотивишемо дјецу да заволе како класичну тако и све облике озбиљне музике“ , појаснио је он.

Концерт је одржан уз поштовање свих епидемиолошких мјера препоручених од стране Института за јавно здравство Републике Српске.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Saobraćaj se u opštini Prnjavor odvija bez većih problema, jer je snijeg koji pada više od 24 časa uglavnom očišćen sa lokalnih puteva i gradskih ulica,potvrdio je načelnik opštinskog odjeljenja ...
Pročitaj
ПОДРЖАНА ДВА ПРОЈЕКТА МЛАДИХ
ПРЊАВОР, 4. ЈУНА - Омладинска банка Прњавор која дјелује под окриљем Фондације „Мозаик“ подржала је два пројекта неформалних група младих са подручја ове општине – „Ношњама до игре“ ...
Pročitaj
НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ, ПОЛИЦИЈА САНКЦИОНИСАЛА ЧЕТИРИ ЛИЦА
ПРЊАВОР, 22. АПРИЛА  - Општински штаба за ванредне ситуације Прњавор саопштио је након данашње сједнице да према извјештају епидемиолога нема новообољелих лица на подручју ове општине, а под здравственим надзором ...
Pročitaj
Polaganjem vijenaca u Spomen hramu na Vučijaku i kod Spomen-obilježja u Šibovskoj i održavanjem svečane sjednice Skupštine opštine u Prnjavoru je obilježen 24. mart - Dana ove opštine. Načelnik opštine Siniša ...
Pročitaj
Juniori i seniori Tekvondo kluba "Prnjavor" ovog vikenda osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i pet bronzanih medalja na "Slovenija openu" u Braslovču. U juniorskoj konkurenciji, u disciplini borbe, Milan Stojanović ...
Pročitaj
PUTEVI PROHODNI
ПОДРЖАНА ДВА ПРОЈЕКТА МЛАДИХ
НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ, ПОЛИЦИЈА САНКЦИОНИСАЛА ЧЕТИРИ ЛИЦА
POLOŽENI VIJENCI I DODIJELJENA PRIZNANJA
OSAM MEDALJA SA SLOVENAČKOG TURNIRA
Show Buttons
Hide Buttons