УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА У ИЗНОСУ ОД 17.950.000,00 КМ

ПРЊАВОР, 28. ОКТОБРА – На данашњем  засједању  Скупштине општине /СО/ Прњавор усвојен је Нацрт ребаланса буџета општине Прњавор за 2020. годину у износу од 17.950.000,00 КМ, што је увећање за 2.050.000,00 КМ или 12,89 одсто у односу на оквир буџета за ову годину.

Највеће повећање у односу на првобитни буџет  односи се на приход од продаје земљишта у износу од 1.171.000,00 КМ.

Усвојеним ребалансом уведене су и нове приходовне позиције, као што је грант УНДП/МЕГ за изградњу дистрибутивног цјевовода за водоснабдјевање индустријске зоне Вијака у износу од 133.294,00КМ, трансфер Фонда солидарности за обнову Републике Српске за сузбијање посљедица изазваних пандемијом вируса корона у износу од 835.470,00 КМ,трансфер Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу за реализацију УНДП пројекта “Зелени економски развој II” у износу од 210.000,00КМ и други.

Усвојен је и Нацрт одлуке о измјени Одлуке о извршењу буџета општине за 2020. годину, као и већи број одлука, рјешења  и информација.

Предсједник СО Жељко Симић каже да у најкраћем року очекује усвајање ребаланса буџета у форми приједлога.

„ Вечерас или сутра ујутро одржаће се сједница Колегијума и сигуран сам да ћемо у складу са свим законским роковима и нормативима усвојити ребаланс буџета за ову годину“ , изјавио је Симић.

Начелник општине Дарко Томаш  истакао је да је Прњавор једна од ријетких локалних заједница у Републици Српској која у тренутној ситуацији  има износ ребаланса навише и то без кредитних задужења.

„Све су то прије свега биле подршка и помоћ Владе Републике Српске, фондова, министарстава. Све инвестиције које су биле планиране у овој години биће и реализоване, неће бити смањења износа грантова“ , рекао је Томаш.

Он је као важну тачку данашњег засједања навео и измјену Одлуке о стипендирању ученика и студената.

„Први пут ће општина Прњавор стипендирати  и све ученике из средње школе који имају просјек оцјена 5.0. Наше процјене и пројекције су да ће нам за ову сврху годишње требати око 42.000 КМ , за шта су средства већ обезбјеђена, а за неколико дана објавићемо јавни позив“ , рекао је Томаш.

Томаш је навео и да је Скупштина данас поништила рјешење из 1996. године о преносу власништва над објектом који користи СДС у Прњавору.

„Од правних савјетника и Правобранилаштва имамо информацију да власништво над овим објектом није на СДС пренесено на законит и легалан начин и да у рјешењу има доста мањкавости, због чега је Скупштина као доносилац ранијег рјешења исто поништила“ , рекао је он.

Томаш је додао да Републичка управа за геодетске и имовинско – правне послове треба на основу поништеног рјешења власништво врати претходном власнику, које је тада било државна својина, односно општини Прњавор.

„Ми ћемо рјешење Скупштине прослиједити надлежним републичким институацијама да грешку коју су направили 1996. године сада промијене. Након тога правни лијек онима који нису задовољни је покретање управног спора, а општина спор неће покретати“ , напоменуо је Томаш.

Он је најавио да ће милион КМ који ће бити наплаћен од Лутрије Републике Српске бити употријебљен за изградњу спортске дворане.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ТОМАШ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА 11 СТУДЕНАТА
ПРЊАВОР, 24. АВГУСТА  - Начелник општине Прњавор Дарко Томаш уприличио је данас пријем за 11 студената који су прошле године конкурисали за студентску награду и добили наградно путовање у Милано.Томаш ...
Pročitaj
Moto-klub "Prnjavor 07" organizuje Osmi "Bajk fest" od 4. do 7. juna, a i ove godine očekuje se dolazak velikog broja ljubitelja motora iz zemalja regiona, ali i NJemačke, Švajcarske, ...
Pročitaj
Na "Konferenciji beba" održanoj večeras u Prnjavoru u "Predsjedništvo" je po prvi put izabrano pet beba, jer su dodijeljene tri nagrade za bebu sa najviše braće i sestara. Najstarija beba je ...
Pročitaj
SREĆAN USKRS
Našim uvaženim slušaocima rimokatoličke vjeroispovijesti najljepše želje povodom UskrsaUredništvo
Pročitaj
Opština Prnjavor će u nedjelju,12.aprila organizovati kulturno zabavni program u povodu obilježavanja najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Program će biti upriličen na gradskom trgu u saradnji sa Srpskim prosvjetno-kulturnim društvom “Prosvjeta“ i  ...
Pročitaj
ТОМАШ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА 11 СТУДЕНАТА
“BAJK FEST” OD 4. DO 7. JUNA
U “PREDSJEDNIŠTVU” PRVI PUT PET BEBA
SREĆAN USKRS
VASKRŠNJI PROGRAM NA GRADSKOM TRGU
Show Buttons
Hide Buttons