СВЕ СПРЕМНО ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

ПРЊАВОР, 12. НОВЕМБРА – Општинска изборна комисија /ОИК/ у Прњавору запримила је осјетљиви изборни материјал – обрасце и гласачке листиће,  све обавезе су завршене у складу са правилима и роковима и спремно се очекује изборни процес у недјељу, 15. новембра, рекла је за наш радио предсједник ОИК Сњежана Крајишник.

Она каже да су се одређени мањи проблеми јавили са члановима бирачких одбора, јер се спорадично јављају због симптома вируса корона или изолације, због чега морају бити замјењени.

„Имамо у резерви одређени број људи које ћемо именовати у бирачке одборе, за сада ситуацију држимо под контролом“ , рекла је Крајишникова.

Она каже да су у току пријаве лица која ће гласати преко специјалног мобилног тима.

За дан избора Крајишникова је препоручила грађанима да понесу заштитну маску, да се на бирачком мјесту придржавају прописане дистанце, да се не окупљају у већим групама и  не стварају непотребне гужве.

„Препоручила бих да раније провјере на ком бирачком мјесту гласају да се не стварају непотребни редови. Обавјештења  су већ постављена по цијелом граду, провјера се може обавити и у просторијама општине, а на располагању ће бити и бесплатни смс број“ , појаснила је  Крајишникова.

На подручју општине Прњавор биће формирано 51 редовно бирачко мјесто са укупно 60 одбора, као и једно бирачко мјесто за гласање непотврђеним листићима и у одсуству.

Крајишникова је напоменула да је дошло до измјенеу локацији бирачког мјеста у Ратковцу, које се сада налази на адреси Магистрални пут 16, односно у пословном објекту прије хале предузећа ХГП.

За локалне изборе на подручју општине Прњавор регистровано је 28 политичких субјеката, од чега су пет кандидати за представника националних мањина.  Регистрована су и два кандидата за начелника општине –Дарко Томаш из СНСД-а и Милан Алексић из СДС-а.

Регистрованих бирача је 39. 055.   /крај/тс

 
PROČITAJTE JOŠ
ЊЕМАЧКА ФИРМА  ТРАЖИ КООПЕРАНТЕ
ПРЊАВОР, 18.ФЕБРУАРА   - Представници њемачке фирме „Карл Кине“  /“Carl Kühne”/ данас су пољопривредницима у Прњавору представили планиране активности за производњу и откуп краставаца корнишона на подручју општине Прњавор.Руководилацове фирме у ...
Pročitaj
Na području opštine Prnjavor do 9.00 časova pravo da se izjasni na postavljeno referendumsko pitanje o Danu Republike Srpske iskoristilo je 4,98 odsto stanovnika sa pravom glasa ,potvrdila je Srni ...
Pročitaj
БАШТИНИК КУЛТУРНО – ИСТОРИЈСКОГ НАСЉЕЂА
ПРЊАВОР,  11. ЈАНУАРА - У Прњавору је почетком децембра заживио Завичајни музеј у којем  посјетиоци  могу погледати четири етнографске поставке са око 200 различитих предмета, упознати историју и традицију завичаја, упознати ...
Pročitaj
ИНФЕКЦИЈА ПОТВРЂЕНА КОД ЈОШ 14 ЛИЦА
ПРЊАВОР, 27. ОКТОБРА  - На подручју општине Прњавор у протекла 24 часа регистровано је  још четрнаест лица заражених вирусом корона, а већина новозаражених је средње и млађе животне доби, саопштио ...
Pročitaj
ЈЕДНО ПРЕМИНУЛО,  ТРОЈЕ НОВООБОЉЕЛИХ
ПРЊАВОР, 28. ОКТОБРА - У протекла 24 часа старија жена  са подручја општине Прњавор код које је потврђено присуство вируса корона је преминула, а обољење је потврђено код још три ...
Pročitaj
ЊЕМАЧКА ФИРМА ТРАЖИ КООПЕРАНТЕ
REFERENDUM: IZLAZNOST GLASAČA DO 9.00 ČASOVA
БАШТИНИК КУЛТУРНО – ИСТОРИЈСКОГ НАСЉЕЂА
ИНФЕКЦИЈА ПОТВРЂЕНА КОД ЈОШ 14 ЛИЦА
ЈЕДНО ПРЕМИНУЛО, ТРОЈЕ НОВООБОЉЕЛИХ
Show Buttons
Hide Buttons