ЈАВНИ РЕД И МИР ЗАДОВОЉАВАЈУЋИ, КРИВИЧНА ДЈЕЛА У ПАДУ

ПРЊАВОР, 12. НОВЕМБРА  –  Станица полиције Прњавор, која организационо припада Полицијској управи Бањалука,  ради добар посао, стање јавног реда и мира и безбједности је на задовољавајућем нивоу, укупан број кривичних дјела је у опадању, а и по питању саобраћаја стање је доста добро, рекао је данас током посјети општини Прњавор министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

Министар Лукач је у изјави новинарима рекао да је сарадња са општином Прњавор одувијек на добром нивоу и напоменуо да је  у завршној фази реализација заједничког пројекта видео – надзора на постављању 46 камера које ће допринијети безбједности на подручју општине.

„Једно кривично дјело лица које је дошло ван подручја општине Прњавор ће бити ријешено управо захваљујући постављеном видео –надзору што говори о томе колико овај вид надзора доприноси безбједности грађана и њихове имовине“ , истакао је он.

Лукач каже да је са начелником општине договорено да помогне код преноса власништва са општине на МУП једног објекта који већ користи Полицијска станица Прњавор.

„У наредном периоду ћемо упутити захтјев општини, а Скупштина општине би требала донијети одлуку да се власништво пренесе у надлежност Станице полиције. Овај објекат ће послужити за обуку и бољу функцију полиције у Прњавору“ , рекао је Лукач.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је укупна вриједност пројекта видео – надзора у Прњавору 290.000 КМ, а на 23 локације на подручју општине биће постављено укупно 46 камера.

„Већ је инсталирано и у функцији око 40 камера, видео – надзор у том дијелу ради, а потребно је поставити и остатак опреме“ , рекао је Томаш.

Он је министру Лукачу захвалио на набавци два нова возила за потребе Полицијске станице, као и на промоцији ергеле „Вучијак“ са које је шест расних грла липицанера ангажовано за потребе Жандармерије. 

Министар Лукач је данас посјетио и Полицијску станицу у Прњавору.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
VEČERAS SVETOSAVSKA AKADEMIJA
Srpska pravoslavna crkvena opština Prnjavor iSrpsko prosvjetno-kulturno društvo /SPKD/  “Prosvjeta” organizovaće večeras Svetosavskuakademiju kojom će biti obilježen i veliki jubilej - 800 godina od proglašenjasamostalnosti Srpske pravoslavne crkve.Prigodnu besjedu o ...
Pročitaj
ВИШКОВИЋ: ВАЖНО ИМАТИ ЉУДЕ СА ИДЕЈАМА
ПРЊАВОР, 23. ОКТОБРА  - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић каже да је Влада Српске радила од Требиња до Новог Града у свим локалним заједницама, али да је важно да ...
Pročitaj
ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА ВУЧИЈАКУ И У ШИБОВСКОЈ
ПРЊАВОР, 24. МАРТА - Делегације општине Прњавор и општинске Борачке организације положиле су данас вијенце у Спомен -храму на Вучијаку и испред Спомен - комплекса у Шибовској у поводу обиљежавања ...
Pročitaj
САНКЦИЈЕ  ЗА НЕПОШТОВАЊЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ И ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА
ПРЊАВОР, 25. МАРТА  -  Комунална полиција Општине Прњавор у периоду од 19. до 24. марта  утврдила је да шест од 193 лица којима је одређена мјера кућне изолације није поштовало ...
Pročitaj
Opština Prnjavor će sutra obilježiti krsnu slavu Preobraženje Gospodnje. U hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru ujutro će biti služena sveta liturgija. Polaganje vijenaca u Spomen-hramu na Vučijaku predviđeno je u 9.30 ...
Pročitaj
VEČERAS SVETOSAVSKA AKADEMIJA
ВИШКОВИЋ: ВАЖНО ИМАТИ ЉУДЕ СА ИДЕЈАМА
ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА ВУЧИЈАКУ И У ШИБОВСКОЈ
САНКЦИЈЕ ЗА НЕПОШТОВАЊЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ И ЗАБРАНЕ
SUTRA KRSNA SLAVA OPŠTINE
Show Buttons
Hide Buttons