ОТВАРАЊЕМ ПРВОГ ТЕРЕНА ЗАПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „ФИФА ГОЛ“

ПРЊАВОР, 11. ДЕЦЕМБРА – Изградњом терена са вјештачком травом и његовим данашњим свечаним отварањем у Прњавору је почела реализација пројекта „Фифа гол“ за који је општина Прњавор од Свјетске фудбалске асоцијације добила  око 300.000 долара.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске /ФС РС/ Вицо Зељковић у изјави новинарима рекао је да ФС РС у сарадњи са републичким иснтитуцијама у наредне четири године планира градњу још 20 оваквих терена у Републици Српској  што ће допринијети развоју фудбала, али и масовнијем бављењу омладине спортом.

Он је нагласио да је општинска власт у Прњавору предвођена начелником Дарком Томашем допринијела да се нови фудбалски терен заврши у року, али и да Фудбалски клуб „Љубић“ из Прњавора показује амбиције за даљи развој и напредовање.

Генерални секретар Фудбалског савеза БиХ Аднан Џемиџић каже да у Прњавору постоје сви предуслови за један добар спортски центар који ће  користити репрезентативне селекције.

„На овај начин можемо подизати спортске  генерације које буду долазиле и омогућити дјеци мјесто гдје ће моћи слободно и безбрижно да проводе слободно вријеме“ , рекао је Џемиџић.

Данашњем отварању фудбалског терена у Прњавору присуствовала је и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић која каже да је ово значајан дан за општину Прњавор, али и Републику Српску јер се градњом, односно стварањем боље инфраструктуре за бављење спортом улаже у бољу будућност дјеце.

„Свјесни смо да у периоду пандемије вируса корона немамо прилику да присуствујемо овако великим спортским догађајима јер се бавимо првенствено здрављем нашег становништва, али ће министарство породице, омладине и спорта и Влада Републике Српске  и у наредном периоду подржавати овакве и сличне пројекте“ , рекла је она.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш захвалио је Влади РС која је општини Прњавор без накнаде додијелила земљиште на којем се гради спортски комплекс, као и Фудбалским савезима Републике Српске и БиХ што су препознали Прњавор као мјесто гдје се овај пројекат треба реализовати.

„Ми смо једина општина у БиХ која је добила овакав пројекат и средства за градњу терена. Фифа је уложила око 300.000 долара, а општина уз обезбјеђено земљиште и инфраструктуру око 400.000 КМ“ , прецизирао је Томаш.

Он је нагласио да је данашње отварање терена тек почетак свега онога што је планирано да се уради јер је у спортском комплексу предвиђена градња два спортска терена, хотела, картинг стазе, спортске дворане.

„Задовољство је што смо кроз овај пројекат успјели добити партнере и сараднике за будућност јер ови терени неће бити кориштени само за потребе ФК ‘Љубић’  него и за потребе ФС РС и ФС БиХ. Увјерен сам да ће тиме Прњавор још више постати мјесто окупљања младих људи из цијеле БиХ“ , рекао је Томаш.

Томаш је захвалио и управи ФК“Љубић“ предвођеној предсједником клуба Зораном Декетом који су у последње четири године уложили много труда и енергије да „Љубић“ врате на старе стазе фудбалске славе, да направе такве резултате да се може конкурисати за значајне пројекте.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Saobraćaj se u opštini Prnjavor odvija bez većih problema, jer je snijeg koji pada više od 24 časa uglavnom očišćen sa lokalnih puteva i gradskih ulica,potvrdio je načelnik opštinskog odjeljenja ...
Pročitaj
Pomenom za poginule pripadnike Vojske Republike Srpske, polaganjem vijenaca u spomen hramu na Vučijaku i prijemom koji je organizovao načelnik opštine Siniša Gatarić u Prnjavoru je danas obilježen 9. januar ...
Pročitaj
ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА РЕЗУЛТАТА ПРОЈЕКТА ИН ФОНДАЦИЈЕ
ПРЊАВОР,5. МАРТА - Представљањем  закључака четири фокус групе и резултата шест мини пројеката које су осмислили и имплементирали млади у Прњавору данас је одржана завршна презентација резултата пројекта Ин фондације ...
Pročitaj
И ДАНАС НА СНАЗИ РЕСТРИКТИВНЕ МЈЕРЕ
ПРЊАВОР, 27.АПРИЛА  - Рестриктивне мјере о раду појединих дјелатности  на подручју општине Прњавор  и данас су на снази, а нова наредба о регулисању рада трговинских, угоститељских и других објеката биће ...
Pročitaj
СУТРА О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА
ПРЊАВОР, 27. ОКТОБРА  - На сутрашњој сједници Скупштине општине /СО/ Прњавор одборници ће разматрати одлуку о усвајању ребаланса буџета општине Прњавор за 2020. годину  у износу од 17.950.000, 00 КМ.У ...
Pročitaj
PUTEVI PROHODNI
OBILJEŽENI DAN I KRSNA SLAVA SRPSKE
ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА РЕЗУЛТАТА ПРОЈЕКТА ИН ФОНДАЦИЈЕ
И ДАНАС НА СНАЗИ РЕСТРИКТИВНЕ МЈЕРЕ
СУТРА О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА
Show Buttons
Hide Buttons