У ПРЊАВОРУ У УТОРАК „ВЕЧЕ АТЛЕТИКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“

ПРЊАВОР, 25. ДЕЦЕМБРА  – Прњавор ће у уторак, 29. децембра бити домаћин манифестације „Вече атлетике РепубликеСрпске“ на којој ће бити сумирани постигнути резултати атлетичара, тренера и клубова у току ове године , најавио је предсједник Атлетског савеза /АС/Републике Српске Душко Ивичић након данашњег састанка са  начелником општине Прњавор Дарком Томашем и предсједником Атлетског клуба /АК/ „Прњавор“ Жељком Петровићем.

Манифестација ће се, уз поштовање свих епидемиолошких мјера због вируса корона, одржати у Центру за културу  са почетком у 15.00 часова.

Ивичић је истакао да је Савез наишао на велико разумијевање начелника општине, који је одмах прихватио да Прњавор буде домаћин манифестације.

„У Републици Српској атлетика из године у годину биљежи велике резултате, али нема у свим центрима третман ‘краљице’ спорта какав заслужује, што није случај у Прњавору који према атлетици има однос и визију сталног напретка“ , рекао је Ивичић.

Он је најавио да ће Атлетски савез Републике Српске помоћи општини Прњавор у реализацији пројекта изградње атлетског стадиона.

„Уколико реализујемо планирано Прњавор ће за кратко вријеме имати најљепше атлетско здање у БиХ, што му истовремено даје прилику да постане атлетски центар са комплетним програмом такмичења“ , истакао је Ивичић.

Он је похвалио рад Атлетског клуба „Прњавор“  који је упркос тешком времену ове године успио да организује 21. уличну трку, као и АК „Сан“ који из године у годину биљежи све боље резултате уз прегршт освојених медаља са разних такмичења.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је задовољство што је АС РС препознао Прњавор као позитивно мјесто за одржавање манифестације „Вече атлетике“  и захвалио се на подршци и помоћи коју цијело вријеме дају атлетским клубовима у Прњавору, али и самој општини.

„Једни без других не бисмо успјели бити данас на позицији на којој јесмо, зато сам увјерен да ће се добра сарадња наставити и унаредном периоду. Наше наредно опредјељење је изградња атлетског терена у Прњавору“ , рекао је Томаш и додао да ће у следећој години општина предузети потребне кораке да се почне са изградњом оваквог значајног спортског инфраструктурног објекта.

Томаш је нагласио да је захваљујући атлетичарима  Прњавор постао један од истакнутих атлетских центара у Републици Српској, а  предсједника АК „Прњавор“  Жељка Петровића навео као најзаслужнијег појединца што је ова манифестација дошла у Прњавор јер је својим вођством довео клуб до изузетних резултата. 

Петровић је у изјави за новинаре подсјетио да је у Прњавор са 66. Избора спортисте Републике Српске  стигло једно од највећих спортских признања када је 21. Међународна улична трка проглашена за најбољу спортску манифестацију у 2020. години.

„Еминентни стручњаци препознали су наш труд, рад и више од 20 година развијања Међународне уличне трке,  која је у задње двије године са највећим стандардом од пет златних звјездица. Захваљујући  подршци општине Прњавор да се одржи тај високи организациони ниво аплицирали смо и за наредну годину, а резултате очекујемо средином јануара“ , каже Петровић. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ПОД НАДЗОРОМ 99 ОСОБА
ПРЊАВОР,13. МАЈА  - Под здравственим надзором Дома здравља у Прњавору налази се 99 особа, а данас нема регистрованих нових случајева инфекцијом вируса корона, саопштио је  општински Штаб за ванредне ситуације.Припадници ...
Pročitaj
Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Prnjavoru izveli su danas u centru grada za sugrađane prigodan program posvećen obilježavanju Svjetskog dana muzike. Direktor škole Đorđe Kovačević  kaže da je postojala ...
Pročitaj
Skupština opštine Prnjavor usvojila je danas budžet za iduću godinu u iznosu od 13.636.000 KM, što je za oko 1,7 miliona KM manje u odnosu na ovogodišnji rebalans. Predsjednik Skupštine opštine ...
Pročitaj
УСПОСТАВЉА СЕ И ТРЕЋИ КАРАНТИН, ПОЛИЦИЈА САНКЦИОНИСАЛА ТРИ ЛИЦА
ПРЊАВОР,6. АПРИЛА  - Општински штаба за ванредне ситуације у Прњавору донио је данас одлуку да се на локацији Ловачког дома у Спортско - рекреативном центру„Борик” успостави још један локални карантин ...
Pročitaj
ПОД НАДЗОРОМ 99 ОСОБА
KLASIČNE NOTE U POVODU DANA MUZIKE
BUDŽET ZA IDUĆU GODINU 13,6 MILIONA KM
FOTO VIJEST
УСПОСТАВЉА СЕ И ТРЕЋИ КАРАНТИН, ПОЛИЦИЈА САНКЦИОНИСАЛА ТРИ
Show Buttons
Hide Buttons