У ПРЊАВОРУ У УТОРАК „ВЕЧЕ АТЛЕТИКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“

ПРЊАВОР, 25. ДЕЦЕМБРА  – Прњавор ће у уторак, 29. децембра бити домаћин манифестације „Вече атлетике РепубликеСрпске“ на којој ће бити сумирани постигнути резултати атлетичара, тренера и клубова у току ове године , најавио је предсједник Атлетског савеза /АС/Републике Српске Душко Ивичић након данашњег састанка са  начелником општине Прњавор Дарком Томашем и предсједником Атлетског клуба /АК/ „Прњавор“ Жељком Петровићем.

Манифестација ће се, уз поштовање свих епидемиолошких мјера због вируса корона, одржати у Центру за културу  са почетком у 15.00 часова.

Ивичић је истакао да је Савез наишао на велико разумијевање начелника општине, који је одмах прихватио да Прњавор буде домаћин манифестације.

„У Републици Српској атлетика из године у годину биљежи велике резултате, али нема у свим центрима третман ‘краљице’ спорта какав заслужује, што није случај у Прњавору који према атлетици има однос и визију сталног напретка“ , рекао је Ивичић.

Он је најавио да ће Атлетски савез Републике Српске помоћи општини Прњавор у реализацији пројекта изградње атлетског стадиона.

„Уколико реализујемо планирано Прњавор ће за кратко вријеме имати најљепше атлетско здање у БиХ, што му истовремено даје прилику да постане атлетски центар са комплетним програмом такмичења“ , истакао је Ивичић.

Он је похвалио рад Атлетског клуба „Прњавор“  који је упркос тешком времену ове године успио да организује 21. уличну трку, као и АК „Сан“ који из године у годину биљежи све боље резултате уз прегршт освојених медаља са разних такмичења.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је задовољство што је АС РС препознао Прњавор као позитивно мјесто за одржавање манифестације „Вече атлетике“  и захвалио се на подршци и помоћи коју цијело вријеме дају атлетским клубовима у Прњавору, али и самој општини.

„Једни без других не бисмо успјели бити данас на позицији на којој јесмо, зато сам увјерен да ће се добра сарадња наставити и унаредном периоду. Наше наредно опредјељење је изградња атлетског терена у Прњавору“ , рекао је Томаш и додао да ће у следећој години општина предузети потребне кораке да се почне са изградњом оваквог значајног спортског инфраструктурног објекта.

Томаш је нагласио да је захваљујући атлетичарима  Прњавор постао један од истакнутих атлетских центара у Републици Српској, а  предсједника АК „Прњавор“  Жељка Петровића навео као најзаслужнијег појединца што је ова манифестација дошла у Прњавор јер је својим вођством довео клуб до изузетних резултата. 

Петровић је у изјави за новинаре подсјетио да је у Прњавор са 66. Избора спортисте Републике Српске  стигло једно од највећих спортских признања када је 21. Међународна улична трка проглашена за најбољу спортску манифестацију у 2020. години.

„Еминентни стручњаци препознали су наш труд, рад и више од 20 година развијања Међународне уличне трке,  која је у задње двије године са највећим стандардом од пет златних звјездица. Захваљујући  подршци општине Прњавор да се одржи тај високи организациони ниво аплицирали смо и за наредну годину, а резултате очекујемо средином јануара“ , каже Петровић. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Opštinski odbor /OO/ SDS-a Prnjavor isključio je iz svog članstva odbornika u Skupštini opštine /SO/ Branka Šikanića. U saopštenju koje je potpisao predsjednik Opštinskog odbora SDS-a i aktuelni načelnik opštine Prnjavor ...
Pročitaj
ПРИВРЕДНИК УРУЧИО ПОМОЋ ПОРОДИЦИ САВИЋ
ПРЊАВОР, 28. ЈАНУАРА - Привредник Богдан Николић из Прњавора, на приједлог Кола српских сестара,  уручио је данас  четворочланој породици Савић из Доњих Вијачана прехрамбене пакете, зимску обућу и одјећу, и ...
Pročitaj
Jedan od puteva u Mjesnoj zajednici Babanovci, u opštini Prnjavor, prema odluci usvojenoj na sjednici Skupštine opštine, dobio je naziv Put Slavka Kovaljevskog po borcu Vojske Republike Srpske koji je ...
Pročitaj
РЕГИСТРОВАН ПРВИ ПОЗИТИВАН СЛУЧАЈ
ПРЊАВОР, 18. МАРТА - Хигијенско – епидемиолошка служба Дома здравља Прњавор објавила је да је у протеклих 24 часа на подручју општине Прњавор регистрован први случај инфекције вирусом корона.Према подацима ...
Pročitaj
  Dramska scena Srpskog prosvjetno-kulturnog društva "Prosvjeta" Prnjavor večeras je, izvođenjem predstave "Mala princeza" pred domaćom publikom, otvorila pozorišnu reviju koja će se u ovom gradu održavati svake srijede do ...
Pročitaj
BRANKO ŠIKANIĆ ISKLJUČEN IZ STRANKE
ПРИВРЕДНИК УРУЧИО ПОМОЋ ПОРОДИЦИ САВИЋ
U BABANOVCIMA PUT SLAVKA KOVALJEVSKOG
РЕГИСТРОВАН ПРВИ ПОЗИТИВАН СЛУЧАЈ
“MALA PRINCEZA” PRED DOMAĆOM PUBLIKOM
Show Buttons
Hide Buttons