ТОМАШ: ПОЛУГОДИШТЕ БЕЗ ВЕЋИХ ПРОБЛЕМА, МЈЕРЕ ПОШТОВАНЕ

ПРЊАВОР, 26.ДЕЦЕМБРА  – У свим школама на подручју општине Прњавор настава је у првом полугодишту организована без већих проблема, уз поштовање епидемиолошких препорука и мјера чији је резултат незнатан број зараженог наставног особља и ученика од септембра до данас, рекао је у изјави новинарима командант Општинског штаба за ванредне ситуације Дарко Томаш.

Он је напоменуо да је у једном или два одјељења регистрован случај дјеце у изолацији, а у подручној школи у Присоју настава се три седмице одвијала онлајн јер је учитељица била у изолацији.

„У школама су се највише поштовале епидемиолошке препоруке и мјере због чега настава није трпила. Похвале наставном кадру који  је образовни процес,  и поред измјењених услова рада,  изнио на најбољи начин“ , рекао је Томаш.

Томаш је ријечи захвалности упутио и родитељима који су у вријеме извођења онлајн наставе на себе преузели значајан терет школских обавеза и помагали дјеци да савладају градиво.

Он је наставницима и ученицима пожелио срећан завршетак првог полугодишта уз наду да ће у наставку школске године доћи до ублажавања мјера и повратка на систем рада какав је био прије појаве вируса корона.

Директор Основне школе „Бранко Ћопић“ Јасмина Малешевић испред актива директора основних школа  рекла је да су се дјеца и наставници показали као најодговорнији у вријеме пандемије.

„Колико год су се мјере чиниле компликованима мислим да су школе биле најсигурније мјесто за дјецу,  која су добро прихватила нови систем рада и одговорно се понашала“ , рекла је Малешевићева.

Говорећи о броју изостанака у школама због вируса корона она је изнијела податак да су Основне школе „Бранко Ћопић“ и „Никола Тесла“ имале највише дјеце у изолацији.

„Говоримо о око 50 ученика у изолацији, али ако знамо да су то и двије највеће школе на подручју општине са 700 до 800 ученика онда то и није тако велики број. Са ученицима се радило онлајн и они нису остали ускраћени у стицању знања“ , појаснила је Малешевићева.

Она каже да се у одређеном периоду појавио проблем усљед повећаног броја учитеља и наставника у изолацији због чега се радило и у дуплим смјенама,  ангажован је један број наставника са Бироа за запошљавање, али се упркос свему прво полугодиште с успјехом приводи крају. 

Општина Прњавор је и ове године у сусрет празницима ученике првих до трећих разреда основне школе обрадовала новогодишњим пакетићима за шта је обезбјеђено 810 пакетића.

Око 460 пакетића је подијељено дјеци у свим предшколским установама на подручју општине и  штићеницима Дневног центра „Невен“.   /крај/тс

 
PROČITAJTE JOŠ
Dvadesetoro srpske djece sa sjevera Kosova boraviće sutra u posjeti opštini Prnjavor,gdje će im domaćin biti Turistička organizacija ove opštine. Predviđeno je da djecu prime načelnik opštine Siniša Gatarić i predsjednik ...
Pročitaj
SA MJESNOG GROBLJA UKRADENA BISTA RATNOG KOMANDANTA
Boračka organizacija opštine Prnjavor danas je najoštrije osudila vandalski čin krađe dvije biste sa mjesnog groblja u Šereg Ilovi, u opštini Prnjavor, sa grobnih mjesta Nedeljka Suvajca Pepe i Gorana ...
Pročitaj
Opštinska organizacija Crvenog krsta u Prnjavoru danas je počela jednomjesečnu humanitarnu akciju pod nazivom “Pomozite da pomognemo“. Tokom akcije građani mogu donirati novac,prehrambene artikle,odjeću,obuću i higijenska sredstva. Volonteri ove organizacije u subotu,17.10. ...
Pročitaj
НЕМА ОБОЉЕЛИХ, ПОД НАДЗОРОМ 620 ЛИЦА
ПРЊАВОР, 17. МАРТА - Према јутрошњим подацима Хигијенско - епидемиолошке службе Дома здравља на подручју општине Прњавор нема регистрованих случајева обољења од вируса корона, док се под здравственим надзором налази ...
Pročitaj
SLUŽENA SVEČANA MISA
U Crkvi Svetog Ante Padovanskog u Prnjavoru danas je služena svečana misa povodom katoličkog Uskrsa. Župnik crkve Vlado Lukenda uputio je čestitku svim vjernicima povodom Uskrsa, poručivši da su na ovaj ...
Pročitaj
POSJETA MLADIH SA KOSOVA
SA MJESNOG GROBLJA UKRADENA BISTA RATNOG KOMANDANTA
POČELA AKCIJA “POMOZITE DA POMOGNEMO“
НЕМА ОБОЉЕЛИХ, ПОД НАДЗОРОМ 620 ЛИЦА
SLUŽENA SVEČANA MISA
Show Buttons
Hide Buttons