ЉУДИ ВЕЛИКОГ СРЦА ИСПУНИЛИ СРЂАНОВЕ ЖЕЉЕ

Осмогодишњи Срђан Даничић из Шаринаца надомак Прњавора, кога је судбина тешко погодила погибијом оца Жељка прије двије године, још почетком јуна није имао снове као остали вршњаци о новом телефону, играчкама или далеким путовањима, него му је жеља била кров на кући у којој живи са мајком Бранком и властита соба.

Данас то више нису снови дјечака који је одрастао преко ноћи, већ стварност и пружена прилика за бољи и срећнији живот. Прилика коју су му дали људи великог срца из Прњавора и других градова у Републици Српској, као и иностранства, хумани људи чији је главни циљ био да, умјесто суза, у Срђановим очима виде осмијех среће на његовом лицу.

Акцију “За Срђанову кућу” на “Фејсбуку” су покренули Прњаворчани Стефан Кострешевић и Славиша Малешевић. За кратко вријеме прилозима бројних донатора прикупљено је 38.000 КМ и одмах се кренуло у остварење дјечакових жеља.

Малешевић, који ради у Швајцарској, присјећа се да су само након неколико дана на рачун отворен за ову хуманитарну акцију почеле пристизати прве уплате.

– Иако смо од почетка вјеровали да ћемо успјети, били смо изненађени јер су реаговали људи из цијеле бивше Југославије и веома брзо смо прикупили велику суму новца. Борили смо све свим снагама да Срђан добије кров над главом, задовољан сам што смо успјели и веома захвалан свима који су учествовали у акцији – наводи Малешевић.

И Кострешевић је пријатно изненађен брзином којом се акција одвијала у позитивном смјеру.

– На самом почетку смо већ имали 50 телефонских позива, морали смо се брзо организовати. Кућа је била на једну воду, практично нису имали ништа, прво смо комплетно опремили доњи спрат, а онда подигли и други и њега опремили, изградили помоћне објекте, купили смо двоје телади, практично смо све организовали да могу нормално живјети – појашњава Кострешевић.

Стефану је помагала супруга која је водила евиденцију донатора и уплата јер је било доста новца, као и других разних донација фирми из Прњавора и осталих општина.

– Желимо свима да захвалимо. Наши људи су хумани само им је потребан почетни стимуланс, а кад се све добро организује може се много урадити – каже он.

Срђанова мама Бранка, уз захвалност свим добрим људима који су помогли, истиче да јој је срце пуно због сазнања да дјечак има оно што и већина његових вршњака.

– Жеља ми је била да има што и друга дјеца, али након супругове погибије нисам могла сама. Захваљујући добрим људима мом сину је испуњена највећа жеља и сада имамо услове за живот – прича Бранка.

Осим опремања куће, организатори акције су се побринули да буде изграђена и штала у којој се могу хранити животиње, а купили су и два телета.

На Срђановом дому остало је још да се на прољеће уради фасада, за шта су извођачу радова већ уплаћена средства.

Од прикупљених 20.000 КМ у иностранству и 18.000 КМ донација у Републици Српској преостало је 3.050 КМ које ће на банковном рачуну на Срђаново име бити орочене до његове 18 године.

Топли дом у којем Срђан из Шаринаца са мамом дочекује најљепши, празнични дио године, остаје да свједочи да доброта и даље живи, не познаје границе, вјеру, нације, да понекад наше мало некоме значи све.  /крај/тс

 
PROČITAJTE JOŠ
ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ПЕТОГ БУНАРА НА ИЗВОРИШТУ „ПОВЕЛИЧ“
ПРЊАВОР, 8. МАЈА  -  Начелник општине Прњавор Дарко Томаш данас је  са Комуналним предузећем „Водовод“ Прњавор потписао уговор за изградњу и прикључење на мрежу петог бунара у систему водоснабдијевања Повелич, ...
Pročitaj
Rok grupa “Riblja čorba“  održaće u nedjelju,01. maja koncert na gradskom trgu u Prnjavoru,u povodu najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Početak koncerta, koji je dio 17. Vaskršnje manifestacije pod pokroviteljstvom načelnika opštine ...
Pročitaj
Opština Prnjavor objavila je ponovljeni oglas o prodaji zemljišta i objekta Muzičke škole, koji su u svojini lokalne zajednice. Prodaja će biti ponovljena jer Građevinsko preduzeće "Gradip", koje je početkom aprila ...
Pročitaj
U Prnjavoru je danas otkrivena spomen-ploča Cvjetku Popoviću, rodom iz ovog mjesta, jednom od osuđenih učesnika Sarajevskog atetenata po kome, odlukom Skupštine opštine, jedna od gradskih ulica nosi ime. Ovom događaju ...
Pročitaj
НОВА ВЕЋИНА ПЛОД ЛИЧНИХ ИНТЕРЕСА, СДС СКРЕЋЕ ТЕМУ СА СВОЈИХ АФЕРА
ПРЊАВОР, 19. АПРИЛА   -   Иницијатива за формирање нове скупштинске већине у Прњавору заснована је на личном интересу појединаца и жељи СДС-а да скрене пажњу са неких важних тема, афера,  које ...
Pročitaj
ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ПЕТОГ БУНАРА НА ИЗВОРИШТУ
VASKRŠNJI KONCERT “RIBLJE ČORBE“
MUZIČKA ŠKOLA PONOVO NA PRODAJU
POSTAVLJENA SPOMEN-PLOČA CVJETKU POPOVIĆU
НОВА ВЕЋИНА ПЛОД ЛИЧНИХ ИНТЕРЕСА, СДС СКРЕЋЕ ТЕМУ
Show Buttons
Hide Buttons