ЉУДИ ВЕЛИКОГ СРЦА ИСПУНИЛИ СРЂАНОВЕ ЖЕЉЕ

Осмогодишњи Срђан Даничић из Шаринаца надомак Прњавора, кога је судбина тешко погодила погибијом оца Жељка прије двије године, још почетком јуна није имао снове као остали вршњаци о новом телефону, играчкама или далеким путовањима, него му је жеља била кров на кући у којој живи са мајком Бранком и властита соба.

Данас то више нису снови дјечака који је одрастао преко ноћи, већ стварност и пружена прилика за бољи и срећнији живот. Прилика коју су му дали људи великог срца из Прњавора и других градова у Републици Српској, као и иностранства, хумани људи чији је главни циљ био да, умјесто суза, у Срђановим очима виде осмијех среће на његовом лицу.

Акцију “За Срђанову кућу” на “Фејсбуку” су покренули Прњаворчани Стефан Кострешевић и Славиша Малешевић. За кратко вријеме прилозима бројних донатора прикупљено је 38.000 КМ и одмах се кренуло у остварење дјечакових жеља.

Малешевић, који ради у Швајцарској, присјећа се да су само након неколико дана на рачун отворен за ову хуманитарну акцију почеле пристизати прве уплате.

– Иако смо од почетка вјеровали да ћемо успјети, били смо изненађени јер су реаговали људи из цијеле бивше Југославије и веома брзо смо прикупили велику суму новца. Борили смо све свим снагама да Срђан добије кров над главом, задовољан сам што смо успјели и веома захвалан свима који су учествовали у акцији – наводи Малешевић.

И Кострешевић је пријатно изненађен брзином којом се акција одвијала у позитивном смјеру.

– На самом почетку смо већ имали 50 телефонских позива, морали смо се брзо организовати. Кућа је била на једну воду, практично нису имали ништа, прво смо комплетно опремили доњи спрат, а онда подигли и други и њега опремили, изградили помоћне објекте, купили смо двоје телади, практично смо све организовали да могу нормално живјети – појашњава Кострешевић.

Стефану је помагала супруга која је водила евиденцију донатора и уплата јер је било доста новца, као и других разних донација фирми из Прњавора и осталих општина.

– Желимо свима да захвалимо. Наши људи су хумани само им је потребан почетни стимуланс, а кад се све добро организује може се много урадити – каже он.

Срђанова мама Бранка, уз захвалност свим добрим људима који су помогли, истиче да јој је срце пуно због сазнања да дјечак има оно што и већина његових вршњака.

– Жеља ми је била да има што и друга дјеца, али након супругове погибије нисам могла сама. Захваљујући добрим људима мом сину је испуњена највећа жеља и сада имамо услове за живот – прича Бранка.

Осим опремања куће, организатори акције су се побринули да буде изграђена и штала у којој се могу хранити животиње, а купили су и два телета.

На Срђановом дому остало је још да се на прољеће уради фасада, за шта су извођачу радова већ уплаћена средства.

Од прикупљених 20.000 КМ у иностранству и 18.000 КМ донација у Републици Српској преостало је 3.050 КМ које ће на банковном рачуну на Срђаново име бити орочене до његове 18 године.

Топли дом у којем Срђан из Шаринаца са мамом дочекује најљепши, празнични дио године, остаје да свједочи да доброта и даље живи, не познаје границе, вјеру, нације, да понекад наше мало некоме значи све.  /крај/тс

 
PROČITAJTE JOŠ
ODRŽAN KONCERT  “MUZIKA ZA SVE“
Orkestar gitara “ 102 gitarske žice“ održao je večeras koncert  “Muzika za sve“ u prnjavorskom Domu kulture u povodu obilježavanja 24.marta Dana opštine Prnjavor. Članica ovog orkestra Mia Alkić iz Bihaća ...
Pročitaj
PAZUREVIĆ: PLANIRAMO PRIJEM JOŠ 80 RADNIKA
Direktor i vlasnik preduzeća  za proizvodnju obuće “Sanino“ Radovan Pazurević kaže da će ovo preduzeće u narednom periodu povećati broj zaposlenih u pogonu u Prnjavoru za 80 ljudi. On je podsjetio ...
Pročitaj
SAMSUNG CSC
Atletičarka iz Novog Pazara Amela Terzić i Kenijac Hilari Kimajo /Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo/ pobjednici su 19. Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2018“, čiji je domaćin bio Atletski klub “Prnjavor“. Terzićevoj je ...
Pročitaj
Na Četvrtom džudo kupu "Mala Evropa", koji se danas održava u Prnjavoru, učestvuje 370 takmičara iz osam evropskih zemalja. Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić kaže da činjenica da je na ...
Pročitaj
OBAVJEŠTENJE
ODRŽAN KONCERT “MUZIKA ZA SVE“
PAZUREVIĆ: PLANIRAMO PRIJEM JOŠ 80 RADNIKA
AMELA TERZIĆ I HILARI KIMAJO POBJEDNICI ULIČNE TRKE
POČEO DŽUDO KUP “MALA EVROPA”
Show Buttons
Hide Buttons