РАЗГОВАРАНО О ИНВЕСТИЦИЈАМА И ОДРЖАВАЊУ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА

ПРЊАВОР, 12.ЈАНУАРА   – Начелник општине Прњавор Дарко Томаш разговарао је данас са предсједницима Савјета мјесних заједница о плану инвестиција и  програму одржавања локалне путне мреже.

Томаш каже да је циљ састанка био да се, између осталог, укаже на нови приступ према мјесним заједницама који подразумијева већи степен одлучивања људи на терену.

За одржавање локалне путне мреже општина ће обезбједити потребне количине посипног материјала, а Савјети мјесних заједница ће на терену донијети одлуку за које путне правце ће га утрошити.

„Сматрамо да ћемо на тај начин увести бољу контролу утрошка материјала, али и већу заинтересованост људи за директно учешће у одлучивању“ , каже Томаш.

Када је ријеч о  зимском одржавању путева од  Савјета мјесних заједница је затражено да  доставе имена људи који би, као испомоћ главном извођачу, са својом механизацијом чистили путне правце који раније нису били обухваћени општинском одлуком, док би општина обезбједила средства довољна да се посао квалитетно уради, а мјештани буду задовољни.

Од мјесних заједница је затражено да  доставе  реалан списак приоритета који неће обухватати само крупне инфрастуктурне проблеме, него и друге проблеме уочене у мјесној заједници и који ће се рјешавати у складу са финансијским могућностима локалне заједнице.

Са предсједницима мјесних заједница Штрпци и Поточани  у којима су почели радови на изградњи водосистема договорено је да у наредних десетак дана прикупе податке о заинтересованости грађана на терену,  јер је у плану да се почетком грађевинске сезоне  приступи изради секундарне водоводне мреже .

„У ове двије мјесне заједнице урађени су базени и дио примарне мреже. Сада треба почети са изградњом секундарне мреже уз одређено учешће грађана због чега је потребно спровести анкету прије усвајања буџета“ , појаснио је Томаш.

Он је поздравио једногласну одлуку предсједника Савјета мјесних заједница да за свој рад не примају општинску надокнаду, него да обављају волонтерски рад у корист своје мјесне заједнице.  

Општина Прњавор има укупно 34 мјесне заједнице.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ORGANIZOVANE FILMSKE PROJEKCIJE NA OTVORENOM
Planinarsko društvo "Korak više" iz Prnjavora organizovalo je večeras u sportsko-rekreacionom centru "Borik" u ovoj opštini projekcije filmova na otvorenom. Najmlađi Prnjavorčani imali su priliku da pogledaju crtani film "Mali šef", ...
Pročitaj
"Banja Kulaši", kod Prnjavora, poznata po ljekovitoj termomineralnoj vodi, ponovo je na raspolaganju posjetiocima, potvrdio je Srni stečajni upravnik Lazo Tomić. Tomić kaže da su trenutno u funkciji dva bazena, koja ...
Pročitaj
ПРЕМИНУО СТАРИЈИ МУШКАРАЦ
ПРЊАВОР,9. МАЈА  - На Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци преминуо је један пацијент мушког пола,  старије животне доби,  из Прњавора код кога је било потврђено присуство новог вируса ...
Pročitaj
  Osamdesetak domaćinstva u Velikoj Ilovi, opština Prnjavor, priključeno je na izvorište Povelič, čime su nastavljene aktivnosti na vodosnabdijevanju ovog dijela opštine. Direktor preduzeća "Vodovod" iz Prnjavora Dragomir Đurđević kaže da su ...
Pročitaj
НОВООБОЉЕЛИ МУШКАРАЦ НА ЛИЈЕЧЕЊУ У УКЦ
ПРЊАВОР, 15. ЈУНА  - На подручју општине Прњавор регистрован је један нови случај заразе вирусом корона код мушкарца, средње животне доби који је хоспитализован на Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ ...
Pročitaj
ORGANIZOVANE FILMSKE PROJEKCIJE NA OTVORENOM
“BANJA KULAŠI” PONOVO U FUNKCIJI
ПРЕМИНУО СТАРИЈИ МУШКАРАЦ
PRIKLJUČAK NA IZVORIŠTE POVELIČ ZA JOŠ 80 DOMAĆINSTAVA
НОВООБОЉЕЛИ МУШКАРАЦ НА ЛИЈЕЧЕЊУ У УКЦ
Show Buttons
Hide Buttons