РАЗГОВАРАНО О ИНВЕСТИЦИЈАМА И ОДРЖАВАЊУ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА

ПРЊАВОР, 12.ЈАНУАРА   – Начелник општине Прњавор Дарко Томаш разговарао је данас са предсједницима Савјета мјесних заједница о плану инвестиција и  програму одржавања локалне путне мреже.

Томаш каже да је циљ састанка био да се, између осталог, укаже на нови приступ према мјесним заједницама који подразумијева већи степен одлучивања људи на терену.

За одржавање локалне путне мреже општина ће обезбједити потребне количине посипног материјала, а Савјети мјесних заједница ће на терену донијети одлуку за које путне правце ће га утрошити.

„Сматрамо да ћемо на тај начин увести бољу контролу утрошка материјала, али и већу заинтересованост људи за директно учешће у одлучивању“ , каже Томаш.

Када је ријеч о  зимском одржавању путева од  Савјета мјесних заједница је затражено да  доставе имена људи који би, као испомоћ главном извођачу, са својом механизацијом чистили путне правце који раније нису били обухваћени општинском одлуком, док би општина обезбједила средства довољна да се посао квалитетно уради, а мјештани буду задовољни.

Од мјесних заједница је затражено да  доставе  реалан списак приоритета који неће обухватати само крупне инфрастуктурне проблеме, него и друге проблеме уочене у мјесној заједници и који ће се рјешавати у складу са финансијским могућностима локалне заједнице.

Са предсједницима мјесних заједница Штрпци и Поточани  у којима су почели радови на изградњи водосистема договорено је да у наредних десетак дана прикупе податке о заинтересованости грађана на терену,  јер је у плану да се почетком грађевинске сезоне  приступи изради секундарне водоводне мреже .

„У ове двије мјесне заједнице урађени су базени и дио примарне мреже. Сада треба почети са изградњом секундарне мреже уз одређено учешће грађана због чега је потребно спровести анкету прије усвајања буџета“ , појаснио је Томаш.

Он је поздравио једногласну одлуку предсједника Савјета мјесних заједница да за свој рад не примају општинску надокнаду, него да обављају волонтерски рад у корист своје мјесне заједнице.  

Општина Прњавор има укупно 34 мјесне заједнице.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ЈЕДНО ПРЕМИНУЛО, СЕДМОРО НОВОЗАРАЖЕНИХ
ПРЊАВОР,18. НОВЕМБРА  - Једно лице са подручју општине Прњавор код кога је раније потврђено присуство вируса корона је преминуло, а у протекла 24 часа регистровано је још седам новозаражених лица, ...
Pročitaj
Radnik preduzeća "Granit" iz Makedonije Zlatko G. preminuo je u Kliničkom centru u Banjaluci od posljedica opekotina koje je zadobio na trasi izgradnje autoputa Prnjavor-Doboj, saopšteno je Srni iz Kliničkog ...
Pročitaj
НА БАЗАРУ ЗА ОЛИВЕРА ПРИКУПЉЕНО 8. 182 КМ
ПРЊАВОР, 15. ДЕЦЕМБРА  - На данашњем хуманитарном продајном базару у Прњавору прикупљено је 8. 182 КМ за помоћ у лијечењу дјечака Оливера Пал Гајодија из Србије, који болује од спиналне ...
Pročitaj
ТОМАШ: БУЏЕТСКИ ПРИХОД ЗА АПРИЛ МАЊИ ЗА 350.000 КМ
ПРЊАВОР, 6. МАЈА  - Начелник општине, Дарко Томаш рекао је на данашњој конференцији за новинаре да је због проблема које је изазвала појава вируса корона приход у локалном буџету у априлу ...
Pročitaj
ЈЕДНО НОВОЗАРАЖЕНО, ОД СУБОТЕ СЕ УКИДА КАРАНТИН У “БОРИКУ”
ПРЊАВОР, 7. МАЈА  - Инфекција вирусом корона потврђена је јутрос код жене старије животне доби из Прњавора, која је прошлог мјесеца хоспитализована на Универзитетском клиничком центру Бањалука.То  је укупно 30 ...
Pročitaj
ЈЕДНО ПРЕМИНУЛО, СЕДМОРО НОВОЗАРАЖЕНИХ
PREMINUO RADNIK IZ MAKEDONIJE
НА БАЗАРУ ЗА ОЛИВЕРА ПРИКУПЉЕНО 8. 182 КМ
ТОМАШ: БУЏЕТСКИ ПРИХОД ЗА АПРИЛ МАЊИ ЗА 350.000
ЈЕДНО НОВОЗАРАЖЕНО, ОД СУБОТЕ СЕ УКИДА КАРАНТИН У
Show Buttons
Hide Buttons