РАЗГОВАРАНО О ИНВЕСТИЦИЈАМА И ОДРЖАВАЊУ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА

ПРЊАВОР, 12.ЈАНУАРА   – Начелник општине Прњавор Дарко Томаш разговарао је данас са предсједницима Савјета мјесних заједница о плану инвестиција и  програму одржавања локалне путне мреже.

Томаш каже да је циљ састанка био да се, између осталог, укаже на нови приступ према мјесним заједницама који подразумијева већи степен одлучивања људи на терену.

За одржавање локалне путне мреже општина ће обезбједити потребне количине посипног материјала, а Савјети мјесних заједница ће на терену донијети одлуку за које путне правце ће га утрошити.

„Сматрамо да ћемо на тај начин увести бољу контролу утрошка материјала, али и већу заинтересованост људи за директно учешће у одлучивању“ , каже Томаш.

Када је ријеч о  зимском одржавању путева од  Савјета мјесних заједница је затражено да  доставе имена људи који би, као испомоћ главном извођачу, са својом механизацијом чистили путне правце који раније нису били обухваћени општинском одлуком, док би општина обезбједила средства довољна да се посао квалитетно уради, а мјештани буду задовољни.

Од мјесних заједница је затражено да  доставе  реалан списак приоритета који неће обухватати само крупне инфрастуктурне проблеме, него и друге проблеме уочене у мјесној заједници и који ће се рјешавати у складу са финансијским могућностима локалне заједнице.

Са предсједницима мјесних заједница Штрпци и Поточани  у којима су почели радови на изградњи водосистема договорено је да у наредних десетак дана прикупе податке о заинтересованости грађана на терену,  јер је у плану да се почетком грађевинске сезоне  приступи изради секундарне водоводне мреже .

„У ове двије мјесне заједнице урађени су базени и дио примарне мреже. Сада треба почети са изградњом секундарне мреже уз одређено учешће грађана због чега је потребно спровести анкету прије усвајања буџета“ , појаснио је Томаш.

Он је поздравио једногласну одлуку предсједника Савјета мјесних заједница да за свој рад не примају општинску надокнаду, него да обављају волонтерски рад у корист своје мјесне заједнице.  

Општина Прњавор има укупно 34 мјесне заједнице.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
“ЉУБИЋ” ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ ЗА НАСТАВАК СЕЗОНЕ
ПРЊАВОР, 17. ЈАНУАРА   - Фудбалери "Љубића" из Прњавора данас су на стадиону "Синиша Пеулић" одрадили први тренинг у склопу припрема за прољећни дио сезоне, а новом шефу стручног штаба Дарку ...
Pročitaj
Osnovna škola “Nikola Tesla“ u Prnjavoru  prigodnim programom i uručenjem nagrada najboljim učenicima obilježila je Dan škole, Dan učeničkih postignuća. Direktor škole Vojin Gluvić kaže da je ovo bila prilika da ...
Pročitaj
DODIK : PRNJAVOR POKAZUJE STALNI NAPREDAK
PRNJAVOR, 7. NOVEMBRA  - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da opština Prnjavor pokazuje stalni napredak, u kontinuitetu rješava mnoge infrastrukturne probleme, a zahvaljujući auto-putu stvoreni su uslovi ...
Pročitaj
ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ, 15 ИНФИЦИРАНИХ
ПРЊАВОР, 24. НОВЕМБРА  - Двије особе из Прњавора код којих је раније потврђено присуство вируса корона преминуле су у протеклих 24 часа, док је инфекција регистрована код још 15 особа, ...
Pročitaj
РЕГИСТРОВАН СЕДМИ ОБОЉЕЛИ
ПРЊАВОР, 9. АПРИЛА - Јутрос је на подручју општине Прњавор откривен седми случај заразе вирусом корона, ријеч је о мушкој особи средње животне доби која у протеклом периоду није имала ...
Pročitaj
“ЉУБИЋ” ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ ЗА НАСТАВАК СЕЗОНЕ
ŠKOLA “NIKOLA TESLA“ OBILJEŽILA DAN UČENIČKIH POSTIGNUĆA
DODIK : PRNJAVOR POKAZUJE STALNI NAPREDAK
ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ, 15 ИНФИЦИРАНИХ
РЕГИСТРОВАН СЕДМИ ОБОЉЕЛИ
Show Buttons
Hide Buttons