РАЗГОВАРАНО О ИНВЕСТИЦИЈАМА И ОДРЖАВАЊУ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА

ПРЊАВОР, 12.ЈАНУАРА   – Начелник општине Прњавор Дарко Томаш разговарао је данас са предсједницима Савјета мјесних заједница о плану инвестиција и  програму одржавања локалне путне мреже.

Томаш каже да је циљ састанка био да се, између осталог, укаже на нови приступ према мјесним заједницама који подразумијева већи степен одлучивања људи на терену.

За одржавање локалне путне мреже општина ће обезбједити потребне количине посипног материјала, а Савјети мјесних заједница ће на терену донијети одлуку за које путне правце ће га утрошити.

„Сматрамо да ћемо на тај начин увести бољу контролу утрошка материјала, али и већу заинтересованост људи за директно учешће у одлучивању“ , каже Томаш.

Када је ријеч о  зимском одржавању путева од  Савјета мјесних заједница је затражено да  доставе имена људи који би, као испомоћ главном извођачу, са својом механизацијом чистили путне правце који раније нису били обухваћени општинском одлуком, док би општина обезбједила средства довољна да се посао квалитетно уради, а мјештани буду задовољни.

Од мјесних заједница је затражено да  доставе  реалан списак приоритета који неће обухватати само крупне инфрастуктурне проблеме, него и друге проблеме уочене у мјесној заједници и који ће се рјешавати у складу са финансијским могућностима локалне заједнице.

Са предсједницима мјесних заједница Штрпци и Поточани  у којима су почели радови на изградњи водосистема договорено је да у наредних десетак дана прикупе податке о заинтересованости грађана на терену,  јер је у плану да се почетком грађевинске сезоне  приступи изради секундарне водоводне мреже .

„У ове двије мјесне заједнице урађени су базени и дио примарне мреже. Сада треба почети са изградњом секундарне мреже уз одређено учешће грађана због чега је потребно спровести анкету прије усвајања буџета“ , појаснио је Томаш.

Он је поздравио једногласну одлуку предсједника Савјета мјесних заједница да за свој рад не примају општинску надокнаду, него да обављају волонтерски рад у корист своје мјесне заједнице.  

Општина Прњавор има укупно 34 мјесне заједнице.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ЂУРИЋ: У ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ МАХМУЉИНА УВРСТИТИ ЗЛОЧИН НАД ПРЊАВОРСКИМ БОРЦИМА
ПРЊАВОР, 31. ЈАНУАРА /СРНА/ -Институт за нестала лица Републике Српске морао би утицати да се свирепи злочин над припадницима прњаворске бригаде на озренско-возућком ратишту нађе међу доказима у другостепеном поступку ...
Pročitaj
SLUŽENA SVEČANA MISA
U Crkvi Svetog Ante Padovanskog u Prnjavoru danas je služena svečana misa povodom katoličkog Uskrsa. Župnik crkve Vlado Lukenda uputio je čestitku svim vjernicima povodom Uskrsa, poručivši da su na ovaj ...
Pročitaj
Na akumulacionom jezeru Drenova danas je obilježena druga  godišnjica od kako se opština Prnjavor upisala u Ginisovu knjigu rekorda u pripremi riblje čorbe. Opština Prnjavor je na Preobraženje prije dvije godine, ...
Pročitaj
ПОГИНУЛА ДЈЕВОЈЧИЦА, ДВА ЛИЦА ПОВРИЈЕЂЕНА
ПРЊАВОР, 11. ОКТОБРА  - Тринаестогодишња дјевојчица Р.В. /13/ из Бабановаца погинула је синоћ код градске тржнице у Прњавору када  је ударило путничко возило марке "Голф" , потврђено је  у Полицијској ...
Pročitaj
U Prnjavoru je danas održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine,na kojoj je za predsjednika u narednom četvorogodišnjem mandatu izabran Željko Simić iz SNSD-a. Prethodno je dužnosti razriješen dosadašnji predsjednik Skupštine Borko Lukanović ...
Pročitaj
ЂУРИЋ: У ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ МАХМУЉИНА УВРСТИТИ ЗЛОЧИН НАД
SLUŽENA SVEČANA MISA
PRNJAVORČANI DVIJE GODINE DRŽE GINISOV REKORD
ПОГИНУЛА ДЈЕВОЈЧИЦА, ДВА ЛИЦА ПОВРИЈЕЂЕНА
KONSTITUISANA SKUPŠTINA,PREDSJEDNIK ŽELJKO SIMIĆ
Show Buttons
Hide Buttons