ЗАХВАЛНИЦЕ И КЊИГЕ ЗА ШКОЛЕ ИЗ ПРЊАВОРА, СРПЦА И ДЕРВЕНТЕ

ПРЊАВОР, 8. ФЕБРУАРА  – Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас општини Прњавор и 10 основних и средњих школа из Прњавора,Српца и Дервенте захвалнице и књигу “Хумано срце Српске”.

Захвалнице које су уручене у знак захвалности због учешћа у великој хуманитарној акцији Одбора за изгрању Дневног центра”Подржи ме – 9.јануар” у Косовској Митровици, пројекту чија је укупна вриједност 280.000 евра, осим општине Прњавор, добили су Основна школа /ОШ/ “Петар Кочић” Шибовска, ОШ “Вук Стефановић Караџић” Ситнеши, Гимназија Прњавор, ОШ “Вук Стефановић Караџић” Витковци, ОШ “Доситеј Обрадовић” Разбој, Музичка школа Прњавор, Средњошколски центар “Михајло Пупин” Дервента, Центар средњих школа/ЦСШ/ “Иво Андрић” Прњавор, ОШ “Свети Сава” Горњи Смртићи и ОШ “Бранко Ћопић” Прњавор.

Арлов је подсјетио да је изградња Дневног центра почела прије годину и по дана, а да је за завршетак пројекта потребно обезбиједити још око 50.000 евра.

“Корисници центра ће бити дјеца и млади са потешкоћама у развоју, чланови Удружења родитеља ‘Подржи ме’ којих има 158. У овом центру који је замишљен као њихова друга кућа имаће сву потребну едукацију. Биће то велики поклон Републике Српске” , рекао је Арлов новинарима.

Он је упутио ријечи захвалности за свих 81 основну и средњу школу које су до сада учествовале и додао да се у ову хуманитарну акцију до 15. фебруара могу укључити и друге школе које то желе.

“Жеља нам је да центар завршимо до августа. Посебно захтјеван дио акције је усељење у објекат јер је потребна опрема веома скупа и чију ће набавку обезбиједити поједине међународне организације, попут УНИЦЕФ-а” , каже Арлов.

Директор Основне школе “Доситеј Обрадовић” из Разбоја Силвана Секулић каже да су све школе са подручја србачке општине увијек спремне да помогну и радо се одазивају сличним акцијама.

Директор ЦСШ “Иво Андрић” у Прњавору Сузана Шврака напоменула је да је учешћем ученика у оваквим активностима постигнут један од циљева васпитно – образовног рада, а то је развијање хуманости код дјеце и младих.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изјавио је да се захваљујући дјеловању Одбора за помоћ Косову и Метохији на најбољи начин граде мостови сарадње између дјеце у Републици Српској и на Косову и Метохији.

„Општина Прњавор ће уплатити 3.000 КМ како бисмо и ми били дио овог значајног пројекта. Захваљујумо господину Арлову што је препознао Прњавор као партнера на добрим пројектима“ , рекао је Томаш.

Он је подсјетио да Прњавор неколико година уназад учествује и у пројекту “Спојимо дјецу са КиМ са дјецом из Републике Српске” , што ће се наставити и ове године уколико дозволе епидемиолошке мјере. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ОДГОЂЕНЕ СВЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ У ПОВОДУ ДАНА ОПШТИНЕ
ПРЊАВОР, 11. МАРТА  - Све манифестације које су биле планиране у поводу обиљежавања 24. марта, Дана општине Прњавор одгођене су до даљњег због појаве вируса корона у Републици Српској, потврдио ...
Pročitaj
БАЊА КУЛАШИ: СПЕЦИЈАЛНИ АРАНЖМАНИ ЗА КОРИСНИКЕ ТУРИСТИЧКИХ ВАУЧЕРА
ПРЊАВОР, 29. ЈУНА  - Бања Кулаши код Прњавора почела је са пријемом домаћих  гостију, корисника ваучера одобрених од стране Министарства трговине и туризма Републике Српске с циљем промовисања туристичких дестинација ...
Pročitaj
  Štab za vanredne situacije opštine Prnjavor uputio je stanovnicima ove opštine upozorenje na obilne kišne padavine u narednih nekoliko dana. “Mole se građani da preduzmu sve potrebne mjere zaštite i samozaštite ...
Pročitaj
Katolički vjernici u opštini Prnjavor su prisustvom svečanoj liturgiji u crkvi Svetog Ante Padovanskog obilježili najveći hrišćanski praznik-Uskrs.  Sveštenik Vlado Lukenda rekao je u svojoj propovijedi da je Isus spasitelj svih ...
Pročitaj
VIRUS KORONA: PREPORUKE INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVSTVO RS
Zbog očekivanog povećanog dolaska u Prnjavor već od ovog vikenda naših građana koji su na sezonskom radu u inostranstvu, a iz zemalja u kojima je registrovan veći broj oboljelih od ...
Pročitaj
ОДГОЂЕНЕ СВЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ У ПОВОДУ ДАНА ОПШТИНЕ
БАЊА КУЛАШИ: СПЕЦИЈАЛНИ АРАНЖМАНИ ЗА КОРИСНИКЕ ТУРИСТИЧКИХ ВАУЧЕРА
UPOZORENJE GRAĐANIMA
ISUSOVO USKRSNUĆE TEMELJ VJERE
VIRUS KORONA: PREPORUKE INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVSTVO RS
Show Buttons
Hide Buttons