ЗАХВАЛНИЦЕ И КЊИГЕ ЗА ШКОЛЕ ИЗ ПРЊАВОРА, СРПЦА И ДЕРВЕНТЕ

ПРЊАВОР, 8. ФЕБРУАРА  – Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас општини Прњавор и 10 основних и средњих школа из Прњавора,Српца и Дервенте захвалнице и књигу “Хумано срце Српске”.

Захвалнице које су уручене у знак захвалности због учешћа у великој хуманитарној акцији Одбора за изгрању Дневног центра”Подржи ме – 9.јануар” у Косовској Митровици, пројекту чија је укупна вриједност 280.000 евра, осим општине Прњавор, добили су Основна школа /ОШ/ “Петар Кочић” Шибовска, ОШ “Вук Стефановић Караџић” Ситнеши, Гимназија Прњавор, ОШ “Вук Стефановић Караџић” Витковци, ОШ “Доситеј Обрадовић” Разбој, Музичка школа Прњавор, Средњошколски центар “Михајло Пупин” Дервента, Центар средњих школа/ЦСШ/ “Иво Андрић” Прњавор, ОШ “Свети Сава” Горњи Смртићи и ОШ “Бранко Ћопић” Прњавор.

Арлов је подсјетио да је изградња Дневног центра почела прије годину и по дана, а да је за завршетак пројекта потребно обезбиједити још око 50.000 евра.

“Корисници центра ће бити дјеца и млади са потешкоћама у развоју, чланови Удружења родитеља ‘Подржи ме’ којих има 158. У овом центру који је замишљен као њихова друга кућа имаће сву потребну едукацију. Биће то велики поклон Републике Српске” , рекао је Арлов новинарима.

Он је упутио ријечи захвалности за свих 81 основну и средњу школу које су до сада учествовале и додао да се у ову хуманитарну акцију до 15. фебруара могу укључити и друге школе које то желе.

“Жеља нам је да центар завршимо до августа. Посебно захтјеван дио акције је усељење у објекат јер је потребна опрема веома скупа и чију ће набавку обезбиједити поједине међународне организације, попут УНИЦЕФ-а” , каже Арлов.

Директор Основне школе “Доситеј Обрадовић” из Разбоја Силвана Секулић каже да су све школе са подручја србачке општине увијек спремне да помогну и радо се одазивају сличним акцијама.

Директор ЦСШ “Иво Андрић” у Прњавору Сузана Шврака напоменула је да је учешћем ученика у оваквим активностима постигнут један од циљева васпитно – образовног рада, а то је развијање хуманости код дјеце и младих.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изјавио је да се захваљујући дјеловању Одбора за помоћ Косову и Метохији на најбољи начин граде мостови сарадње између дјеце у Републици Српској и на Косову и Метохији.

„Општина Прњавор ће уплатити 3.000 КМ како бисмо и ми били дио овог значајног пројекта. Захваљујумо господину Арлову што је препознао Прњавор као партнера на добрим пројектима“ , рекао је Томаш.

Он је подсјетио да Прњавор неколико година уназад учествује и у пројекту “Спојимо дјецу са КиМ са дјецом из Републике Српске” , што ће се наставити и ове године уколико дозволе епидемиолошке мјере. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Boračka organizacija opštine Prnjavor organizovala je danas na Motajici tradicionalno druženje nekadašnjih saboraca, pripadnika Vojske Republike Srpske, kao znak sjećanja na 24. mart 1992. godine kada je zaustavljen prodor neprijateljskih ...
Pročitaj
U Prnjavoru je večeras predstavljena knjiga "Izgubila životnu bitku, pobijediće laforinu bolest" autora Snježane Gajić, majke Tatjane Gajić koja je u oktobru 2014. godine preminula od ovog teškog oboljenja. Gajićeva je ...
Pročitaj
Juniorska i seniorska ekipa Tekvondo kluba “Prnjavor” osvojile su titule prvaka Republike Srpske u 2016.godini u kategoriji borbe na 17.Prvenstvu Republike Srpske održanom u Zvorniku.   Šampionska juniorska ekipa iz Prnjavora bila ...
Pročitaj
Dio opštine Prnjavor u nedjelju,15.juna ,zbog redovnog remonta elektro-postrojenja, neće imati električnu energiju u vremenu od 8.00 do 12.00 časova, potvrđeno je Srni u “Elektrodistribuciji“ Prnjavor. Kako je precizirao rukovodilac tehničke ...
Pročitaj
СУТРА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ  ПРОДАВНИЦА ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА ИЗ ПРЊАВОРА
ПРЊАВОР, 31.МАРТА  / - У Прњавору ће сутра почети са радом “Наша продавница” у којој ће бити изложени производи више од  25 произвођача домаће хране са подручја ове општине. У продавници ...
Pročitaj
TRADICIONALNI IZLAZAK NA MOTAJICU
KAKO POBIJEDITI LAFORINU BOLEST
TEKVONDO:PRNJAVORČANI EKIPNI JUNIORSKI I SENIORSKI PRVACI U BORBAMA
DIO OPŠTINE U NEDJELJU BEZ STRUJE
СУТРА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ПРОДАВНИЦА ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА
Show Buttons
Hide Buttons