ЗАХВАЛНИЦЕ И КЊИГЕ ЗА ШКОЛЕ ИЗ ПРЊАВОРА, СРПЦА И ДЕРВЕНТЕ

ПРЊАВОР, 8. ФЕБРУАРА  – Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас општини Прњавор и 10 основних и средњих школа из Прњавора,Српца и Дервенте захвалнице и књигу “Хумано срце Српске”.

Захвалнице које су уручене у знак захвалности због учешћа у великој хуманитарној акцији Одбора за изгрању Дневног центра”Подржи ме – 9.јануар” у Косовској Митровици, пројекту чија је укупна вриједност 280.000 евра, осим општине Прњавор, добили су Основна школа /ОШ/ “Петар Кочић” Шибовска, ОШ “Вук Стефановић Караџић” Ситнеши, Гимназија Прњавор, ОШ “Вук Стефановић Караџић” Витковци, ОШ “Доситеј Обрадовић” Разбој, Музичка школа Прњавор, Средњошколски центар “Михајло Пупин” Дервента, Центар средњих школа/ЦСШ/ “Иво Андрић” Прњавор, ОШ “Свети Сава” Горњи Смртићи и ОШ “Бранко Ћопић” Прњавор.

Арлов је подсјетио да је изградња Дневног центра почела прије годину и по дана, а да је за завршетак пројекта потребно обезбиједити још око 50.000 евра.

“Корисници центра ће бити дјеца и млади са потешкоћама у развоју, чланови Удружења родитеља ‘Подржи ме’ којих има 158. У овом центру који је замишљен као њихова друга кућа имаће сву потребну едукацију. Биће то велики поклон Републике Српске” , рекао је Арлов новинарима.

Он је упутио ријечи захвалности за свих 81 основну и средњу школу које су до сада учествовале и додао да се у ову хуманитарну акцију до 15. фебруара могу укључити и друге школе које то желе.

“Жеља нам је да центар завршимо до августа. Посебно захтјеван дио акције је усељење у објекат јер је потребна опрема веома скупа и чију ће набавку обезбиједити поједине међународне организације, попут УНИЦЕФ-а” , каже Арлов.

Директор Основне школе “Доситеј Обрадовић” из Разбоја Силвана Секулић каже да су све школе са подручја србачке општине увијек спремне да помогну и радо се одазивају сличним акцијама.

Директор ЦСШ “Иво Андрић” у Прњавору Сузана Шврака напоменула је да је учешћем ученика у оваквим активностима постигнут један од циљева васпитно – образовног рада, а то је развијање хуманости код дјеце и младих.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изјавио је да се захваљујући дјеловању Одбора за помоћ Косову и Метохији на најбољи начин граде мостови сарадње између дјеце у Републици Српској и на Косову и Метохији.

„Општина Прњавор ће уплатити 3.000 КМ како бисмо и ми били дио овог значајног пројекта. Захваљујумо господину Арлову што је препознао Прњавор као партнера на добрим пројектима“ , рекао је Томаш.

Он је подсјетио да Прњавор неколико година уназад учествује и у пројекту “Спојимо дјецу са КиМ са дјецом из Републике Српске” , што ће се наставити и ове године уколико дозволе епидемиолошке мјере. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
U Galeriji "Pejo" u Prnjavoru večeras je otvorena izložba grafika likovnog umjetnika iz Prnjavora Zlatka Milijevića. Postavka od 23 djela, koja su nastajala u protekle četiri godine, nosi naziv "Ruke". "Pokušao sam ...
Pročitaj
ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ПЕТОГ БУНАРА НА ИЗВОРИШТУ „ПОВЕЛИЧ“
ПРЊАВОР, 8. МАЈА  -  Начелник општине Прњавор Дарко Томаш данас је  са Комуналним предузећем „Водовод“ Прњавор потписао уговор за изградњу и прикључење на мрежу петог бунара у систему водоснабдијевања Повелич, ...
Pročitaj
ИЗЛАЗНОСТ ДО 15.00 ЧАСОВА 32,83 ОДСТО
ПРЊАВОР, 15. НОВЕМБРА - Излазност на локалне изборе на подручју општине Прњавор до 15.00 часова је 32,83 одсто, потврђено је у Општинској изборној комисији /ОИК/.Гласање се на свим бирачким мјестима ...
Pročitaj
УРЕЂЕЊЕМ БИБЛИОТЕКЕ ОТПОЧЕО ПРОЈЕКАТ „ЧИТАЊЕМ ОТКРИВАМ, САЗНАЈЕМ И РАСТЕМ“
ПРЊАВОР, 13. ОКТОБРА  - У Дјечијем вртићу „Наша радост“ у Прњавору реновирањем и уређењем библиотеке почела је реализација пројекта "Читањем откривам, сазнајем и растем" , којим је до краја ове ...
Pročitaj
УКУД „ТАРАС ШЕВЧЕНКО“  ПОКЛОНИО ЗБИРКУ УКРАЈИНСКИХ НАРОДНИХ ПЈЕСАМА
ПРЊАВОР, 23. ОКТОБРА - Украјинско културно- умјетничко друштво /УКУД/ „Тарас Шевченико“ Прњавор поклонило је данас Народној библиотеци у Прњавору ново издање збирке старих украјинских народних пјесама.Предсједник УКУД „Тарас Шевченко“ Иван ...
Pročitaj
OTVORENA IZLOŽBA GRAFIKA “RUKE”
ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ПЕТОГ БУНАРА НА ИЗВОРИШТУ
ИЗЛАЗНОСТ ДО 15.00 ЧАСОВА 32,83 ОДСТО
УРЕЂЕЊЕМ БИБЛИОТЕКЕ ОТПОЧЕО ПРОЈЕКАТ „ЧИТАЊЕМ ОТКРИВАМ, САЗНАЈЕМ И
УКУД „ТАРАС ШЕВЧЕНКО“ ПОКЛОНИО ЗБИРКУ УКРАЈИНСКИХ НАРОДНИХ
Show Buttons
Hide Buttons