ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА ВУЧИЈАКУ И У ШИБОВСКОЈ

ПРЊАВОР, 24. МАРТА – Делегације општине Прњавор и општинске Борачке организације положиле су данас вијенце у Спомен -храму на Вучијаку и испред Спомен – комплекса у Шибовској у поводу обиљежавања 24.марта, Дана општине Прњавор.

Предсједник Скупштине општине Жељко Симић рекао је у изјави новинарима да је обавеза садашњих генерација да се на овај дан поклоне сјенама јунака који су положили своје животе за стварање Републике Српске и одбрану Прњавора.

Симић је подсјетио да су због новонастале епидемиолошке ситуације због вируса корона одгођене све остале активности предвиђене за обиљежавање данашњег дана.

„Поштујући мјере надлежних органа и процјене општинског Кризног штаба манифестације, укључујући и свечану сједницу Скупштине општине смо одгодили. Нови датум њиховог одржавања одредићемо накнадно уколико то дозволи епидемиолошка ситуација“ , рекао је Симић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш подсјећајући да се Дан општине обиљежава у специфичним околностима истакао је да је протекла година била тешка, али када је ријеч о развоју општине успјешна јер је доста урађено и реализовани многи пројекти.

Он је честитајући суграђанима Дан општине захвалио свима који су на било који начин допринијели развоју локалне заједнице и истакао да је управо ангажовање свих структура друштва предуслов да резултати буду видљивији и евидентнији.

„Многи изазови су пред нама, али сам увјерен да ћемо Дан општине у годинама које долазе обиљежавати у још бољем, развијенијем и срећнијем Прњавору“ , рекао је Томаш.

Дан општине Прњавор обиљежава се као сјећање на 24. март 1992. године када су јединице Територијалне одбране заузеле положаје на Мотајици и одбраниле општину Прњавор и Крајину од непријатељских напада.

У посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је 626 бораца са подручја ове општине.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Odbornici Skupštine opštine Prnjavor vratili su danas na doradu izvještaj Komisije za procjenu štete nastale nakon poplava, jer je ocijenjeno da nedostaju precizni podaci o oštećenim subjektima. Prema ovom izvještaju, ...
Pročitaj
ЛИЦА КОЈА СУ СИНОЋ ДОПУТОВАЛА ПОД НАДЗОРОМ
ПРЊАВОР, 20. МАРТА   - Свих 11 Прњаворчана који су се налазили у аутобусу заустављеном јуче на граничном прелазу у Градишци синоћ уз највеће мјере заштите санитетским возилом превезени у Прњавор ...
Pročitaj
PREDŠKOLSKOJ DJECI PODIJELJENO 412 PAKETIĆA
Opština Prnjavor obezbijedila je 412 Nikoljdanskih paketića za djecu predškolskog uzrasta iz četiri vrtića na području ove lokalne zajednice.Paketiće su djeci uručili načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik ...
Pročitaj
Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta uručili su danas u porodilištu Doma zdravlja u Prnjavoru poklon pakete za novorođene bebe. Predsjednik Skupštine Crvenog krsta Zdravko Kozarević rekao je da ih je posebno ...
Pročitaj
Na području opštine Prnjavor služenjem jutarnjih liturgija u svim pravoslavnim hramovima počelo je obilježavanje Vaskrsa.   U Vaskršnjoj poruci vjernicima protonamjesnik Duško Drinić, arhijerejski namjesnik prnjavorski, kaže da su sva srca danas ...
Pročitaj
IZVJEŠTAJ O ŠTETI VRAĆEN NA DORADU
ЛИЦА КОЈА СУ СИНОЋ ДОПУТОВАЛА ПОД НАДЗОРОМ
PREDŠKOLSKOJ DJECI PODIJELJENO 412 PAKETIĆA
POKLONI ZA NOVOROĐENE BEBE
JUTARNJIM LITURGIJAMA POČELO OBILJEŽAVANJE VASKRSA
Show Buttons
Hide Buttons