ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ШЕСТ ПРОЈЕКАТА МЛАДИХ

ПРЊАВОР, 14. АПРИЛА   – Омладинска банка у Прњавору која дјелује при Фондацији “Мозаик”  одобрила је шест нових пројеката неформалних група младих са подручја општине Прњавор чија је укупна вриједност 17. 594,00 КМ, а данас су представници фондације и општине Прњавор потписали уговоре са крајњим корисницима средстава.

Одобрени пројекти су : „У орман убаци, традицију спаси“, „Живот у парку“, „Наша будућност“, „Музички фестивал“, „Дигитална будућност“ и „Пубертет у мени, ја у пубертету“.

Чланица одбора Омладинске банке Прњавор Дајана Мирковић каже да је велики успјех што је Прњавор ове године добио шест пројеката и најавила од сутра отварање новог позива за још два пројекта и један микробизнис који ће за све заинтересоване  грађане од 17 до 30 година бити отворен до 10. маја.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш подсјетио је да је ово друга година како траје сарадња општине Прњавор са Фондацијом “Мозаик” и Омладинском банком на реализацији пројеката младих људи са подручја ове општине.

 “Четири прошлогодишња пројекта показали су се као успјешни и корисни, а наше опредјељење је да обезбједимо још више средстава за пројекте који су вриједни и цијењени у локалној заједници. Ове године имамо пријаве и нових група младих што јасно говори  о озбиљности пројекта”, рекао је Томаш.

Он је напоменуо да ће општина Прњавор у финансирању овогодишњих пројеката учествовати са 5.500 КМ, док ће разлику средстава обезбиједити Омладинска банка.

Директор програма Омладинске банке Жељко Пауковић напоменуо је да је Фондација “Мозаик” прошле године потписала четворогодишњи меморандум са општином Прњавор за подршку овом програму током којег је планирано издвајање око 54.000 КМ за пројекте микробизниса и младих људи.

Он је подсјетио и да фондација има 51 омладинску банку у БиХ, и да ће до 2026.године на овај начин подржати  и финансирати 50.000 младих људи, 250 микробизниса и 250 бизниса.

“На такав начин заједно са нашим партнерима општинама и градовима у БиХ омогућујемо младим људима да буду функционални  у локалној заједници, постигну  конкретне и видљиве резултате кроз своје пројекте, а кроз своје  микробизнисе и бизнисе буду запослени, развију посао и остану у својој заједници” , рекао је Пауковић у изјави новинарима.

 Пауковић је додао да су на последњем позиву имали запримљених 435 пријава пројеката младих и 63 микробизниса.

Један од овогодишњих пројеката који је добио одобрење за реализацију је радионица “Наша будућност” која  дјелује при православном храму на Смедереву, у Великој Илови.

Свештеник Сретен Живковић каже да радионица окупља велики број младих који кроз дружење и игру уче о правим вриједностима очувања традиције, обичаја и вјере, а имају организовану и фолклорну секцију.

Он каже да ће добијена средства утрошити за набавку потребних материјала како би могли даље дјеловати и унапређивати свој рад.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Nacrt plana za regulisanje rijeka Lišnja i Vijaka čija su korita djelimično zatrpana tokom izgradnje dionice autoputa ,koja prolazi kroz opštinu Prnjavor, nije zadovoljavajući ,jer  se njime ne nudi kvalitetno ...
Pročitaj
НОВОЗАРАЖЕНА ЖЕНА НА ЛИЈЕЧЕЊУ У УКЦ-у
ПРЊАВОР, 3. ОКТОБРА  - У протекла 24 часа на подручју општине Прњавор присуство вируса корона потврђено је код старије жене која је хоспитализована у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске ...
Pročitaj
Prnjavorskim vatrogascima u proteklih sedam dana prijavljeno je osam požara, od kojih je većinu uzrokovala ljudska nepažnja prilikom uređenja poljoprivrednih površina. Požari su registrovani u Popovićima, Lišnji i Šarincima. Starješina teritorijalne Vatrogasne ...
Pročitaj
Opštinsko Udruženje ratnih vojnih invalida /RVI/ i Odbor RVI pri opštinskoj Boračkoj organizaciji obilježili su danas kroz odvojene aktivnosti 3. decembar - Međunarodni dan lica sa invaliditetom. Predsjednik opštinskog udruženja RVI ...
Pročitaj
PRIREDBE U ŠKOLAMA POVODOM SAVINDANA
U osnovnim školama na području opštine Prnjavor danas se održavaju priredbe povodom školske slave - Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja.Direktor Osnovne škole "Nikola Tesla" Vojin Gluvić istakao je ...
Pročitaj
POTREBNO POTPUNO REGULISATI RIJEKE LIŠNJU I
НОВОЗАРАЖЕНА ЖЕНА НА ЛИЈЕЧЕЊУ У УКЦ-у
NEPAŽNJA UZROKUJE UČESTALE POŽARE
OBILJEŽEN DAN LICA SA INVALIDITETOM
PRIREDBE U ŠKOLAMA POVODOM SAVINDANA
Show Buttons
Hide Buttons