СДС ФОРМИРАО НОВУ СКУПШТИНСКУ ВЕЋИНУ

ПРЊАВОР, 19. АПРИЛА  – Српска демократска странка /СДС/ у Прњавору формирала је нову скупштинску већину коју ће чинити укупно 16 одборника.

У новој скупштинској већини налази се девет одборника СДС, три из ДНС, као и одборници Мирко Буквић из НДП-а, Милорад Кондић из Српске радикалне странке „Војислав Шешељ“, Миле Шљивић из ДЕМОС-а  и одборник из реда националних мањина Бранко Декет.

Предсједник ОО СДС Прњавор Милан Петровић на конференцији за новинаре рекао је да нова скупштинска већина за циљ има бржи и бољи развој општине Прњавор, рад на пројектима који су до сада стагнирали или нису рађени, а на које ће по њиховој реализацији  становници ове локалне заједнице бити поносни.

Он је нагласио да ће новоформирана скупштинска већина подржати све добре пројекте које предложи начелник општине и који су у интересу грађана.

„Подржаћемо све што је добро без обзира ко је предлагач и нећемо бити кочница развојним пројектима у Прњавору. И не само да ћемо подржавати предложено него ћемо бити и предлагачи многих добрих пројеката за развој наше локалне заједнице и сигуран сам да ће то грађани у наредном периоду препознати“ , рекао је Петровић.

Петровић је додао да ће нова скупштинска већина тражити пуну транспарентност у раду начелника општине, локалне управе и Скупштине општине.

Он је додао да су позната и кадровска рјешења, према којима ће нови предсједник СО бити Мирко Буквић, а потпредсједник Милорад Кондић.

Предсједник ОО ДНС у Прњавору Драган Радић истакао је да нова већина у Скупштини општине својим одлукама неће блокирати ниједан користан приједлог или инвестицију.

„Желимо да боље контролишемо утрошак средстава, да спријечимо не рационално кориштење буџетских средстава и да се правичније одлучујемо о инвестицијама јер смо били свједоци да су у протеклом периоду поједине мјесне заједнице неоправдано биле запостављене. Желимо да успоставимо равнотежу између рада начелника и Скупштине јер смо и једни и други легитимно бирани од стране грађана и имамо право на одлучивање“ , појаснио је Радић на конференцији за новинаре.

Данашњој конференцији за новинаре у Прњавору присуствовао је и предсједник СДС Мирко Шаровић, који је поручио да ће у новој скупштинској већини СДС бити поуздан партнер на реализацији дугорочних планова и да ће радити у интересу свих грађана.

Шаровић каже да вјерује у ову скупштинску већину и да мисли да она може да донесе боље Прњавору.

„Прњавор је сада једна у низу средина у Републици Српској у којој је СДС преузео скупштинску већину и на томе нећемо стати. Ово је важан тренутак за Прњавор и све њене грађане“ , рекао је Шаровић.

Скупштина општине Прњавор у свом саставу има укупно 29 одборника.  Функцију начелника општине обавља Дарко Томаш из СНСД-а. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ПРОГРАМ БАЊСКЕ РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ ПРОШЛО 8.247 КОРИСНИКА
ПРЊАВОР, 23. ОКТОБРА - Министар рада и борачко – инвалидске  заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас да је кроз редован програм бањске рехабилитације који се у Републици Српској ...
Pročitaj
  PRNJAVOR, 9. SEPTEMBRA /SRNA/ - Šteta nastala u avgustovskim poplavama na području opštine Prnjavor procijenjena je na 667.681 KM, navodi se u izvještaju stručne komisije, koji je danas usvojen na ...
Pročitaj
OTVOREN TRODNEVNI VASKRŠNJI SAJAM
Drugi sajam male privrede,kućne radinosti i starih zanata otvoren je danas na gradskom trgu u Prnjavoru. Organizator sajma je  Udruženje žena “Tkanica“ iz Prnjavora. Predsjednica udruženja  Ljubica Moravac kaže da posjetioci na ...
Pročitaj
ЦВИЈАНОВИЋ: ПОСЛОВНА ЗОНА “ВИЈАКА” – ПУН ПОГОДАК
ПРЊАВОР, 19. ОКТОБРА  - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да је Пословна зона "Вијака" у Прњавору, у којој производне погоне има већ неколико предузећа, пун погодак и ...
Pročitaj
МЛАДИ ГЛУМЦИ УПРИЛИЧИЛИ КОСТИМИРАНО ДРУЖЕЊЕ СА МАЛИШАНИМА
ПРЊАВОР, 20. АВГУСТА  - Глумци Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“ Прњавор вечерас су на градском тргу у Прњавору уприличили костимирано дружење са најмлађим суграђанима. Умјетнички руководилац ...
Pročitaj
ПРОГРАМ БАЊСКЕ РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ ПРОШЛО 8.247 КОРИСНИКА
ŠTETA OD AVGUSTOVSKIH POPLAVA GOTOVO 670.000 KM
OTVOREN TRODNEVNI VASKRŠNJI SAJAM
ЦВИЈАНОВИЋ: ПОСЛОВНА ЗОНА “ВИЈАКА” – ПУН ПОГОДАК
МЛАДИ ГЛУМЦИ УПРИЛИЧИЛИ КОСТИМИРАНО ДРУЖЕЊЕ СА МАЛИШАНИМА
Show Buttons
Hide Buttons