СДС ФОРМИРАО НОВУ СКУПШТИНСКУ ВЕЋИНУ

ПРЊАВОР, 19. АПРИЛА  – Српска демократска странка /СДС/ у Прњавору формирала је нову скупштинску већину коју ће чинити укупно 16 одборника.

У новој скупштинској већини налази се девет одборника СДС, три из ДНС, као и одборници Мирко Буквић из НДП-а, Милорад Кондић из Српске радикалне странке „Војислав Шешељ“, Миле Шљивић из ДЕМОС-а  и одборник из реда националних мањина Бранко Декет.

Предсједник ОО СДС Прњавор Милан Петровић на конференцији за новинаре рекао је да нова скупштинска већина за циљ има бржи и бољи развој општине Прњавор, рад на пројектима који су до сада стагнирали или нису рађени, а на које ће по њиховој реализацији  становници ове локалне заједнице бити поносни.

Он је нагласио да ће новоформирана скупштинска већина подржати све добре пројекте које предложи начелник општине и који су у интересу грађана.

„Подржаћемо све што је добро без обзира ко је предлагач и нећемо бити кочница развојним пројектима у Прњавору. И не само да ћемо подржавати предложено него ћемо бити и предлагачи многих добрих пројеката за развој наше локалне заједнице и сигуран сам да ће то грађани у наредном периоду препознати“ , рекао је Петровић.

Петровић је додао да ће нова скупштинска већина тражити пуну транспарентност у раду начелника општине, локалне управе и Скупштине општине.

Он је додао да су позната и кадровска рјешења, према којима ће нови предсједник СО бити Мирко Буквић, а потпредсједник Милорад Кондић.

Предсједник ОО ДНС у Прњавору Драган Радић истакао је да нова већина у Скупштини општине својим одлукама неће блокирати ниједан користан приједлог или инвестицију.

„Желимо да боље контролишемо утрошак средстава, да спријечимо не рационално кориштење буџетских средстава и да се правичније одлучујемо о инвестицијама јер смо били свједоци да су у протеклом периоду поједине мјесне заједнице неоправдано биле запостављене. Желимо да успоставимо равнотежу између рада начелника и Скупштине јер смо и једни и други легитимно бирани од стране грађана и имамо право на одлучивање“ , појаснио је Радић на конференцији за новинаре.

Данашњој конференцији за новинаре у Прњавору присуствовао је и предсједник СДС Мирко Шаровић, који је поручио да ће у новој скупштинској већини СДС бити поуздан партнер на реализацији дугорочних планова и да ће радити у интересу свих грађана.

Шаровић каже да вјерује у ову скупштинску већину и да мисли да она може да донесе боље Прњавору.

„Прњавор је сада једна у низу средина у Републици Српској у којој је СДС преузео скупштинску већину и на томе нећемо стати. Ово је важан тренутак за Прњавор и све њене грађане“ , рекао је Шаровић.

Скупштина општине Прњавор у свом саставу има укупно 29 одборника.  Функцију начелника општине обавља Дарко Томаш из СНСД-а. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ВОЖЊА У АЛКОХОЛИСАНОМ СТАЊУ ШТЕТНА ПО БЕЗБЈЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ
ПРЊАВОР, 18. ДЕЦЕМБРА  - У Прњавору је данас подјелом летака и промотивним проласком кроз град возила са упозорењем на штетност вожње у алкохолисаном стању за безбједност у саобраћају спроведена превентивна ...
Pročitaj
ГЛАСАЛО 43 ОДСТО БИРАЧА
ПРЊАВОР, 15. НОВЕМБРА - На подручју општине Прњавор бирачко право искористило је 16.800 гласача или 43 одсто од укупно регистрованих 39. 055 становника са правом гласа, потврдила је  предсједник Општинске изборне ...
Pročitaj
НЕМА ОБОЉЕЛИХ, ПОД НАДЗОРОМ 620 ЛИЦА
ПРЊАВОР, 17. МАРТА - Према јутрошњим подацима Хигијенско - епидемиолошке службе Дома здравља на подручју општине Прњавор нема регистрованих случајева обољења од вируса корона, док се под здравственим надзором налази ...
Pročitaj
MINISTAR KLOKIĆ POZITIVAN NA VIRUS
BANJALUKA, 17. MARTA /SRNA/ - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić potvrdio je da je pozitivan na virus korona."Javljeno mi je danas da sam pozitivan ...
Pročitaj
U Prnjavoru je danas otkrivena spomen-ploča Cvjetku Popoviću, rodom iz ovog mjesta, jednom od osuđenih učesnika Sarajevskog atetenata po kome, odlukom Skupštine opštine, jedna od gradskih ulica nosi ime. Ovom događaju ...
Pročitaj
ВОЖЊА У АЛКОХОЛИСАНОМ СТАЊУ ШТЕТНА ПО БЕЗБЈЕДНОСТ У
ГЛАСАЛО 43 ОДСТО БИРАЧА
НЕМА ОБОЉЕЛИХ, ПОД НАДЗОРОМ 620 ЛИЦА
MINISTAR KLOKIĆ POZITIVAN NA VIRUS
POSTAVLJENA SPOMEN-PLOČA CVJETKU POPOVIĆU
Show Buttons
Hide Buttons