ЛУСИЈА КИМАНИ И МИЛАН МИТРОВИЋ ПОБЈЕДНИЦИ УЛИЧНЕ ТРКЕ У ПРЊАВОРУ

ПРЊАВОР, 25. АПРИЛА  – Атлетичари Лусија Кимани и Милан Митровић побједници су данашње 22. Међународне уличне трке одржане у Прњавору.

У категорији сениорки друго мјесто у трци на 5.000 метара припало је Јелени Костић, а треће Сари Дешић. Код сениора другопласирани је Милош Крстић, а трећи Никола Пејчић.

Лусија Кимани је у изјави новинарима рекла да је трка била добра, конкуренција јака, а стаза захтјевна, док је српски атлетичар Милан Митровић, који је по први пут учествовао на трци у Прњавору, захвалио домаћинима на пријему и доброј организацији, и честитао свим учесницима трке.

Предсједник Атлетског клуба „Прњавор“ Жељко Петровић, домаћин данашње трке, прецизирао је да су на стази у Прњавору трчали атлетичари из Србије, Хрватске, Словеније, Црне Горе и Њемачке, док елитни такмичари из Кеније и Етиопије нису могли доћи због обавезног карантина по повратку у њихову земљу.

„Наша чланица Јелена Гајић није ове године бранила титулу  због опоравка од вируса корона, али је истрчала фан ран трку како би промовисала град и клуб“ ,појаснио је Петровић изостанак најбоље прњаворске атлетичарке из најјаче конкуренције.

Он је рекао да ће клуб наставити са очувањем квалитета пет звјездица од Европске атлетске асоцијације и традиције одржавања трке у поводу Дана општине Прњавор.

Данашњој уличној трци у Прњавору присуствовао је и предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић који је новинарима рекао да је ова манифестација велики допринос за атлетику Српске.

„Из године у годину пратимо уличну трку у Прњавору, која поприма обрисе озбиљне атлетике, а што је најважније имамо континуитет одржавања у ово тешко вријеме пандемије вируса корона“ , изјавио је Ивичић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да је ово важан спортски догађај за локалну заједницу, али и манифестација која Прњавор поставља међу регионалне центре атлетике.

„Ово је друга година како улична трка носи статус пет звјездица за квалитет што је ријеткост у БиХ, због чега ћемо  ми у локалној заједници учинити све да тако остане и у наредним годинама“ , рекао је Томаш.

У програму 22. Међународне уличне трке „Прњавор 2021“ одржане су и трке ученика основних и средњих школа, цицибана, ветерана и фан ран трка.

У категорији јуниора најбољи је био Филип Недељковић, а код јуниорки Сара Дешић.

Трка која се одржава у поводу Дана општине Прњавор  и ове године имала је хуманитарни карактер јер је сав приход од продаје стартних бројева намијењен Удружењу родитеља дјеце са посебним потребама „Невен“ из Прњавора.

Генерални спонзор трке је предузеће „Комерц Мали“ Прњавор, а генерални покровитељ општина Прњавор.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
U PRNJAVORU ŽIVI 1.452 PRIPADNIKA NACIONALNIH MANJINA
PRNJAVOR, 29.07. -Na području opštine Prnjavor, prema posljednjem popisu stanovništva, živi 1.452 pripadnika nacionalnih manjina, izjavio je načelnik opštine Darko Tomaš pred početak Festivala "Mala Evropa-slavimo različitosti" na kojem će ...
Pročitaj
ПО 15.000 КМ ЗА НАБАВКУ МАШИНА У ПЕТ ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКАТА
ПРЊАВОР, 7. ЈУЛА  - За пет привредних субјеката са подручја општине Прњавор локална власт  и швајцарска Влада су обезбиједили 75.000 КМ за пројекат подстицаја запошљавања повећањем производних капацитета, од чега ...
Pročitaj
U 2019. UZ MUZIKU I VATROMET
Opština Prnjavor u Novu godinu ušla je uz organizovani doček na gradskom trgu, muziku uživo i tradicionalni vatromet u ponoć. Veselo je bilo i u ugostiteljskim objektima gdje se ulazak ...
Pročitaj
Polaganjem cvijeća na bistu narodnih heroja i na spomen-obilježje palim borcima NOR-a u gradskom parku, opštinski odbor SUBNOR-a u Prnjavoru obilježio je danas Dana pobjede nad fašizmom. Predsjednik opštinskog odbora SUBNOR-a ...
Pročitaj
  Kolo srpskih sestara iz Prnjavora u okviru Vaskršnje humanitarne akcije obezbijedilo je 35 higijensko-prehrambenih paketa za socijalno najugroženije porodice na području opštine. Predsjednik Kola srpskih sestara LJubinka Rapić kaže da je ...
Pročitaj
U PRNJAVORU ŽIVI 1.452 PRIPADNIKA NACIONALNIH MANJINA
ПО 15.000 КМ ЗА НАБАВКУ МАШИНА У ПЕТ
U 2019. UZ MUZIKU I VATROMET
POLOŽENI VIJENCI NA SPOMEN OBILJEŽJA
U TOKU VASKRŠNJA HUMANITARNA AKCIJA
Show Buttons
Hide Buttons