СТАНИМИРОВИЋ: ПРУЖНИ ПРЕЛАЗИ АДЕКВАТНО ОБЕЗБЈЕЂЕНИ

ПРЊАВОР, 28.АПРИЛА  – Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Драган Станимировић рекао је данас у Прњавору да је свих 10 постојећих пружних прелаза на подручју ове општине адекватно обезбјеђено одговарајућом саобраћајном сигнализацијом и да на њима у претходне четири године није било саобраћајних незгода са смртним исходом. 

Он је истакао да је на састанку са руководством општине Прњавор предвођеним начелником општине Дарком Томашем разговарано о проблемима локалне заједнице по питању пружних прелаза у ранијем периоду.

 “Установили смо да је у претходних пет година забиљежено више ванредних догађаја, односно саобраћајних незгода, од чега је једна из 2016. године са погинулим лицем. У претходне четири године није било саобраћајних незгода са смртним случајевима што је за похвалу у овој јединици локалне самоуправе” , рекао је Станимировић и додао  да Влада Републике Српске активно учествује у кампањи  “Опрезни пазе на пружне прелазе”.

Састанку у Прњавору присуствовао је и замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић који је рекао да је циљ републичке кампање да се унаприједи инфраструктура на подручјима гдје се укрштају саобраћајница и пруга, као и да се укаже на значај поруке кампање свим учесницима у саобраћају.

“Свим општинама у којима постоје пружни прелази доставили смо да испуне упитник са одређеним питањима јер желимо да сагледамо постојеће стање  и у септембру изађемо са информацијом о стању инфраструктуре и саобраћајне сигнализације, прије свега троуглова прегледности на пружним прелазима, као и да у наредном период радимо на отклањању недостатака” , појаснио је Радовић.

Он је рекао да су у ову кампању укључени сви медији, а да ће у школама у срединама у којима постоје пружни прелази ученицима четвртих и петих разреда  бити подијељене разгледнице  које ће они послати својим родитељима и члановима породице са упозорењима на опасности на пругама.

Представник “Жељезница Републике Српске ” Раде Цвијановић рекао је у изјави новинарима да је један од закључака данашњег састанка у Прњавору да је потребно више поштовати саобраћајну сигнализацију, придржавати се свих прописа и бити опрезан приликом преласка пружног прелаза како не би дошло до нежељених посљедица.

“Свима нам је циљ да смањимо број настрадалих и ванредних догађаја на пружним прелазима” , рекао је Цвијановић.

Начелникопштине Прњавор Дарко Томаш рекао је да ова локална заједница у потпуности подржава кампању “Опрезни пазе на пружне прелазе”.

“Свјесни смо чињенице да је неопходно да се подигне ниво безбједности саобраћаја на свим пружним прелазима, што дугорочно сигурно значи и затварање неких од њих. Затварање било ког пружног прелаза не смије бити на штету људи који живе у његовој близини јер пруга није баријера него мора бити спона и веза људи који живе у том подручју”, рекао је Томаш.

Он је додао да ће се наставити са анализом фреквенције саобраћаја и трошкова затварања сваког пружног прелаза.

Састанку у Прњавору присуствовали су и  представници Инспектората за саобраћај, Ауто-мото савеза и “Путева Српске”. Делегација укључена у кампамњу посјетила је и пружни прелаз Кулаши, на прузи Добој-Нови Град.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ПЕТРОВИЋ: БИЋЕМО КОНСТРУКТИВНА ОПОЗИЦИЈА
ПРЊАВОР, 28. ДЕЦЕМБРА - Предсједник Општинског одбора СДС Прњавор Милан Петровић рекао је вечерас, након радног састанка са клубом одборника СДС-а у Скупштини општине, да није задовољан оствареним резултатом на ...
Pročitaj
Skupština opštine /SO/ Prnjavor usvojila je danas Strategiju vodosnabdijevanja na području ove opštine za period od 2016. do 2020. godine. Predsjednik SO Borko Lukanović kaže da će završetkom projekta "Povelič" i ...
Pročitaj
Na Četvrtom džudo kupu "Mala Evropa", koji se danas održava u Prnjavoru, učestvuje 370 takmičara iz osam evropskih zemalja. Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić kaže da činjenica da je na ...
Pročitaj
ДВОЈЕ НОВОЗАРАЖЕНИХ НА БОЛНИЧКОМ ЛИЈЕЧЕЊУ
ПРЊАВОР, 7. ОКТОБРА - У протекла 24 часа на подручју општине Прњавор регистрованa су још два случаја заразе вирусом корона, а оба лица су на болничком лијечењу у Универзитетском клиничком ...
Pročitaj
SA MJESNOG GROBLJA UKRADENA BISTA RATNOG KOMANDANTA
Boračka organizacija opštine Prnjavor danas je najoštrije osudila vandalski čin krađe dvije biste sa mjesnog groblja u Šereg Ilovi, u opštini Prnjavor, sa grobnih mjesta Nedeljka Suvajca Pepe i Gorana ...
Pročitaj
ПЕТРОВИЋ: БИЋЕМО КОНСТРУКТИВНА ОПОЗИЦИЈА
ČETVOROGODIŠNJA STRATEGIJA ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA VODOSNABDIJEVANJA
POČEO DŽUDO KUP “MALA EVROPA”
ДВОЈЕ НОВОЗАРАЖЕНИХ НА БОЛНИЧКОМ ЛИЈЕЧЕЊУ
SA MJESNOG GROBLJA UKRADENA BISTA RATNOG KOMANDANTA
Show Buttons
Hide Buttons