ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО, МИРКО БУКВИЋ ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ

ПРЊАВОР, 20. МАЈА – Мирко Буквић,доскорашњи члан НДП-а, а сада независни одборник изабран је данас за новог предсједника Скупштине општине /СО/ Прњавор умјесто Жељка Симића из СНСД-а.

Он је добио подршку 16 одборника, док је 12 било против.

Буквић је у изјави новинарима рекао да ће нова скупштинска већина радити у складу са законом и прописима локалне заједнице, а одлуке које се буду доносиле биће у корист свих становника Прњавора.

„Неће бити никакве опструкције с наше стране када је ријеч о функционисању локалне власти. Наша рука је пружена начелнику општине за сарадњу“ , рекао је Буквић.

Досадашњи предсједник Скупштине Жељко Симић истакао је да ће уколико дође до судских спорова данашња рјешења бити  поништена.

„Увјерен сам да ће пасти рјешење о изборуКомисије за избор и именовање, која је кључна за даља именовања. Нова скупштинска већина има право кадровских промјена које се мора искористити ускладу са законом и прописима, а то данас није био случај“ , рекао је Симић.

За потпредсједника Скупштине је  именован Милорад Кондић из Српске радикалне странке Војислав Шешељ умјесто Небојше Тодића из НДП-а, а за в.д.секретара Скупштине постављена је Војиславка Гатарић из СДС-а.

Избором скупштинског руководства формализована је нова скупштинска већина у којој су осим Буквића и Кондића, девет одборникаСДС-а, три из ДНС-а, као и одборници Миле Шљивић из ДЕМОС-а  и одборник из реда националних мањина Бранко Декет.

Шеф клуба одборника СДС Милан Петровић у изјави новинарима поновио је ранији став да нова скупштинска већина неће радити опструкције раду начелника општине и његовом тиму.

„Ми смо људи који живимо у овој општини и желимо добро свим грађанима без обзира на политичку опцију. То ћемо својим одлукама и поступцима показати и доказати“ , поручио је Петровић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да нова скупштинска већина није формирана из добрих намјера према општини и грађанима него из личних интереса појединаца, због чега ће произвести нове  додатне трошкове и спорове, и успорити даљи развој локалне заједнице, као и да се опструкција у одлукама види већ на самом почетку јер нису именовали његове најближе сараднике.

„Они су данас показали право лице. Избор новог скупштинског руководства нико не оспорава јер је то ствар договора одборника у Скупштини, а не воља грађана исказана на изборима“ , рекао је Томаш и подсдјетио да је СНСД на протеклим изборима добио подршку 35 одсто грађана, а досадашњи предсједник Скупштине Жељко Симић више од 2.500 појединачних гласова.

Томаш је напоменуо и да је данас било потребно да се продужи мандат вршиоцима дужности начелника општинских одјељења, а да су умјесто тога досадашњи разријешени дужности, а нови нису именовани.

„Плод нове скупштинске већине је незнање, непознавање елементарних прописа и рада локалне заједнице“ , рекао је Томаш и изразио увјерење да нова скупштинска већина као таква  неће дуго опстати.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
USVOJENA ODLUKA O KREDITNOM ZADUŽENJU OD 7.000.000 KM
Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor usvojena je odluka o kreditnom zaduženju opštine Prnjavor u iznosu od 7.000.000 KM. Odluku su podržala 22 odbornika, dok je 7 bilo protiv. Predsjednik SO Željko ...
Pročitaj
ПОЛИЦИЈА САНКЦИОНИСАЛА СЕДМОРО ЛИЦА
ПРЊАВОР, 8. АПРИЛА - Службеници Полицијске станице Прњавор у протекла 24 часа санкционисали су шест лица због кршења забране кретања у вријеме полицијског часа, док је једно лице санкционисано због ...
Pročitaj
Ambasador Kuvajta u BiH Naser Reden Almuteri posjetio je danas Dom zdravlja u Prnjavoru, u okviru kojeg se nalazi Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju "Neven", za koji ...
Pročitaj
„МЛАДЕГС ПАК“ И ОПШТИНА РЕКОНСТРУИШУ ГРАДСКИ ПАРК
ПРЊАВОР, 2. ЈУНА  - У Прњавору би до краја мјесеца требала почети реализација реконструкције градског парка, партнерског пројекта предузећа „Младегс Пак“ из Прњавора и општине Прњавор укупне вриједности више од ...
Pročitaj
EKIPE ZA ČIŠĆENjE NA TERENU,PUTEVI PROHODNI
Putni pravci na području opštine Prnjavor su prohodni, a ekipe preduzeća “Kusić putevi“ koje je zaduženo za zimsko održavanje puteva na području ove lokalne zajednice su od ranog jutra na ...
Pročitaj
USVOJENA ODLUKA O KREDITNOM ZADUŽENJU OD 7.000.000 KM
ПОЛИЦИЈА САНКЦИОНИСАЛА СЕДМОРО ЛИЦА
KUVAJĆANI DONIRAJU 42.000 EVRA
„МЛАДЕГС ПАК“ И ОПШТИНА РЕКОНСТРУИШУ ГРАДСКИ ПАРК
EKIPE ZA ČIŠĆENjE NA TERENU,PUTEVI PROHODNI
Show Buttons
Hide Buttons