ВРХОВАЦ: У ТОКУ РЕАЛИЗАЦИЈА 64 ПРОЈЕКТА, ГРАНТ СРЕДСТВА 5,1 МИЛИОН КМ

ПРЊАВОР, 2.ЈУНА  –  У Републици Српској спроводе се 64 пројекта укупне вриједности 8,4 милиона КМ, од чега је Инвестиционо – развојна банка /ИРБ/ Републике Српске обезбиједила 5,1 милион КМ грант средстава подршке локалним заједницама, рекао је током данашње посјете Прњавору директор  ИРБ-а Дражен Врховац.

 Он је напоменуо да се у ИРБ-у у оквиру финансијског механизма приводи крају реализација свих пројеката седмог јавног позива,а  који се спроводи у сарадњи са републичким министарствима финансија и локалне управе и самоуправе , УНДП-ом и амбасадом Швајцарске.

“Тренутно смо добили 64 пројекта широм Републике Српске који доприносе бољем животу грађана у тим локалним заједницама, а један од тих пројеката је и асфалтирање дионице пута Шибовска – Калабе, у општини Прњавор” , рекао је Врховац.

Он је захвалио начелнику општине Дарку Томашу и његовом тиму на успјешној и квалитетној реализацији пројекта, једног од најбрже завршених уз све постављене услове у оквиру финансијског механизма, чиме су створене претпоставке пријаве на наредни јавни позив који ће бити објављен до краја ове године.

“Према мојим информацијама у овом дијелу општине Прњавор је више од 500 пољопривредних газдинстава којима је од изузетног значаја добра путна комуникација. ИРБ ће и даље подржавати све квалитетне пројекте у општини Прњавор” , рекао је Врховац.

Врховац је напоменуо да је ИРБ до сада у општину Прњавор уложила својих средстава у износу од 58,7 милиона КМ, од чега 6,6 милиона  КМ за стамбено збрињавање грађана, а највише младих брачних парова.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је у фокусу данашње посјете директора ИРБ-а била помоћ и подршка за асфалтирање дионице пута од Шибовске до Калаба у дужини од 1.543 метра, укупне вриједности радова 134.000 КМ, од чега је општина Прњавор из буџета обезбиједила 60.000 КМ, а остатак средстава ИРБ.

Томаш је истакао значај ове дионице која спаја двије мјесне заједнице, којој гравитира велики број пољопривредних произвођача  и  мјештана, и која је најкраћа дионица када се путује из Српца преко Прњавора у друге општине.

Он је на директној помоћи у реализацији овог важног пројекта, осим директору ИРБ-а, захвалио и  доскорашњем предсједнику Скупштине општине Жељку Симићу који је био иницијатор  да се ријеши проблем овог путног правц аи  који је израдио потребну пројектну документацију.

Мјештанин Шибовске Радован Благојевић  изразио је захвалност свима који су учествовали у асфалтирању до скора макадамског пута, а који је од великог значаја за становнике неколико прњаворских села.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ПОД НАДЗОРОМ 146 ОСОБА
ПРЊАВОР, 5. МАЈА - На подручју општине Прњавор под здравственим надзором налази се 146  особа, саопштено је из општинског Штаба за ванредне ситуације.На данашњој сједници је констатовано да је у ...
Pročitaj
ВАСКРШЊИ ПАКЕТИ ЗА  НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ПОРОДИЦЕ
ПРЊАВОР, 28. АПРИЛА  - Коло српских сестара /КСС/ Прњавор организовало је акцију набавке и подијеле прехрамбено-хигијенских пакета за 19 социјално најугроженијих породица са подручја општине Прњавор у поводу предстојећих васкршњих ...
Pročitaj
УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА У ИЗНОСУ ОД 17.950.000,00 КМ
ПРЊАВОР, 28. ОКТОБРА - На данашњем  засједању  Скупштине општине /СО/ Прњавор усвојен је Нацрт ребаланса буџета општине Прњавор за 2020. годину у износу од 17.950.000,00 КМ, што је увећање за ...
Pročitaj
SUTRA POSJETA 300 UKRAJINACA
Opštinu Prnjavor sutra će posjetiti 300 Ukrajinaca iz više gradova te zemlje, potvrđeno je Srni u opštinskoj upravi. Posjeta je predviđena u okviru manifestacije "Ukrajina u srcu male Evrope", koju u ...
Pročitaj
УРУЧЕНЕ 232 ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ ЗА ПОРОДИЦЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЈЕЦЕ
ПРЊАВОР, 18. МАЈА   - За 232 породице са троје и више дјеце са подручја општине Прњавор данас је у организацији општине Прњавор и Фондације „За породицу“ уприличена подјела „Поносних картица“.Предсједник ...
Pročitaj
ПОД НАДЗОРОМ 146 ОСОБА
ВАСКРШЊИ ПАКЕТИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ПОРОДИЦЕ
УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА У ИЗНОСУ ОД 17.950.000,00 КМ
SUTRA POSJETA 300 UKRAJINACA
УРУЧЕНЕ 232 ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ ЗА ПОРОДИЦЕ СА ТРОЈЕ
Show Buttons
Hide Buttons