ПЕНЗИОНЕРИМА ЗАГАРАНТОВАНА ИСПЛАТА ГРАНТ СРЕДСТАВА

ПРЊАВОР, 3. ЈУНА  – Удружењу пензионера у Прњавору биће исплаћена сва средства која су предвиђена у буџету, а уколико буду имали непредвиђених трошкова које не могу контролисати пронаћи ћемо начин да помогнемо, рекао је начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

Општински износ грант средстава за пензионере је око 30.000 КМ на годишњем нивоу.

Томаш каже да ће општина подржати људе који одговорно и професионално раде свој посао, какав је случај са удружењем које у свом чланству окупља најстарију популацију.

“Ови људи су заслужни за досадашњи развој наше општине, а и данас нам много помажу. Задовољство је имати за сарадника човјека какав је предсједник овог удружења који прецизно води финансијске трошкове, али и организационе и све друге активности” , рекао је Томаш након састанка са представницима општинског и републичког удружења пензионера.

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Слободан Брдар захвалио се начелнику општине на помоћи коју пружа пензионерима и похвалио рад Oпштинског  удружења пензионера рекавши да се само озбиљним радом може унаприједити положај старих лица.

Предсједник Удружења пензионера Прњавор Живко Винчић као један од већих проблема са којим се сусрећу навео је значајно повећање трошкова за сахране.

“ Ранијих година имали смо у просјеку око 200 сахрана годишње, а у 2020. смо имали 251, због чега смо морали издвојити већа средства него иначе што нам је представљало велики проблем” , појаснио је Винчић.

Он је додао да је начелнику општине упућена молба да се испоштује исплата грант средства која је усвојила Скупштина општине како би удружење могло нормално функционисати.

Састанку са Томашем и његовим замјеником Славишом Миланковићем присуствовала је и секретар Удружења пензионера Републике Српске Савка Катана.

На подручју општине Прњавор има око 5.000 пензионера, од чега је у чланству Удружења њих око 4.100.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
POČELO PROLJEĆNO UREĐENJE OPŠTINE
Odjeljenje za stambeno–komunalne poslove i investicije opštine Prnjavor u saradnji sa Komunalnim preduzećem "Park" počelo je akciju proljećnog uređenja opštine. Akcija koja će trajati do početka maja obuhvata aktivnosti na uređenju ...
Pročitaj
SUTRA DAN OPŠTINE
U Prnjavoru će sutra Dan opštine biti obilježen sjećanjem na poginule borce i svečanom sjednicom Skupštine opštine. Parastos za 626 poginulih boraca sa područja Prnjavora u proteklom ratu i polaganje vijenaca ...
Pročitaj
Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić izjavio je da je danas od predstavnika lokalne vlasti i bošnjačkih povratnika u Prnjavor dobio pozitivne i ohrabrujuće informacije o saradnji i korektnom odnosu, ...
Pročitaj
Novi načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je večeras Srni da su apsolutno netačni navodi SDS-a o zaposlenju novih radnika u ovoj opštini. Tomaš je demantovao navode o zaposlenju novog vozača ...
Pročitaj
  Štab za vanredne situacije opštine Prnjavor uputio je stanovnicima ove opštine upozorenje na obilne kišne padavine u narednih nekoliko dana. “Mole se građani da preduzmu sve potrebne mjere zaštite i samozaštite ...
Pročitaj
POČELO PROLJEĆNO UREĐENJE OPŠTINE
SUTRA DAN OPŠTINE
OHRABRUJUĆE INFORMACIJE O KOREKTNOM ODNOSU
NEMA NOVIH ZAPOSLENJA
UPOZORENJE GRAĐANIMA
Show Buttons
Hide Buttons