„УКРИНСКИ ЦВИЈЕТ“ ИЗ ПРЊАВОРА ПОБЈЕДНИК 9. РИБОЛОВНОГ КУПА

ПРЊАВОР, 19. ЈУНА   – Екипа „Укрински цвијет“ из Прњавора побиједник је 9. риболовног Купа Савеза ратних војних инвалида /РВИ/ Републике Српске одржаном данас на акумулационом језеру Дренова, општина Прњавор.

Друго мјесто заузела је екипа РВИ из Градишке, а треће РВИ из Лакташа.

Побједник у појединачној конкуренцији је Слободан Ковачевић из екипе „Укрински цвијет“ са уловом од 2.660 грама.

Петар Јанковић из побједничке екипе рекао је у изјави новинарима да је ово пети пут како „Укрински цвијет“ побјеђује на Купу Републике Српске.

„ Резултати показују да из године у годину напредујемо, све смо бољи. С друге стране драго ми је да се организују оваква окупљања у опуштеној атмосфери“ , рекао је Јанковић.

На такмичењу је са екипом „Клен“ из Козарске Дубице учествовао и министар рада и борачко – инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић, који је изразио задовољством организацијом и честитао побједницима на показаном знању и вјештинама.

 „ Успјешан риболов се у народу обично повезује са срећом, али у ствари ту треба много знања. Већ три године са својом екипом из Козарске Дубице учествујем на такмичењу у Прњавору  на  прелијепом језеру, у одличном амбијенту“ , каже министар Милуновић.

Он је истакао да се радо одазива дружењима са саборцима, а риболов је описао као један од најприкладнијих спортова за одмор и рекреацију ратних војних инвалида.

Милуновић је изразио очекивање да ће се традиција риболовачког дружења на језеру Дренова наставити и наредних година, али и добра сарадња са  гостујућим Савезом РВИ из Србобрана са којима су успостављени изузетно добри контакти и међусобна сарадња.

Предсједник Савеза РВИ РС Драган Врховац каже да је ово дан када се ратни инвалиди друже и прилика да барем накратко забораве на потешкоће и проблеме са којима се свакодневно суочавају.

Он је захвалио министру Милуновићу на учешћу и финансијској помоћи око организације такмичења и најавио одржавање 10. Купа у Мркоњић Граду у октобру или новембру, уколико дозволи епидемиолошка ситуација.

Дружењу на језеру Дренова присуствовао је и Горан Мионић са екипом Удружења РВИ Србобран. Мионић је као припадник специјалних јединица полиције Крајине рањен приликом пробоја Коридора 1992. године, а у  ратном заробљеништву провео је 269 дана.

 „На Куп долазимо свих ових девет година и тако настављамо пријатељства стечена током ратних година“ , каже Мионић и додаје да ће њихово удружење бити домаћин риболовног Купа Србије задњег викенда у јулу на којем се очекује учешће и екипа РВИ из Републике Српске.

На 9. риболовном Купу Савеза РВИ РС учествовало је 27 такмичара из девет екипа. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ПЕНЗИОНЕРИМА ЗАГАРАНТОВАНА ИСПЛАТА ГРАНТ СРЕДСТАВА
ПРЊАВОР, 3. ЈУНА  - Удружењу пензионера у Прњавору биће исплаћена сва средства која су предвиђена у буџету, а уколико буду имали непредвиђених трошкова које не могу контролисати пронаћи ћемо начин ...
Pročitaj
ИЗВЕДЕНА ПРЕМИЈЕРА „ШТРУМПФОВА“
ПРЊАВОР, 1. ЈУЛА   - Глумци Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД / „Просвјета“ Прњавор извели су вечерас у Дому културе пред домаћом публиком премијеру представе „Штрумпфови“ у епизоди ...
Pročitaj
SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA URUČENO 30 PAKETA
  Članice Kola srpskih sestara Prnjavor danas su povodom predstojećeg Vaskrsa uručile prehrambeno-higijenske pakete za 30 socijalno ugroženih porodica sa područja ove opštine. Iz Kola srpskih sestara navode da su paketi uručeni ...
Pročitaj
ЗБОГ КОРОНАВИРУСА ОТКАЗАНИ ПРЕОБРАЖЕЊСКА ЛИТИЈА И ТРАДИЦИОНАЛИ ВАШАР
ПРЊАВОР, 18.АВГУСТА   - Преображењска литија улицама Прњавора која се одржава уочи крсне славе општине вечерас неће бити одржана због тренутне епидемиолошке ситуације изазване појавом вируса корона.Начелник општине  Дарко Томаш каже ...
Pročitaj
МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ И ОГРАНИЧЕЊА РАДА ПРОДУЖЕНЕ ДО 13. АПРИЛА
ПРЊАВОР, 30. МАРТА - Општински штаб за ванредне ситуације  у Прњавору донио је данас одлуку да се мјере забране и ограничења рада трговинских, угоститељских и других објеката продужавају до 13. ...
Pročitaj
ПЕНЗИОНЕРИМА ЗАГАРАНТОВАНА ИСПЛАТА ГРАНТ СРЕДСТАВА
ИЗВЕДЕНА ПРЕМИЈЕРА „ШТРУМПФОВА“
SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA URUČENO 30 PAKETA
ЗБОГ КОРОНАВИРУСА ОТКАЗАНИ ПРЕОБРАЖЕЊСКА ЛИТИЈА И ТРАДИЦИОНАЛИ ВАШАР
МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ И ОГРАНИЧЕЊА РАДА ПРОДУЖЕНЕ ДО 13.
Show Buttons
Hide Buttons