ДОЧЕКАНА ГРУПА ОД 36 ДЈЕЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

ПРЊАВОР, 19. ЈУНА   – У Центру за културу у Прњавору вечерас је приређен дочек за 36 дјеце и петоро наставника са Косова и Метохије /КиМ/, који ће у наредних седам дана бити смјештени код породица на подручју општине Прњавор.

Дочеку је у име општине Прњавор присуствовао в.д. начелник Одјељења за локални и економски развој и друштвене дјелатности Љубиша Шикарац, који је напоменуо да је Прњавор ове године домаћин малишанима из општина Исток, Србица и Витина.

„Сутра ћемо им уприличити присуство фудбалској утакмици ветерана београдске ‘Црвене звезде’ и  прњаворског ‘Љубића’, а наредне седмице угостиће их и поједини привредници из Прњавора који су изразили жељу да им уљепшају боравак у Републици Српској“ , навео је Шикарац.

Он је у име локалне заједнице захвалио родитељима који су се одазвали у великом броју и прихватили дјецу са Косова и Метохије.  

Предсједник Одбора за помоћ Србима Косова иМетохије Милорад Арлов рекао је да је 400 дјеце која су допутовала у Републику Српску стуб опстанка српског народа на КиМ.

„Српске породице са КиМ послали су нама највредније што имају, своју дјецу, а ми их сигурно нећемо разочарати“  , истакао је Арлов.

Он је захвалио свим општинама које су подржале пројекат и додао да су да су ове године по први пут малишане са КиМ угостиле општине Милићи, Пелагићево и Језеро,а  за идућу годину своје учешће у пројекту најавили су српска заједница Мостар и општина Сребреница.

Десетогодишња Марија Прерадовић угостила је вечерас своју вршњакињу Христину.

„Дружићемо се, играти, шетати, мислим да ће нам бити прелијепо ових седам дана“ , каже са одушевљењем млада Прњаворчанка.

Данијела Митрић каже да се пријавила да у свој дом прими дјевојчицу Богдану  водећи се претпоставком да Срби на КиМ тешко живе и уз жељу да јој кратки боравак у Републици Српској буде испуњен пријатним моментима, али и да се у своју породицу врати са много лијепих успомена.

Десетогодишња Сандра Томашевић из Сувог Грла први пут је у Прњавору и Републици Српској. Каже да је одушевљена срдачним пријемом и својим домаћинима, као и да очекује лијепо дружење са вршњацима.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić i karatistkinja Nataša Vidović posjetili su danas Dječiji vrtić "Naša radost" i najstarijoj grupi u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi uručili prigodne poklone. Gatarić je rekao da ...
Pročitaj
Svečanom sjednicom Skupštine opštine, služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na spomen-obilježja na Vučijaku i u Šibovskoj, sutra će u Prnjavoru biti obilježen Dan opštine - 24. mart. Predstavnici lokalne vlasti ...
Pročitaj
Osnovna škola “Branko Ćopić“ Prnjavor organizovala je danas u gradskom parku ekološki sajam “Danas za sutra“ u okviru kojeg su učenici svih škola sa područja opštine predstavili svoje ekološke skečeve,likovne,literarne ...
Pročitaj
Početak  jubilarnog  20.turnira u uličnoj košarci “VIVIA 3X3 Streetball Prnjavor  2016“ koji je trebao da počne večeras  pomjeren je za sutra. Kako je naveo Organizacioni odbor turnira razlog odgađanja su  nepovoljne ...
Pročitaj
JOVANA I SAVA NAJUSPJEŠNIJI U 2017. GODINI
Članovi Tekvondo kluba “Prnjavor“ Sava Njegovan i Jovana Njegovan proglašeni su večeras za najbolje sportiste opštine Prnjavor u 2017. godini. Sava Njegovan  je osim što je tokom prošle godine branio boje ...
Pročitaj
GATARIĆ I VIDOVIĆEVA U POSJETI VRTIĆU
SUTRA DAN OPŠTINE PRNJAVOR
ODRŽAN EKOLOŠKI SAJAM “DANAS ZA SUTRA“
NEPOVOLJNI VREMENSKI USLOVI POMJERAJU TERMINE SPORTSKIH
JOVANA I SAVA NAJUSPJEŠNIJI U 2017. GODINI
Show Buttons
Hide Buttons