„ЗВЕЗДИНИ“ ВЕТЕРАНИ УВЕЛИЧАЛИ ПРОСЛАВУ ЈУБИЛЕЈА

ПРЊАВОР, 20. ЈУНА   – Фудбалски клуб „Љубић“ из Прњавора обиљежио је данас 75 година постојања, а јубилеј су својим доласком увеличали ветерани београдске „Црвене Звезде“.

“Црвено – бели” су са ветеранима домаћег тима одиграли пријатељску утакмицу у којој су побиједили са 4:0. Стријелцису били Ненад Стојановић у 18. минуту, Ненад Ванић у 25. и 81. минуту и Милан Ђаковић у 58 минуту.

„Звездина“ легенда Станислав Караси каже да му је изузетно драго што је са својим саиграчима допутовао у Прњавор, гдје их је дочекао велики број навијача и симпатизера.

„Драго нам је да се након толико дана карантина и забрана због вируса корона поново видимо на терену, што можемо да се опустимо и дружимо, да заједно прославимо ‘Љубићев’ празник“ , рекао је Караси.

Он је нагласио да је обавеза „Црвене Звезде“ да помаже клубовима у мањим срединама, али и да се поновним појављивањем на терену одуже људима који су некада за њих навијали.

 Једна од пет „Звездиних звезда“  Владимир Петровић Пижон каже да прњаворски фудбалски клуб има велики потенцијал, не само у играчком него и инфраструктурном смислу.

„Мало је места у којима клубови имају оваква два терена – за тренинге и утакмице. Било је лепо играти јер су терени изванредни. Ово је градић са великом перспективом“ , рекао је Петровић.

Он каже да увијек радо играју у Републици Српској,  гдје имају доста пријатеља,  и да ће наставити долазити и даље када год буду били позвани.

Вечерашња утакмица уједно је била и опроштајна за ветеране „Љубића“.

 Дугогодишњи првотимац Владимир Декет рекао је да је за њега као играча била велика част играти против европског и свјетског првака.

„Послијератни играчи клуба нису имали званичну опроштајну утакмицу тако да су нас вечерас понијеле емоције, велика је срећа играти против овакве екипе“ , рекао је Декет.

Он је захвалио и свим навијачима који су их подржали својим доласком.

Боје домаћег клуба бранио је и Синиша Благојевић,  који каже да је данас фудбалски празник за Прњавор.

„Лијеп амбијент, слављеничка атмосфера, дружење, било је ужитак играти. Одиграли смо добру утакмицу и мислим да смо испунили очекивања публике“ , рекао је Благојевић.

Мечу који је одигран на стадиону „Синиша Пеулић“ у Прњавору присуствовао је велики број навијача из Прњавора и сусједних мјеста, међу којима су били и малишани са Косова и Метохије. Сплетом срећних околности главну награду, од куповина донаторске карте за подршку будућности „Љубића“ ,  у износу од 1.000 КМ освојила је дјевојчица Даница Митровић из Витине. 

Утакмици ветерана претходио је сусрет омладинских селекција клубова „Љубић“ и „Борац“ из Бањалуке.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Udruženje reemigranata iz BiH, njihovi potomci i prijatelji iz Poljske posjetili su danas u Srđevićima seosko groblje Rakovac, gdje je postavljena spomen-ploča Poljacima, koji su na tom području živjeli od ...
Pročitaj
БАШТИНИК КУЛТУРНО – ИСТОРИЈСКОГ НАСЉЕЂА
ПРЊАВОР,  11. ЈАНУАРА - У Прњавору је почетком децембра заживио Завичајни музеј у којем  посјетиоци  могу погледати четири етнографске поставке са око 200 различитих предмета, упознати историју и традицију завичаја, упознати ...
Pročitaj
ПОВЕЋАН БРОЈ ОСОБА ПОД НАДЗОРОМ
ПРЊАВОР, 21. МАЈА  - На подручју општине Прњавор нема новозаражених лица, док је под здравственим надзором тренутно 313 особа, што је за 59 више у односу на почетак седмице, саопштено ...
Pročitaj
  Katolički vjernici opštine Prnjavor  dočekali su dan Hristovog rođenja uz molitvu i Božićne pjesme na ponoćnoj misi u crkvi Svetog Ante Padovanskog. Sveštenik Vlado Lukenda rekao je u svojoj propovijedi da ...
Pročitaj
Републички штаб за ванредне ситуације
Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској.1. Овим закључком прописују се ванредне мјере ...
Pročitaj
POLJACI ČUVAJU USPOMENE
БАШТИНИК КУЛТУРНО – ИСТОРИЈСКОГ НАСЉЕЂА
ПОВЕЋАН БРОЈ ОСОБА ПОД НАДЗОРОМ
MOLITVOM I PJESMOM POZDRAVILI ISUSOVO ROĐENJE
Републички штаб за ванредне ситуације
Show Buttons
Hide Buttons