УРУЧЕЊЕМ НАГРАДА ЗАВРШЕН „ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА“

ПРЊАВОР, 20. ЈУЛА   – Начелник општине Прњавор Дарко Томаш организовао је данас пријем и уручење новчаних награда побједницима традиционалне акције „Избора најуређенијег дворишта“.

Томаш је честитао свим награђенима на труду  и раду уложеном у уређење животног амбијента чиме су љепшом учинили и саму локалну заједницу.

„Циљ ове манифестације је да се подигне свијест о очувању и заштити животне средине и њеном уређењу. Ови људи су примјер који сви требамо да слиједимо“ , рекао је он у изјави новинарима.

Томаш је изразио задовољство што се људи из појединих средина пријављују на конкурс неколико година, иако је било сугестија да се из такмичења искључе побједници  ранијих година.

„Ово није нешто што се једном уради и траје годинама, него се у уређење сваки дан улажу рад, љубав и знање. Зато је наше опредјељење било да свима дамо исту шансу“ , каже Томаш.

Избор је организован у пет категорија, а пријавило се 36 учесника. Гласање је због епидемиолошких мјера било организовано на „Фејсбук“ профилу начелника општине. У категорији најуређенијег домаћинства на селу, другу годину заредом, највише гласова 2.144 добило је домаћинство породице Сибинчић из Доњих Смртића, најуређенији балкон има Драгана Кљунић која је освојила 791 глас, а најуређеније приватно двориште Николина Јањић са освојених 1.868 гласова. Двориште заједнице етажних власника у Улици Владе Винчића са 510 гласова проглашено је за најуређеније у овој категорији, док је излетиште „Ивел“  са 527 гласова најуређеније двориште пословног субјекта.

Славен Сибинчић каже да његова породица након прошлогодишње побједе наставља да ради на промоцији сеоског начина живота и развоју сеоског туризма за шта су се ангажовали и на друштвеним мрежама.

„Жеља нам је да нас људи пропознају не само у Прњавору, у Републици Српској и БиХ него и иностранству, да долазе да виде шта имамо и нудимо, чиме се поносимо. Не улажемо само у уређење дворишта него и очување домаћег идентитета и старих сорти  поврћа, медоносног и љековитог биља“ , изјавио је Сибинчић.

Он је истакао да је циљ да направе властиту банку сјемена, а тренутно располажу са око 300 сорти. У овом домаћинству баве се и узгојем азијских биљака од којих потребно сјеме набавља његова супруга родом из Филипина.

„Након жетве ћемо видјети шта ћемо имати од вишкова сјемена које ћемо подијелити са свима који су заинтересовани, а позивамо и оне који су расположени за размјену сјеменки да нам се јаве“ , каже Сибинчић.

Адријана Јањић истакла је да је ова породица у уређење дворишта уложила много рада, труда и љубави.

„Драго ми је што смо успјели доказати да једно по површини мало двориште иако са доста асфалта и мало траве може да изгледа савршено када се направи прави одабир и распоред цвијећа“ , каже она.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
PISMO SLUŠAOCU
Poštovani,želimo da Vas podsjetimo da smo rođeni u Prnjavoru, 6. aprila 2000. godine.Dvije decenije smo rasli, učili, napredovali...godinama smo postepeno sticali Vaše povjerenje .Činili smo to pravovremenom, provjerenom, politički nepristrasnom ...
Pročitaj
U Prnjavoru će u narednih nekoliko dana biti održane brojne manifestacije povodom krsne slave opštine - Preobraženja Gospodnjeg, najavio je načelnik Siniša Gatarić. Gatarić je danas na konferenciji za novinare rekao ...
Pročitaj
Predsjednici opštinskih odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ Siniša Gatarić i Srpske radikalne stranke /SRS/ Milorad Kondić potpisali su danas sporazum o podršci ove dvije stranke SDS-ovom kandidatu za načelnika opštine ...
Pročitaj
ВАСПИТАЧИЦА ПОЗИТИВНА НА ВИРУС, ВРТИЋ ОБУСТАВЉА РАД
ПРЊАВОР, 26. ЈУЛА  - Једна васпитачица у Дјечијем вртићу „Наша радост“ у Прњавору позитивна је не вирус корона, због чега је данас општински Штаб за ванредне ситуације донио одлуку да ...
Pročitaj
- Uništenje u genocidima,odlazak u inostranstvo i asimilacija u tamošnje društvo,i veliki broj abortusa glavni su razlozi sve manjeg broja  Srba kako u Srbiji tako i u Republici Srpskoj,smatra profesor ...
Pročitaj
PISMO SLUŠAOCU
BROJNE MANIFESTACIJE POVODOM PREOBRAŽENJA
PODRŠKA ZAJEDNIČKOM KANDIDATU ZA NAČELNIKA OPŠTINE
ВАСПИТАЧИЦА ПОЗИТИВНА НА ВИРУС, ВРТИЋ ОБУСТАВЉА РАД
SRBA SVE MANJE
Show Buttons
Hide Buttons