УРУЧЕЊЕМ НАГРАДА ЗАВРШЕН „ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА“

ПРЊАВОР, 20. ЈУЛА   – Начелник општине Прњавор Дарко Томаш организовао је данас пријем и уручење новчаних награда побједницима традиционалне акције „Избора најуређенијег дворишта“.

Томаш је честитао свим награђенима на труду  и раду уложеном у уређење животног амбијента чиме су љепшом учинили и саму локалну заједницу.

„Циљ ове манифестације је да се подигне свијест о очувању и заштити животне средине и њеном уређењу. Ови људи су примјер који сви требамо да слиједимо“ , рекао је он у изјави новинарима.

Томаш је изразио задовољство што се људи из појединих средина пријављују на конкурс неколико година, иако је било сугестија да се из такмичења искључе побједници  ранијих година.

„Ово није нешто што се једном уради и траје годинама, него се у уређење сваки дан улажу рад, љубав и знање. Зато је наше опредјељење било да свима дамо исту шансу“ , каже Томаш.

Избор је организован у пет категорија, а пријавило се 36 учесника. Гласање је због епидемиолошких мјера било организовано на „Фејсбук“ профилу начелника општине. У категорији најуређенијег домаћинства на селу, другу годину заредом, највише гласова 2.144 добило је домаћинство породице Сибинчић из Доњих Смртића, најуређенији балкон има Драгана Кљунић која је освојила 791 глас, а најуређеније приватно двориште Николина Јањић са освојених 1.868 гласова. Двориште заједнице етажних власника у Улици Владе Винчића са 510 гласова проглашено је за најуређеније у овој категорији, док је излетиште „Ивел“  са 527 гласова најуређеније двориште пословног субјекта.

Славен Сибинчић каже да његова породица након прошлогодишње побједе наставља да ради на промоцији сеоског начина живота и развоју сеоског туризма за шта су се ангажовали и на друштвеним мрежама.

„Жеља нам је да нас људи пропознају не само у Прњавору, у Републици Српској и БиХ него и иностранству, да долазе да виде шта имамо и нудимо, чиме се поносимо. Не улажемо само у уређење дворишта него и очување домаћег идентитета и старих сорти  поврћа, медоносног и љековитог биља“ , изјавио је Сибинчић.

Он је истакао да је циљ да направе властиту банку сјемена, а тренутно располажу са око 300 сорти. У овом домаћинству баве се и узгојем азијских биљака од којих потребно сјеме набавља његова супруга родом из Филипина.

„Након жетве ћемо видјети шта ћемо имати од вишкова сјемена које ћемо подијелити са свима који су заинтересовани, а позивамо и оне који су расположени за размјену сјеменки да нам се јаве“ , каже Сибинчић.

Адријана Јањић истакла је да је ова породица у уређење дворишта уложила много рада, труда и љубави.

„Драго ми је што смо успјели доказати да једно по површини мало двориште иако са доста асфалта и мало траве може да изгледа савршено када се направи прави одабир и распоред цвијећа“ , каже она.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ВИШКОВИЋ: ВАЖНО ИМАТИ ЉУДЕ СА ИДЕЈАМА
ПРЊАВОР, 23. ОКТОБРА  - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић каже да је Влада Српске радила од Требиња до Новог Града у свим локалним заједницама, али да је важно да ...
Pročitaj
У ПРОТЕKЛИХ 24 ЧАСА НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ
ПРЊАВОР,19. МАРТА  - Према извјештају Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља на подручју општине Прњавор данас до 10.00 часова нема новообољелих одвируса корона, док се под здравственим надзором налази 857 ...
Pročitaj
Na području opštine Prnjavor na referendumsko pitanje  "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?" potvrdno je odgovorilo  99,8 odsto  ili 19.171 glasač, izjavila ...
Pročitaj
ПОЧЕЛА ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ ЗА 110 СТАРИХ И НЕМОЋНИХ ЛИЦА
ПРЊАВОР, 19. МАРТА - На подручју општине Прњавор данас је Црвени крст почео са подјелом 110 прехрамбено – хигијенских пакета за старија лица без породичног старања  и кориснике права на ...
Pročitaj
ЂОРЂЕ КОВАЧЕВИЋ В.Д. ДИРЕКТОРА ВРТИЋА „НАША РАДОСТ“
ПРЊАВОР, 8.СЕПТЕМБРА   -  На данашњој сједници Скупштине општине /СО/ Прњавор гласовима одборника који чине нову скупштинску већину дужности директора Дјечијег вртића „Наша радост“ Прњавор смјењена је Слободанка Васић и за ...
Pročitaj
ВИШКОВИЋ: ВАЖНО ИМАТИ ЉУДЕ СА ИДЕЈАМА
У ПРОТЕKЛИХ 24 ЧАСА НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ
REFERENDUM: DAN REPUBLIKE PODRŽALO 19.171 GLASAČA
ПОЧЕЛА ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ ЗА 110 СТАРИХ И НЕМОЋНИХ
ЂОРЂЕ КОВАЧЕВИЋ В.Д. ДИРЕКТОРА ВРТИЋА „НАША РАДОСТ“
Show Buttons
Hide Buttons